VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU ESKİ VALİSİNE HAPİS CEZASI

6 Haziran 2018

........................

Bolu Eski Valisi Halil İbrahim Akpınar, FETÖ üyeliği suçlamasıyla meslekten ihraç edilmişti. Akpınar’a, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Meslekten ihraç edilen eski Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar'a hapis cezası verildi. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Akpınar ile avukatı katıldı.

ÖRGÜT EVLERİNDE KALMIŞ

Mahkeme Başkanı Sabahattin Sarıdoğan, dava dosyasına gelen sanık hakkındaki bazı tanık beyanlarını okudu. Başkan Sarıdoğan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde birlikte eğitim gördüğü eski vali Yılmaz Arslan'ın "Son sınıfta Halil İbrahim Akpınar ile FETÖ evlerinde kalırdık." şeklindeki beyanını hatırlattı. Sanık Akpınar, tanık beyanına ilişkin, "Yılmaz benim dönem arkadaşımdır, ev konusunda yanlış hatırlıyor. Ben o evde yoktum." diye konuştu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yapan Akpınar, isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

FETÖ üyesi olmadığını, örgütsel bir bağının bulunmadığını öne süren Akpınar, "27 yıllık mülki idari amiriyim. Sadece valilikte geçen sürede 60 bin imza atmışımdır. 60 bin imzamda bir tanesinde bir hata olsa bu zamana kadar yapılan adli ve idari araştırmalarda ortaya çıkardı. O incelemelerde suç unsuruna rastlanılmadı. Hayali bir örgütün hayali bir üyesiyim. Örgütte astım yok üstüm yok beraatımı talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, müzakerede bulunmalarının ardından hükmü açıkladı. Akpınar, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2 yorum yapılmış
  • asm
    6 Haziran 2018 • 12:05
    Zamanında bu adama bile hethiye düzen Bolu basını değilmiydi bu ne garip bir çelişki yahu?
  • hdrarsz
    7 Haziran 2018 • 15:22
    Mahkeme başkanına sormak istiyorum adam 27 yıl önceki evde kaldı iddiasına dayandırılarak yargılaniyor peki sayın başkan 27 yıl önce fotograf vektirilenleri neden yargılayamıyorsunuz acaba. adalet bunun neresinde işınize gelene 2013 milad olarak alın işinize gelmeyene 27 yıl ònceki bir iddiadan yargılayın ne ala memleket adaletin çivisi çıkmış yahuuuu
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.