VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KILIÇDAROĞLU MASALLARINA DEVAM EDİYOR

26 Haziran 2018

................................................

24 Haziran'da alınan ağır seçim yenilgisinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez basının karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamalarında seçimin kaybedeninin AK Parti olduğunu, istifasının söz konusu olmadığı ve Muharrem İnce’yi başarısız olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu ilginç açıklamalar yaparak, seçimde AK Parti'nin yüzde 7 oy kaybettiğini bu sebeple de tek kaybedenin AK Parti olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca partisinin başarılı olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Demokrasi savunucularına teşekkür ediyorum. Hiçbir şey beklemeden demokrasi adına binlerce gönüllü görev yaptı.

"MÜCADELE VEREN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Sadece bu ülkede demokrasi olsun diye mücadele veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bütün baskılara, şantajlara tehditlere rağmen yüreklice görevlerini yaptı örgütümüz. CHP'nin bütün örgütlerine, yaşı ve cinsiyeti ne olursa olsun tamamına yürekten teşekkür ediyorum.

Gece sabaha karşı CHP'nin bayraklarını asan arkadaşlarımız vardı. Bunlar yılmadan görevlerini yaptılar.

"DEVLETİN BÜTÜN İMKANLARINI KULLANDILAR"

Devletin bütün imkanlarını kullandılar. Valisi, kaymakamı, güvenlik güçleri, radyoları, televizyonları... Medyanın yüzde 95'i iktidarın kontrolündeydi. Bütün bu baskılara rağmen CHP'nin örgütleri, gönüllülerle beraber önemli bir görev yaptılar.

"BAKANLAR SEÇİMLER ÖNCESİ İSTİFA ETMELİYDİ"

Daha önemlisi, vatandaşlarımıza hatırlatmak isterim daha önceki seçimler öncesi İçişleri Bakanı görevi bırakırdı. Ulaştırma Bakanı görevinden istifa ederdi, devletin araçları hükümet lehine kullanılmasın diye. Adalet Bakanı istifa ederdi, seçimdeki adalete gölge düşmesin diye. Hiçbirisi istifa etmedi, koltuklarını korudu.

"İKTİDAR PARTİSİNE 7 PUAN KAYBETTİRDİK"

Vicdan sahibi olan herkes bunu bilsin. Ne yaptılar, seçimlerle toplumun üzerindeki ölü toprağını kaldırdık. Sonuç şu; iktidar partisine 7 puan kaybettirdi parti örgütümüz. Kolay bir başarı değildir bu.

Devletin bütün imkanlarına rağmen AK Parti'nin oyunu 7 puan indirdik, örgütte çalışan arkadaşlarıma teşekkür etmeyeceğiz de ne yapacağız.

"DÜNÜN TEK ADAMI BUGÜNÜN TOPAL ÖRDEĞİDİR"

Örgütümüz ve ekip arkadaşlarımız "Biz yapabiliriz" algısını toplumun her kesimine ve dünyaya anlattılar. Dünün tek adamı bugünün artık topal ördeğidir. Artık o her istediğini yapamaycak.

"PARLAMENTONUN İTİBARINI KORUYACAĞIZ"

Parlamentonun itibarını biz koruyacağız. Milletin bize verdiği yetkinin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Bu milletin demokrasiye özlemi var. Bu milletin birlikte yaşamaya özlemi var. Bunu sağlayacak olan halkın bize verdiği yetki ve bizim Meclis'teki gücü olacaktır.

Kılıçdaroğlu açıklamalarının devamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’yi başarısız bulduğunu ayrıca istifa etmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

ERDOĞAN'I TEBRİK ETTİNİZ Mİ?

Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. Yasama yargı ve yürütme organını kendisine bağlayan bir insan tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim? Bir partinin genel başkanı olarak mahkemelere hakim tayin ediyor onu mu tebrik edeceğim? Demokrasiyi savunuyorsa, evet bu konuda yeni anayasa değişikliği yapacağız diyorsa ilk ben tebrik edeceğim. Bir diktatörün nesini tebrik edeceğim, nesini kutlayacağım?

SEÇİM SONUÇLARINDA SİZE GÖRE BİR HİLE VAR MI?

Seçim sonuçlarında her şey olabilir. Ama bakın az önce söyledim, bütün sandıkların güvenliğini sağlamak için örgütler, partiler ve bir gönüllü ordusuyla çalıştık. Demokraside hile var, seçimde değil. Eşit şartlarda olmadı, eşit şartlarda bir mücadele olmadı. Bir mazeret olarak ileri sürmüyorum. Ama ortaya konulan hileli tabloya dikkatinizi çekmek için söylüyorum.

MAHİR ÜNAL'IN "MUHARREM İNCE CHP'NİN DOĞAL LİDERİ OLDU" AÇIKLAMASI VE CHP'DEN GELEN "İSTİFA" ÇAĞRILARI

Mahir Bey kendi partisinde darbe yapıldığı zaman neredeydi acaba? Yüzde 49,5 oy alan bir partinin genel başkanı saraya çekilip istifa edeceksin denildiği zaman Mahir bey neredeydi? Biz birilerinin talimatıyla el kaldırıp indiren bir parti de değiliz. Sayın Ünal dönüp kendisine baksın. CHP’nin bütün üyeleri, kendi aramızda oturur konuşuruz, tartışırız da.

Ayrıca tebrik edecek misiniz diye Erdoğan’ı söylediğinde; dikta heveslisi birisi tebrik edilmez. Ona seni kutluyorum başarı elde ettin… Hangi başarıyı elde etti? Topal ördek durumunda. Mevlana’nın güzel bir sözü var. Diyor ki “dikeni sularsanız adaletsizliği perçinlersiniz”

İNCE’NİN BAŞARISINI NASIL BULUYORSUNUZ? İNCE VE CHP OYU ARASINDA 8 PUAN FARK VAR. SİZİN DE İSTİFA ETMENİZ GEREKTİĞİNİ SAVUNAN, PARTİ İÇİNDEN KESİM VAR. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA GİDİLECEK Mİ?

Bir, Muharrem beyin CHP’den fazla oy almasını öteden beri savunduk zaten. Aksi halde nasıl cumhurbaşkanı adayı olacak? Neden Muharrem bey altı oku çıkardı? Herhalde daha fazla oy almak için. Dolayısıyla biz Muharrem beyin bütün çalışmalarına katkı verdik ve gösterdiği performansı da doğru bulduk. Hiçbir eleştiri de yapmadık. Çalıştı, genç, dinamik, enerjik. Çalıştı, mücadele etti hepsi doğrudur. CHP’den fazla oy alması kadar doğal bir şey de olamaz. Oy almasaydı büyük sorun çıkacaktı. Ama beklentinin altında kaldı; kendi ifadesi.

Partide ne olacağına ne biteceğine partiler karar verir. 9 ay sonra yerel seçimler var. İkinci duvarın kalan kısmını orada yıkacağız. Çok daha güçlü bir sonuç elde edeceğiz, bir tarafa yazın. Bütün veriler bunu gösteriyor. Arkadaşlarıma üç konuda talimat verdim. Hep beraber çalışacaklar. Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur. Kendisine yol arayan kişilerin bu partide işi yoktur. Bu partiye geleceklerin ortak hedefleri, ortak özlemleri olmak zorundadır. Bizim hedefimiz bu.

Bireysel çıkar peşinde koşup da “milletvekili olmadım, ben şimdi eleştireceğim” Bu koltuk sevdasına tutulanların bizim partimizde yeri yoktur.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.