VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

PARA CEZASI İLE KURTULDU

9 Temmuz 2018

..........................................

Bolu'da, çoban köpeğini tabancayla başına ateş ederek öldürdükten sonra ormanlık alana atan orman muhafaza memuruna, alt sınırdan iyi hal indirimi uygulanarak 1500 TL para cezası verildi.

Geçen yıl Kasım ayında meydana gelen olayda, Bolu Aladağ Orman İşletme Şefliği'nde çalışan orman muhafaza memuru Adem Akbulut, iddiaya göre orman işletme şefliği binasının bahçesine giren kangal cinsi çoban köpeğini silahla ateş ederek öldürdü. Akbulut, daha sonra öldüğünü fark ettiği köpeği ormanlık alana attı.

Bölgede çobanlık yapan Mehmet Temiz'in oğlu Metin Temiz silah seslerini duyup işletmenin bahçesine gittiğinde köpeklerinin öldüğünü gördü. Metin Temiz elinde silah gördüğü Adem Akbulut'a köpeğini neden öldürdüğünü sordu. Adem Akbulut iddiaya göre "Ben vururum" yanıtını verdi. Metin Temiz durumu babası Mehmet Temiz'e haber verdi. Daha sonra Mehmet Temiz cumhuriyet savcılığına başvurarak Adem Akbulut'tan şikayetçi oldu.

Adem Akbulut hakkında, 'haksız yere sahipli hayvanı öldürme, işe yaramayacak hale getirme ve değerini düşürme' suçlarından dava açıldı.

“ZARARI NEYSE KARŞILARIM”

Bolu 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ifade veren Akbulut, olay sırasında orman işletme şefliği binası önündeki kazlara yem verdiğini anlatarak, "Kazlar bir anda kaçışmaya başladı. Köpeğin bulunduğum yere havlayarak geldiğini gördüm. Korkması için ateş ettim. Ancak köpek sakinleşmedi. Ardından hedef gözetmeden ateş açtım. Köpek oradaki gölün içine düştü. Hayvanın öldüğünü fark ettim. Daha sonra ormanlık alan içine attık. Köpeğin sahipli olduğunu bilmiyordum. Zararı neyse karşılarım" dedi.

Çobanlık yapan köpeğin sahibi Mehmet Temiz ise ifadesinde, oğlunun kendine ait kangal cinsi köpeğiyle hayvanları otlattığını ve olayı görmediğini ifade ederek, köpeğinin maddi değerinin karşılanmasını istediğini söyledi.

“BANA ‘BEN VURURUM’ DEDİ”

Metin Temiz ise ifadesinde, "Hayvanları otlatıyordum. 4-5 el silah sesi duydum. Sese gittiğimde yanımdaki diğer köpek ölen köpeği buldu. Çünkü bu iki köpek eşti. Daha sonra Adem Akbulut'a 'Köpeği neden vurdun?' diye sordum. Sanık bana 'Ben vururum' dedi" diye konuştu.

Duruşmada ifade veren tanıklar da olayı doğruladı.

Mahkeme, sanığın sosyal ilişkileri, sabıkasız geçmişi, yargılama sürecindeki olumlu davranışları ve suçu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle alt sınırdan 1500 TL para cezası verildi.

Adem Akbulut hakkında Orman Bölge Müdürlüğü'nün başlattığı idari soruşturmanın da sürdüğü öğrenildi.

6 yorum yapılmış
  • Bolulu
    9 Temmuz 2018 • 06:33
    Birde su kacak avcilari yakalasalar özellikle avsezonu dısında avlanan avcilar evraklarinida alip üc yil belge avlanma yasagi koysalar
  • Azad
    9 Temmuz 2018 • 11:07
    Beylik silahını alınması lazım demekki yanlış yerlerde kullanıyor RDO ayrılması lazım
  • CemaliDurukan
    10 Temmuz 2018 • 00:35
    Sen başı boş gezen köpek sıkısı korkusu yaşadınız AZAD BEY
  • sadeceinsan
    10 Temmuz 2018 • 02:22
    yazıklar olsun sana da seni hala o görevde tutan devlete de...adaletin verdiği bu göstermelik cezalarla hayvanlarımızı,evlatlarımızı,kadınlarımızı,yaşlılarımızı,akli dengesi yerinde olmayan vatandaşımızı koruyamıyoruz bu cahil üç kuruşluk adamlardan,sapkınlardan,sapıklardan...insan,kedi,köpek fark etmez bir cana kıymak cinayettir!istenildiğinde mecliste bir gecede torba yasaları oldu bittiye getiren devler içiin bu kadar mı zor şiddet,tecavüz yasalarını ağ
  • Alkoc
    10 Temmuz 2018 • 10:09
    Adam tehlıkelı bence.sılahı alınsın
  • Huseyin
    11 Temmuz 2018 • 04:47
    Sen orman muhafazasi icin silah tasiyorsun. Kedi kopegin bir canlinin canini yak diye degil. Hayvan sevgisi olmayanda insan sevgisi de olmaz. Acilen gorevinden alinmalidir.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.