VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EVCİL MÜLTECİ SORUNUNA NOKTAYI KOYDU

17 Haziran 2018

.........................................

Milliyetçi Hareket Partisi 1. Sıra Bolu Milletvekil Adayı Adem Evcil, ülkemiz ve şehrimizde yaşanan mülteci sorunu hakkında açıklamalarda bulundu. Evcil, yaptığı açıklamada mültecilerin oluşturulacak tampon bir bölgeye gitmesi gerektiğini ve milletvekili olursa ilk işinin bu konuyu takip etmek olduğunu söyledi.

24 Haziran genel seçimlerine 1 hafta kala milletvekili adayları projelerini kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Milliyetçi Hareket Partisi 1. Sıra Bolu Milletvekili Adayı Adem Evcil, projelerini vatandaşlara anlatırken, ülkemiz ve şehrimizde yaşanan mülteci konusu hakkında da açıklamalarda bulundu. Evcil, mültecilerin oluşturulacak güvenli bir tampon bölgeye yerleştirilmesi gerektiğini ve seçilirse ilk işinin bu konunun takipçisi olmak olduğunu söyleyerek, “Bir şekli ile Suriye’de bir savaş oldu ve biz Bolu’ya çok sayıda mülteci aldık. Vatandaşımız rahatsız. Her gün bir şekilde birilerine saldırıyorlar. Kendi aralarında çeteleşmelere başladılar. Bir şekli ile emniyete gidiyorlar ve ön kapıdan girip arkadan kapıdan çıkıyorlar. Söylediğim yanlış anlaşılmasın, emniyet mensuplarımız aslanlar gibi görevlerini yapıyorlar. Kanunlarla alakalı sıkıntılar var ve toplumumuzun demografisi bozuldu. Hastanelere bakın. Acil servisler bebek hastalarla, enfeksiyon kapmış insanlarla dolu. Metabolizmaları yaşadıkları göre şekillenmiş insanlar. Onlarla beraber hastalıklar da ilimize geldi. Şimdi bu insanların ivedilikle, sorunun kaynağında çözülüp evlerine gönderilmesi gerekiyor. Bolu Milletvekili olursam, Allah bana nasip ederse ilk işim bu konunun takipçisi olmak. Çözüm önerisini de söylüyorum. Bunun için ordinaryüs olmaya da gerek yok. Türkiye ve Suriye arasına tampon bölge oluşturulsun. Ülkemizde deprem olduğun da bir gece de prefabrik evler kuruldu. Bir çok şey başardık. Bu alan inşa edilsin, korumasını biz yapalım, fonlardan ayrılan para ile ihtiyaçlarını karşılayalım. Müslümanlardır başımızın üstünde yerleri var. Üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirelim ama bu toprakların içinde yapmayalım. Bu gün bu politikayı destekleyen birine evine al o zaman desek almaz. Adım gibi eminim.” şeklinde konuştu.

“DERİNDEN YARALANDIM”

Evcil, açıklamalarının devamında Doğu Türkistan’da yaşanan zulüme değindi. Doğu Türkistanlıların kendisine anlattıklarını paylaşan ve anlatılanların kendisini derinden yaraladığını söyleyen Evcil, “Doğu Türkistanlı, Türkmen kardeşlerimiz var. Rus uçağının düşürülmesinin ardından çocuklarını Suriye sınırından geçirip, güle oynaya ölüme gittiler. Bu Türkmenlerle konuşurken bize ‘Biz buraları bırakırsak, İstanbul’un anahtarını veririz’ diyorlar. Bu gün gidip Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize bakalım. Bu gün kendileri ile beraber olduğumuz da anlattılar. Derinden yaralandım. Çin’de 3’üncü çocukları olunca bu çocuğun ölmemesi için büyük miktarlar da rüşvet vermesi gerekiyor. Ramazan orucu tutmak yok tutturmuyorlar. Domuz eti yemeye bizi mecbur bırakıyorlar.” dedi.

“TAM TERSİ KONUMDAYIZ”

Evcil, mülteci sorunu yüzünden huzuru ile ünlü olan Bolu’nun tam tersi konumda olduğunu söyleyerek, “Duvarlar örerek içeri sokmadığım grupları şimdi kendi elimizle yolluyoruz. Yarın bunları hangi terör örgütünün kullanacağı belli değil. Kendi aralarında koydukları yapıların insanlara zarar verdiği ortada. Ayrıca Bolu huzuru ile ünlü bir şehirdi. Şimdi dönün bakın durumun tam tersi konumundayız. Şu an herkese bakabilecek bir Türkiye var. Şu an gitmek istemiyorlar. Bir an önce önlem alınması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

3 yorum yapılmış
  • Esnaci
    17 Haziran 2018 • 14:04
    Bu konudaki hassasiyeti çok iyi tespit etmişsin başkan. Sonuna kadar destekliyoruz...
  • ttifakcilar
    19 Haziran 2018 • 17:14
    Peki ittifak yaptiginiz partide multeciden devsirme milletvekili adaylar var bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezlermi Adem bey niye bunlarla ittifak niyeee
  • Ercan
    4 Ağustos 2021 • 04:47
    Peki Özcan hamleleri yapmadan önce neden söylemediniz bunları? Keşke daha evvel bu konulara ilgi gösterseydin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.