VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DÖRTDİVAN'DA BİR DEVLET ADAMI

7 Mayıs 2018

........................

Haber: Bülent Velioğlu - Mehmet Demirci

Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde göreve başlayalı 8 ay gibi kısa bir zaman olmasına rağmen vatandaşların sevgisini ve saygısını kazanmayı başaran Kaymakam Uğur Tutkan, ilçedeki yönetimi ve örnek devlet adamlığıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Tutkan, “Görev yaptığım hiçbir yerde randevuyla çalışmadım. Bizim görevimiz milletimizin önünü açmak. Milletimiz zaten devletin ne isteyeceğini gayet iyi biliyor” dedi.

Protokolden uzak vatandaşın içerisinde onlardan biri olmayı başaran Kaymakam Tutkan, bürokrasi hantallığı ortadan kaldırarak, vatandaşın önünü açan ve hızlı çözüm bulan yönetimiyle Dörtdivan halkının takdirini kazanıyor.

DÖRTDİVAN HALKINDAN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Dörtdivan halkından övgüyle bahseden Kaymakam Uğur Tutkan, “Dörtdivan yabancı olmadığımız bir memleket. İsminden anlaşıldığı gibi, geçmişi tarihi olan köklü bir ilçe, insanı hamurunu, mayasını bu geçmişten ve tarihten alıyor. Devletine ve Milletine bağlılığı hat safhada. Böylesine insanları içinde barındıran bir ilçede görev yapmaktan son derece mutluyum. Biz bürokratlar olarak Milletimizin önünde engel olmamalıyız. Milletimiz zaten devletinden ne isteyeceğini gayet iyi biliyor. Dörtdivan, doğasıyla, ulaşımıyla farklı bir yer. Eksiklerimiz var tabi ama insan kalitesiyle bu eksikleri aşmış durumda. Böyle bir Millete de hizmet etmenin sorumluğu ağır oluyor. Biz bu sorumluluğumuzun farkındayız” ifadelerine yer verdi.

“BÜROKRAT KENDİNİ VATANDAŞTAN ÜSTÜN GÖREMEZ”

Bir memur veya bir bürokrat atandığı yörede kendini vatandaştan üstün görüyorsa, orada isterse dünyaları fethetsin başarılı olmasının mümkün olmadığını belirten Kaymakam Tutkan; “Ben hiçbir zaman makamında, koltuğunda oturan bir bürokrat olmadım. Sürekli vatandaşlarla iç içeyiz. Köy köy, mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz. İlçenin derdi dermanı nedir buna kafa yoruyoruz. Protokolü çok önemseyen biri değilim. Vatandaşlar bunu görüyor. Sokağa girip çıktığımda; ‘evladım, kardeşim’ diye hitap edilmesi benim için gurur kaynağıdır. Onlar beni kendi evlatları gibi kabul etti. Bunun yanında atanmış bir bürokrat olarak saygılarını da hiçbir zaman eksik etmediler. Karşılıklı önce sevgi sonra saygı oluştu aramızda, inşallah da böyle devam eder” cümlelerini kullandı.

“MİLLETİN ÖNÜNDE ENGEL OLMAYIZ”

Bürokratın milletin önünde engel olmaması gerektiğini belirten Tutkan, “Görev yaptığım hiçbir yerde randevuyla çalışmadım. Bizim görevimiz milletimizin önünü açmak. Milletimiz zaten devletin ne isteyeceğini gayet iyi biliyor” dedi.

1 yorum yapılmış
  • fahrikayaalp
    7 Mayıs 2018 • 16:27
    Kaymakam bey sadece sećilmışlerin değil ilçede bulunan çocuk,genc ve yaşlıların gönül frakansını yakalamış hatta hayatında hić kaymakam görmeyen engelli vatandaşlara kol kanat gererek devletin şevkatli ve sıcak yüzünu kendilerine hissettirmiştir. Asıl övgü kendilerinin hakkıdır. Her şeye rağmen mütevazı hal,davranış ve uygulamalarından dolayı sizlerin huzurunda az olur ama TESEKKUR'u borç biliriz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.