VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

3 ALANDA TÜRKİYE'DE BİRİNCİ BOLU

24 Temmuz 2018

...........................................

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, T.C. Sağlık Bakanlığı’nca kurulan Olay Yönetim Sistemi (OYS)’de %100,  Ulusal Sağlık Sistemi (USS) veri girişlerinde %100, Tıbbi Cihaz Takip Sisteminde %100 ile Türkiye 1.’si oldu.

T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yönetilen Olay Yönetim Sistemi (OYS), acil durumlarda süreçlerin takip edildiği, bu süreçlere ait verilerin etkili ve zamanında organizasyonu açısından kurulan ve etkin bir şekilde kullanıldığından acil durumlara müdahale noktasında hayati önem taşıyan bir sistem.  İlimiz Olay Yönetim Sistemi (OYS) kullanım ve veri girişinde %100’ü yakalayarak Türkiye birincisi oldu.

TAKİP SİSTEMİNDE DE BOLU BİRİNCİ

Ayrıca Ulusal Sağlık Sistemi (USS) veri girişlerinde %100, Tıbbi Cihaz Takip Sisteminde %100 ile yine Türkiye birincisi olan Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında oluşturulan sağlık verilerinin web servisler aracılığıyla çevrim içi toplanmasını,  işlenmesini ve veri kalitesinin yükseltilmesini sağlayan sistematik ve işlevsel kayıt sistemini doğru ve etkin kullandığını gösterdi.

UYGULAMALAR ANKARA’DA SUNUM YAPILDI

Geçtiğimiz günlerde T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen “Dijital Hastane Değerlendirme Çalıştayı”nda bütün hastaneleri HIMSS Stage 6 sertifikalı il olan Bolu; dijitalleşme sürecindeki tecrübelerini diğer illere aktarmıştı. HIMSS Stage 6 sertifikasına sahip Bolu hastanelerinin; sağlık alanında dijitalleşme aşamalarında yaptıkları ve dijital uygulamalar paylaşılarak sunum yapıldı.

2 yorum yapılmış
  • Huri
    24 Temmuz 2018 • 11:54
    Onkoloji Dr boluda tek
  • Can
    25 Temmuz 2018 • 06:05
    KBB doktoru olmayan hastane var boluda. Randusuz muayene yapilmiyor. Sira bir hafta sonraya.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.