VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÜLKÜCÜLER GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

3 Mayıs 2018

.......................................

Haber - Mutlu YUCA- Merkez TV

3 Mayıs Türkçülük Günü, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü’nde yaklaşık bin Ülkücü tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü’nde toplanan aralarında Bolu MHP Milletvekili Aday Adayları, Bolu MHP İl Yönetimi, Bolu Ülkü Ocakları üyeleri ve öğrencilerin bulunduğu yaklaşık bin öğrenci Türk bayrakları ve pankartlarla sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Öğrenciler yürüyüşte Ülkücü şehitlerin fotoğraflarını taşırken, attıkları sloganlarla da üniversiteyi inlettiler.

“BASKI VE ZULÜMLERE EN BÜYÜK VE EN ASİL BAŞKALDIRIŞ HAREKETİDİR”

Yapılan yürüyüşün ardından öğrenciler Aktivite Merkezi önünde toplandı. Aktivite Merkezi önünde toplanan ülkücüler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bolu Ülkü Ocakları Abant İzzet Baysal Üniversitesi Başkanı Erdi Dirmenci, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nün önemi ile alakalı konuşma yaptı. Dirmenci 3 Mayıs’ın Türk Milliyetçiliğine karşı yapılan baskı ve zulümlere en büyük ve en asil başkaldırış hareketi olduğunu söyleyerek, “Bugün burada, hep birlikte 3 Mayıs’ı kutlamak için yürüdük. 3 Mayıs 1944 kutlu bir yürüyüşün başlangıç noktası, yüzyıllarca devam eden bir milli ve milli hareketin en büyük itirazlarından biridir. 3 Mayıs 1944 rahmetli Hüseyin Nihal Atsız Bey’in ve onun peşinden giden üniversiteli genç bozkurtların devletin kurucu fikri ve asıl sahipleri olan Türklük idealinin ve Türk milliyetçiliği fikir sisteminin devlet kadrolarından sökülüp atılmasına, yabancı ve hain fikirlerin devlet dairelerine nüfuz ettirilip Türk Milliyetçiliğine karşı yapılan baskı ve zulümlere en büyük ve en asil başkaldırış hareketidir.” dedi.

“EN BÜYÜK GENÇLİK HAREKETLERİNDEN BİRİDİR”

Dirmenci son olarak 3 Mayıs’ın en büyük gençlik hareketlerinden biri olduğunu belirterek, “Tıpkı 40 çerisi ile Çin sarayını basan Kürşad’ın yeni bir Türk Devletinin kurulmasını sağlaması gibi, tıpkı yüzyıllarca büyük bir ihtişamlar çöken Osmanlı’nın bitip tükendiği anda yeni bir Türk Devleti kurulmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi 3 Mayıs aynı zamanda Türk gençliğinin sahip çıkması gereken en büyük gençlik hareketlerinden biridir. Türk Gençleri 3 Mayıs 1944’te zamanın baskı ve zorbalıklarına rağmen büyük bir cesaretle sokaklara dökülüp nümayişler yapmış, Türklüğe karşı yapılan hainliklere geçit vermemiştir. Bizler de bugünün Türk Gençliği olarak rahmetli Hüseyin Nihal Atsız ve öğrencilerinin bizlere bıraktığı bu kutlu günü ebediyen kutlayacak, Türklüğe ve Türkçülüğe kin besleyen bütün hainlerin karşısında çelikten bir irade ile duracağız. Bu gurur ve heyecanla 3 Mayıs Türkçülük günümüzü büyük bir heyecanla kutluyor, bu büyük günü bizlere bırakan Hüseyin Nihal Atsız Bey ve öğrencilerini rahmet ve dua ile yad ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

DİRMENCİ GÖREVİNİ KÖSEOĞLU’NA DEVRETTİ

Dirmenci’den sonra konuşan Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Akgül, okulunun bitmesi nedeni ile Erdi Dirmenci’nin görevini Ramazan Köseoğlu’na devrettiğini duyurarak, “Üniversitemizde iki yılı aşkın süredir benim dava arkadaşlığımı yapan, bana yoldaş olan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uçbeyim Erdi Dirmenci kardeşim, okul süresinin tamamlanması vesilesiyle görevi son bulmuş, bu görevi, en iyi şekilde tamamlamıştır. Bugün atamasını yapacağım Ramazan Köseoğlu kardeşimiz bundan sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesinin yeni sancaktarı, yeni uçbeyidir. Erdi kardeşim iki yılı aşkındır, faaliyetleri ile, çalışmaları ile, duruşuyla, kendini ispatlamış, Abant İzzet Baysal Üniversitesinin burçlarına sancağımızı dikmiştir. Yüce Allah aynı başarıları sağlamayı Ramazan Başkanımıza da nasip etsin. Erdi başkanımız bundan sonra Ülkü Ocaklarında bilfiil benim yanımda ocak başkan yardımcısı olarak göreve devam edecek kardeşlik birliğimiz sonsuza kadar rahmeti rahmana kavuşsak da ahiret kardeşliği olarak da devam edecektir.” şeklinde konuştu. Ülkücüler, hep birlikte ülkücü yemini etti. Meşaleler yakan öğrencilerin gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.  Kutlamanın sonunda üniversitedeki eğitimini tamamlayan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Başkanı Erdi Dirmenci görevini Ramazan Köseoğlu’na devretti.

 

  • ÜLKÜCÜLER GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
  • ÜLKÜCÜLER GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
  • ÜLKÜCÜLER GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
  • ÜLKÜCÜLER GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
  • ÜLKÜCÜLER GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
  • ÜLKÜCÜLER GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
  • ÜLKÜCÜLER GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
  • ÜLKÜCÜLER GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
1 yorum yapılmış
  • yanlzBOZKURT
    4 Mayıs 2018 • 23:13
    ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.