VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MAKARNA FABRİKASINDA TOMA'LI GREV

5 Temmuz 2018

............................

Bolu D-100 karayolunda bulunan İtalyan Firması Barilla'da çalışan işçiler toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev başlattı. Eylemde TOMA'lar hazır bekletildi.

Edinilen bilgiye göre, Bolu'da uzun yıllardır üretim yapan makarna fabrikası Barilla ile Tek Gıda İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde maaşlara uygulanacak zamlar konusunda anlaşmazlık sağlandı. Yaklaşık 160 çalışanın olduğu makarna fabrikasında sendikanın yüzde 20'lik zam oranının işveren tarafından kabul edilmemesi üzerine sabah erken saatlerde işçiler grev önlüklerini giyerek fabrika önünde bir araya geldi.

TOMA'LAR HAZIR BEKLETİLDİ

Jandarma ve emniyet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı ve TOMA'nın da hazır bekletildiği fabrika önünde işçilere seslenen Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, "150 lirayı vermemek için bir işletme grevi göze alıyorsa bizim için düğün bayramdır" dedi.

“GREV ÜRETİMDEN GELEN GÜÇTÜR”

Grevi seven, grevi amaçlayan bir sendika olmadıklarını belirten Türkel, "Grevi, taleplerimiz karşılanmadığı için, çalışanlarımızı memnun edecek bir ücret verilmediği için yaparız. Grev bunun için yapılır. Grev üretimden gelen güçtür. Üretmeyiz. Üretmediğimiz zaman işletmeler durur. Biz üretmezsek hayat durur. O zaman o işletmede çalışma koşulları kalmaz. O işletmede memur da kalmaz, hizmetli de kalmaz, şoför kalmaz. O işletmelerde üretim olmazsa ülke ekonomisi felç olur. Onun için biz çalışanlar önemliyiz. Biz üretmezse işletmenin bacası tütmez. Biz ürettiğimizin, alın terimizin karşılığını almak zorundayız. Bu grevi bunun için yapıyoruz" şeklinde konuştu.

GREV AYLARCA SÜREBİLİR

Konuşmasının sonunda işverenlere seslenen Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, ellerini uzattıklarını ve taleplerinin belli olduğu söyleyerek, talepleri verildiği zaman toplu iş sözleşmesinin biterek işçilerin 1 saat içinde iş başı yapacağını, aksi takdirde grevin aylarca süreceğini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından fabrikanın giriş kapısına işçiler tarafından grev pankartı asıldı.

  • MAKARNA FABRİKASINDA TOMA'LI GREV
  • MAKARNA FABRİKASINDA TOMA'LI GREV
1 yorum yapılmış
  • Brakndabuiilerveiletmeleralsn
    8 Temmuz 2018 • 11:08
    Buraları kapatmak işverene deyil işçiye zarar verir çalışan arkadaşlar çok iyi düşünmesi lazım
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.