VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU, BABASINI ANDI

11 Mayıs 2018

...............................................

"Devlet Üstün Hizmet Madalyası" sahibi Bolulu hayırsever iş adamı İzzet Baysal, adına düzenlenen "Şükran Günleri" ile anıldı.

Bolu'da kurduğu vakıf aracılığıyla 1994'ten bu yana kentin her köşesine toplam değeri 460 milyon lira olan hastane, kreş, üniversite, cami, okul ve huzur evleri olmak üzere çeşitli eserler kazandıran İzzet Baysal adına düzenlenen "Şükran Günleri" başladı. Bolu Valiliği, Kent Konseyi, Belediye Başkanlığı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve İzzet Baysal Vakfınca düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri etkinlikleri kapsamında Anıt Park'ta gerçekleştirilen törende, ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İzzet Baysal heykeline saygı duruşu yapıldı.

TÖRENE YAĞMUR ENGELİ

Hava muhalefeti nedeniyle Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çok amaçlı salonunda gerçekleşen anma programında konuşma yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, ismi bir şehirle özdeşleşmiş çok az insan olduğunu ifade ederek, "İzzet Baysal işte bu nadide şahsiyetlerden biridir. Bolu dendiğinde İzzet Baysal, İzzet Baysal dendiğinde Bolu gelir akla. İnsanların hafızasında ve yüreğinde yer etmek her faniye nasip olmayan bir hususiyettir. İzzet Baysal, Bolu’ya kazandırdığı değerlerle, hem hayatta iken hem de bu dünyaya veda ettikten sonra bu hususiyeti devam eden şahsiyetlerdendir." şeklinde konuştu.

“BIRAKTIĞI MİRAS SADECE MADDİ YAPITLARDAN İBARET DEĞİLDİR”

Baruş, İzzet Baysal’ın adının Bolu’ya kazandırdığı yüzlerce eserle Bolu insanının kalbinde yaşamaya devam ettiğini belirterek, "Onun Bolu insanına bıraktığı miras sadece maddi yapıtlardan ibaret değildir. O, gelecek nesillere, yaşama anlam katan çok önemli değerleri de hediye etmiştir. İzzet Baysal adı anıldığında bu değerleri anımsamadan geçemeyiz . İzzet Baysal, ülkesine, milletine ve memleketine karşı yürekten hissedilen sevgi demektir. İzzet Baysal; helal kazancından elde ettiği servetini insanların yararına çekinmeden harcamak, cömertlik demektir." ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK İNSAN İZZET BAYSAL”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı konuşmasında; “Kuruluşundan bugüne 25 yılı geride bırakan AİBÜ’nün öyküsü, devlet-millet dayanışmasının en büyük sembollerinden biri haline gelmiştir. İzzet Baysal ismini taşıyan bir üniversitenin mensubu olmak, bizler için ayrı bir gurur kaynağı ve bunun yanında ayrı bir sorumluluktur. Her 11 Mayıs’ta bir öncekinden daha büyümüş, daha gelişmiş bir üniversite hedefine sizden aldığımız güçle ulaşıyoruz. Üniversitemiz bugün, 11fakülte, 4 enstitü, 6 yüksekokulu, 7 meslek yüksekokulu ve 15 uygulama araştırma merkezi 1329 akademik,795 idari personeli ile ülkemizin değişik illerinden ve dünyanın 59 ülkesinden gelen toplam 33 bin öğrenciye sahip bulunmaktadır. Şüphesiz bu gelişmede İzzet Baysal isminin payı ölçülere sığmaz. Hem devlet imkanları hem de yolunuzdan giden hayırsever işadamlarımızın katkılarıyla üniversitemiz, aydınlık geleceğimiz gençlerimizi yetiştirmeye, şehrimizle birlikte el ele ülkemize hizmet etmeyi sürdürmektedir. Bugün kendileri burada olamasa bile gönüllerinin burada olduğuna inandığımız binlerce mezunumuz, size şükran duygularını, ifade etmektedir. İnanıyorum ki, on binlerce memnumuz arasından, sizin de istediğini, gibi nice hayırseverler çıkacaktır. Büyük insan İzzet Baysal, sizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İZZET BAYSAL’IN ÖĞÜTLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal’ın kurduğu Vakfın ülkemizin örnek vakıfları arasında ilk sırada yer almasından duyduğu gururdan bahsederek;  “Kendini Bolu’ya adayan İzzet Babamız bu kentin vizyonunun ve gelişiminin en önemli mimarlarındandır. Kentimize okullar, hastane, huzurevi, araştırma merkezleri ve daha birçok eserler kazandıran İzzet Baysal’ın hayır ve idealleri, kurduğu Vakıf ile birlikte yaşamaya devam ediyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin geçmişlerinden aldıkları özgüvenle, bilimin ışığında, eğitimin, kültürün ve sanatın yol göstericiliğinde yetişmeleri için hayatı boyunca hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan İzzet Baysal’ın kurduğu Vakfın ülkemizin örnek vakıfları arasında ilk sırada yer almasından Bolu’nun evlatları olarak büyük gurur duyuyoruz. İzzet Babamız bizlere ideallerini, öğütlerini miras bıraktı: “Düşünün, eğlenin, okuyun, dua edin, sevin, anlaşın, gülün, verin, işinizi iyi yapın ve şükredin” dedi. Erdemli ve örnek yaşamı ile rehberimiz oldu.  Bizler, Bolulular olarak İzzet Baysal’ın emanet bıraktığı Vakfa, şefkat ve sevgi yuvası eserlerine, altın öğütlerine bugün olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağız. Mekanı Cennet, ruhu şad olsun.” diye konuştu.

İzzet Baysal'ı anma programı kapsamında yarın, Kent Meydanında anaokulu öğrencileri tarafından folklor gösterileri, engelli bireyler sergisi ve ildeki dernek ve kurumların faaliyetlerinin sergilediği stantların açılışı yapılacak.

Pazar günü yapılacak etkinlikler kapsamında ise İzzet Baysal'ın izinden giden hayırsever iş adamlarına "Sosyal Sorumluluk" ödülleri verilecek.

  • BOLU, BABASINI ANDI
  • BOLU, BABASINI ANDI
  • BOLU, BABASINI ANDI
  • BOLU, BABASINI ANDI
  • BOLU, BABASINI ANDI
  • BOLU, BABASINI ANDI
  • BOLU, BABASINI ANDI
  • BOLU, BABASINI ANDI
  • BOLU, BABASINI ANDI
  • BOLU, BABASINI ANDI
  • BOLU, BABASINI ANDI
  • BOLU, BABASINI ANDI
  • BOLU, BABASINI ANDI
  • BOLU, BABASINI ANDI
  • BOLU, BABASINI ANDI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.