VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SEÇİMİN ÇARPICI SONUÇLARI

25 Haziran 2018

............................

24 Haziran seçimleri sonucunda Bolu'da AK Parti 2, CHP 1 milletvekili çıkardı. Ankara'ya giden milletvekillerinin hepsi avukat. Seçim sonuçlarına göre, AK Parti ve CHP'nin 1 Kasım 2015 seçimlerine göre oy oranlarının düştüğü gözlenirken, milletvekili çıkaramamasına rağmen MHP'nin oy oranının yükselmiş olması dikkat çekti.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarının açıklanmasının ardından Bolu'da milletvekilliğinin partilere dağılımında değişim olmadı. AK Parti'nin 1. sıra adayı Arzu Aydın ve 2. sıra adayı Fehmi Küpçü ile CHP'nin birinci sıra adayı Tanju Özcan milletvekili oldu.

MHPNİN OYLARIN DA BÜYÜK ARTIŞ

Tanju Özcan ve Fehmi Küpçü daha önce ikişer dönem milletvekilliği yaparken, Arzu Aydın ilk kez meclise girdi. Seçim sonuçlarına göre AK Parti ve CHP'nin 1 Kasım 2015 seçimlerine göre oy oranlarının düştüğü gözlenirken, milletvekili çıkaramamasına rağmen MHP'nin oy oranının yükselmiş olması dikkat çekti. 1 Kasım seçimlerine göre CHP'nin almış olduğu oylarının bir bölümünün İYİ Parti'ye, AK Parti'nin oylarının da MHP'ye kaydığı gözlemlendi. Sonuçlara göre Bolu'yu mecliste temsil edecek olan 3 milletvekilinin de avukat olması dikkat çekti.

Milletvekillerinin özgeçmişleri şu şekilde:

ARZU AYDIN

09.01.1969 tarihinde Bolu’da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Bolu’da aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde 1993-2002 yılları arasında Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2002 yılından itibaren serbest avukat olarak çalışmaya başladı. 2011 yılında AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Bolu Belediye Meclis Üyesi olarak görev aldı. Bu görevinden milletvekili aday adayı olmak için 2018 yılında istifa etti. 2012 yılında yapılan Kadın Kolları İl Kongresiyle Kadın Kolları Bolu İl Başkanı olarak göreve geldi. 2015 yılında ve 2018 yılında yapılan olağan Kadın Kolları İl Kongrelerinde yeniden Kadın Kolları İl Başkanı oldu.

FEHMİ KÜPÇÜ

Fehmi Küpçü, 22 Haziran 1974'te Bolu Gerede'de doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Fatma'dır. Orta ve Lise tahsilini Gerede İmam Hatip Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Ak Parti Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği ve ilçe başkanlığı görevlerinde bulundu. 2 dönemdir AK Parti’nin Bolu Milletvekili olarak görev yaptı. Adalet Komisyonu ve Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevinde bulundu. Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Küpçü, evli ve 2 çocuk babasıdır.

TANJU ÖZCAN

Tanju Özcan, 12 Aralık 1973 tarihinde Bolu'da dünyaya geldi. Lise mezuniyetinin ardından Ankara Üniversitesi'nde eğitimini sürdüren Özcan, Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra bir süre serbest avukat olarak çalıştı.  Milletvekili olarak meclise girmeden önce Belediye Meclis Üyeliği yapan Özcan, aynı zamanda Boluspor'da yönetici olarak görev aldı. İlk defa 2011 senesinde CHP'den Bolu Milletvekili olarak meclise girdi. 2015 senesinde tekrar CHP'den Bolu Milletvekili olarak meclise giren Özcan, 24’üncü Dönem Başkanlık Divanı Kâtip Üyesidir. İngilizce ve Almanca bilen Özcan, evli ve bir çocuk babasıdır.

1 yorum yapılmış
  • Olmadi
    24 Haziran 2018 • 18:31
    Akp 1 mhp1 chp 1 olacakti fehmiden bi şey olmaz yine gorecez gerede ne faydasini gordunuz bunun yapmayin allah askina tamam baskana oy verdiniz guzel oldu ama bunu denedik hic degilse her partiden bier tanae olsaydi rekabet guclu olurdu ne oldu hani ercoskun nerde fatih metin hepsi kendine calisti kose oldular arastirin bakalim dogrumu yalanmi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.