VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ BARUŞ O GECEYİ TEKRAR YAŞADI

16 Temmuz 2018

..............................................

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüş sonrası konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, o geceyi tekrar yaşadı. Duygulandığı gözlerden kaçmayan Baruş, millettin verdiği mücadelenin şer amaçlara ulaşılmasına mani olduğunu söyledi. Baruş, "Ülkemize, demokrasimize, şerefimize kast eden darbeci hainlere karşı milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak ölüme meydan okuyarak tarihin altın sayfalarında yer alacak destansı bir mücadele verdi. Bu millet ölümü, izzetinin ayaklar altına alınmasına tercih eden bir millet olduğunu unutmadı" dedi. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Bolu’da büyük bir coşku ile kutlandı. Bolu Valiliği tarafından düzenlenen yürüyüşte, binlerce vatanda bir araya geldi. Sloganlar ve Türk Bayrağı eşliğinde Kent Meydanı’ndan, Demokrasi Meydanı’na yürüyen vatandaşlar burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinledi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, milletin verdiği kahramanca mücadele, bu şer amaçlara ulaşılmasına mani oldu dedi. Baruş, “Milletimiz, tarihi boyunca kendisini bu topraklardan atmak isteyen, birlik ve beraberliğini parçalamak isteyen, özgürlük ve bağımsızlığını yok etmek isteyen sayısızca düşman saldırısı ile karşı karşıya kalmıştır. Bize karşı savaş açan düşmanlar, harp meydanlarında mağlup edemedikleri bu kahraman milleti, içerisine nifak tohumları ekmek suretiyle bölmeyi ve ona boyun eğdirmeyi denemişlerdir. Yaklaşık 35 yıldan beri bölücü terör örgütünü kullanarak ülkemizin bir bölgesini Türkiye’den koparmak, insanlarımız arasına nifak düşünceleri sokarak birbirine düşman etmek, ülkemizi ekonomik bakımdan zafiyete uğratarak kendilerine baş eğmeye mecbur bırakmak isteyen uluslararası güçlere ve onun piyonlarına karşı, polisimizin, jandarmamızın, askerimizin ve milletimizin verdiği kahramanca mücadele, bu şer amaçlara ulaşılmasına mani olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“DESTANSI BİR MÜCADELE VERDİ”

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan iken telefonlarını dinleyen, MİT’e baskın yapan, Gezi olaylarını organize eden, 17-25 Aralık sürecini organize eden, MİT tırlarını Adana’da durdurarak ve devletin en gizli toplantılarındaki sırları ifşa eden, böylece Türkiye’yi dünya kamuoyu gözünde itibarsız hale getirmeye çalışanlar işte bu şer odakları ve bu odakların işbirlikçisi olan FETÖ terör örgütüydü. Bundan tam iki yıl önce, 15 Temmuz 2016’da, camilerde omuz omuza kıldığımız cuma namazının ruhumuza verdiği huzuru yaşarken, bu beraberlik ruhuna kurşun sıkan bir suikastla karşılaştık. Bu suikastın hedefi Türkiye idi. Ülkemizin güçlenmesini, dünya arenasında hakikati savunmasını, mazlumlara kol kanat germesini hazmedemeyenler Türkiye’ye diz çöktürmek istediler. Halkın teveccühüyle seçimiyle işbaşına gelmiş Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alarak milli iradeyi, Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalayarak demokrasimizi lağvetmek istediler. Devletin stratejik kurumlarını, MİT’i, polisimizi, TRT’yi, TÜRKSAT’ı hedef alarak güvenliğimizi yok etmek istediler. Meydanlara akan insanlarımızı kurşun yağmuruna tutarak, tanklarla ezerek inancımızı, direncimizi ortadan kaldırmak istediler. Ülkemize, demokrasimize, şerefimize kast eden darbeci hainlere karşı milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak ölüme meydan okuyarak tarihin altın sayfalarında yer alacak destansı bir mücadele verdi. Bu millet ölümü, izzetinin ayaklar altına alınmasına tercih eden bir millet olduğunu unutmadı.”

  • VALİ BARUŞ O GECEYİ TEKRAR YAŞADI
  • VALİ BARUŞ O GECEYİ TEKRAR YAŞADI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.