VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

UTANMADAN "KARDEŞLİKTEN YANAYIZ" DEDİ

1 Ağustos 2018

..............................................................

Bolu’da 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimleri öncesi, İzzet Baysal Caddesi üzerine HDP bayrağının asılması nedeniyle parti il binasının giriş kapısının yakılmasıyla ilgili dava başladı. Hain terör örgütünün siyasi uzantısı olan partinin il başkanı kardeşlikten yana olduklarını söyledi.

Davaya müşteki olarak katılan HDP Bolu İl Başkanı’nın sözleri şok etkisi yarattı. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesi çıkan tartışma sonrası HDP Bolu İl Başkanlığı’nın giriş kapısını yanıcı madde dökerek yakmak suçundan tutuklanan İlhan Orhan’ın, Bolu Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşması yapıldı.

“BU BENİM ZORUMA GİTTİ”

Duruşmada HDP’nin Bolu bayrak asmasının zoruna gittiğini belirten Orhan, “Olaydan iki gün önce şehit vermiştik. Ayrıca İzzet Baysal Caddesi üzerine HDP’in bayrağı asılmıştı. Bu benim zoruma gitti. Bu nedenle zarar vermek istedim. Sonra da bir çocuğa 10 TL vererek yanıcı ve yakıcı bir madde almasını söyledim. O gün çok alkollüydüm. Kimsenin baskısı altında olmaksızın, yakıcı maddeyi partinin kapsına dökerek yaktım. Kapı yayıncaya kadar oradan ayrılmadım. Kimseden destek görmedim ve tek başıma planladım” dedi.

“PKK’LI DEĞİLİM

Duruşmada HDP Bolu İl Başkanı sıfatıyla müşteki olarak katılan İbrahim Yolci, şok bir ifadede bulundu. Yolci, beyanında; “Ben PKK’lı değilim. Bolu’da partimize üye hiç bir PKK’lı yoktur. Biz kardeşlik içerisinde yaşamak isteyen insanlarız. Herkese eşik yaklaşmaktayız. Bizler savaştan yana değiliz. Kardeşlikten yanayız.  Sadece demokrasi mücadelesi yapıyoruz. Parti binamızda Türk bayrağı bile asılıdır. Ne PKK’lıyız ne de IŞID’liyiz. Şayet kardeşimiz bu işin arkasında kişiyi açıklarsa, kendisinden şikayetçi değilim. Ama arkasında bulunanları açıklamazsa tutukluluk halinin devamını talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık İlhan Orhan’ın, yaktığı kapının masrafının Bin TL olduğunu, bu masrafı karşılaması halinde cezasında düşüş olacağını belirterek, tahliyesine karar verdi.

Kaynak: Bolu Olay

2 yorum yapılmış
  • Cheif
    1 Ağustos 2018 • 06:15
    Türk bayrağı bile asılı][ Demek nedir ? Burası Türkiye cumhuriyeti hatırlatırım.. Bolu yu da kirlettiniz kalleş ler
  • Raitoz
    1 Ağustos 2018 • 08:25
    Bu adam bolu da mimli zaten birde utanmadan konuşuyor .bolu esnafida is veriyor.adam i bilmeyen var miki peh..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.