VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BU SEFER ÇOCUKLAR İÇİN SÜRDÜLER

5 Temmuz 2018

.................................................

Bolu’da 40 cip, 10 araç ve 10 motosikletten oluşan grup, çocuğa şiddet ve cinsel istismar konusunda sosyal farkındalık yaratmak adına “Vicdan Konvoyu” düzenledi.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen çocuğa şiddet ve cinsel istismar olayları sonrası Bolu Offroad Kulübü tarafından “Vicdan Konvoyu” düzenlendi. Karaçayır Parkı’nda bir araya gelen 40 cip, 10 otomobil ve 10 motosikletten oluşan grup burada araçlarına üzerine “Çocuk Susar Sen Susma” yazılı broşürler yapıştırdı.

“SON 2 YILDA KAYBOLAN ÇOCUK SAYISI 6 BİNİN ÜZERİNE ÇIKMIŞTIR”

Konvoy başlamadan önce topluluk adına basın açıklaması yapan Selim Arslan, son 2 yılda kaybolan çocuk sayısının 6 binin üzerinde olduğunu belirterek, “Bugün burada son zamanlarda sıkça yaşanan çocuk istismarı ve cinayetlerine tepkisiz kalmamak adına toplanmış bulunuyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu’nun adli verilerine göre 2008 – 2016 yılları arasında resmi olarak yapılan kayıp çocuk müracaat sayısı 104 bin 531 kişidir ve son 2 yılda kaybolan çocuk sayısı 6 binin üzerine çıkmıştır. Ülkemizde son günlerde yaşanan kayıp, istismar ve katledilme haberleri tüm ülke ebeveynlerini büyük kaygıların eşiğine getirdi. Önce Ankara Polatlı’da kaybolan 8 yaşındaki Eylül ve akabinde Ağrı’da Ramazan Bayramı’nın 1’inci günü kaybolan 4 yaşındaki Leyla kardeşimizin vahşet kokan acı haberleri üzerine bu buluşmayı karar haline getirdik.” ifadelerini kullandı.

“KAHROLSUNLAR, KOLSUZ KALSINLAR”

Çocuklara karşı suç işleyen kişilere “Kahrolsunlar, kolsuz kalsınlar” diyen Aslan, “Kayıp çocuk vakaları artıyor, çocuk istismarı çoğalıyor ve çocuk cinayetleri sıradanlaşıyor. Sosyal medya tepkileri dışında hiçbir adım atılmıyor. Bolu Offroad Kulübü olarak burada ne söylersek söyleyelim, bu güzel çocukların annelerine, babalarına, kardeşlerine sormak lazım. ‘Katillerine ne ceza verilsin’ diye. Allah kimseye yaşatmasın. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama neredeyse her gün benzer bir haber okuyoruz. Bunlar bizim gördüklerimiz. İsimler değişiyor. Arkada bıraktıkları acı hep aynı. Çocuklarımızdan özür diliyoruz. Onları koruyamadığımız bedenlerine değen o elleri kıramadığımız için. O bedenlere değip minik kuşlarımızın kanatlarını koparan ellere lanet okuyoruz. Kahrolsunlar, kolsuz kalsınlar.” şeklinde konuştu.

Basın açıklaması sonrası onlarca araç, konvoy halinde korna çalarak şehrin çeşitli yerlerinde dolaştı.

  • BU SEFER ÇOCUKLAR İÇİN SÜRDÜLER
  • BU SEFER ÇOCUKLAR İÇİN SÜRDÜLER
  • BU SEFER ÇOCUKLAR İÇİN SÜRDÜLER
  • BU SEFER ÇOCUKLAR İÇİN SÜRDÜLER
  • BU SEFER ÇOCUKLAR İÇİN SÜRDÜLER
  • BU SEFER ÇOCUKLAR İÇİN SÜRDÜLER
  • BU SEFER ÇOCUKLAR İÇİN SÜRDÜLER
  • BU SEFER ÇOCUKLAR İÇİN SÜRDÜLER
1 yorum yapılmış
  • Aye
    23 Temmuz 2018 • 13:55
    Helal olsun sizlere duyarlı insanlar. Tüm milletimiz de inşaallah bir gün duyarlı olur da şöyle bir etrafına bakar neler oluyor diye. İnşaallah bu iğrençlikler son bulur onların belasını da verir Allah hükümetimiz de duysun sesleri ona göre koruyucu caydırıcı önleyici ne gerekiyorsa yapsın.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.