VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ULUSAL BASINDAN NİLÜFER PARKINA BÜYÜK İLGİ

30 Temmuz 2018

..................................................

Türkiye’nin resmi haber kanalı TRT Haber, Bolu'da 104 çeşit nilüferin yetiştirildiği ve gelecekte 400 nilüfer türü yetiştirilmesi planlanan ‘Nilüfer Sanat Parkı’ndan canlı yayın yaptı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Nilüfer Sanat Parkı’nın henüz açılışı bile yapılmamış olmasına rağmen Türkiye’nin ilgi odağı olduğunu belirterek “Türkiye’de bir ilki başardık. ‘Tabiatın Kalbi’ Bolumuzu Türkiye’nin ilk ve tek Nilüfer Parkı ve Bonsai Ağacı Üretim Merkezi’ne kavuşturduk. Başta değerli işadamımız Belgin Özer olmak üzere bu çok özel projemizin hayata geçmesinde önerisi, emeği ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

NİLÜFER SANAT PARKI ULUSAL MEDYADAN İLGİ GÖRÜYOR

Bolu Belediyesi’nin bölge iklimine uygun nilüferlerin çoğaltılması amacıyla Alpağutbey Mahallesi’nde 7 bin 300 metrekare alana kurduğu ‘Nilüfer Sanat Parkı’ ulusal medyanın da dikkatini çekti.

Türkiye’nin resmi haber kanalı olan TRT Haber, Nilüfer Sanat Parkı’nın güzelliklerini izleyenlere aktarmak üzere Pazartesi günü Bolu’ya gelerek, 14.00 Bülteni’nde, 104 çeşit nilüferin yetiştirildiği parktan canlı yayın yaptı.

NİLÜFER SAYISI 400’E ÇIKACAK

Gerçekleşen canlı yayında bölgenin ilk ve tek nilüfer üretim merkezinde yetiştirilen nilüferler ve bonsai ağaçları hakkında bilgi verildi; halihazırda merkezde yetiştirilen nilüfer türü sayısının 104 olduğu ancak yakın gelecekte bu sayının 400’e çıkacağı belirtildi.

Öte yandan TRT Haber ekibi, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu’yla da parkta yürütülen teknik çalışmalara ilişkin bir röportaj gerçekleştirdi.

  • ULUSAL BASINDAN NİLÜFER PARKINA BÜYÜK İLGİ
  • ULUSAL BASINDAN NİLÜFER PARKINA BÜYÜK İLGİ
  • ULUSAL BASINDAN NİLÜFER PARKINA BÜYÜK İLGİ
  • ULUSAL BASINDAN NİLÜFER PARKINA BÜYÜK İLGİ
  • ULUSAL BASINDAN NİLÜFER PARKINA BÜYÜK İLGİ
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.