VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AKILLARA DURGUNLUK VEREN OLAY

3 Mayıs 2018

........................................

Bolu’da bir okulda lise öğrencisi genç bir kızın çıplak fotoğraflarını sosyal medya üzerinden erkek arkadaşına göndermesiyle başlayan olay, okulda elden ele dolaşması ve tehditlerle devam etti. Genç kızın annesi mahkemede bu olayın daha fazla kimse tarafından duyulmasını istemediklerini söyledi.

Haber: Ebru EYVAZOĞLU

Bolu’da bir okulda meydana gelen cinsel taciz ve tehditler silsilesi akıllara durgunluk verdi. Lise öğrencisi genç bir kızın çıplak fotoğraflarını sosyal medya üzerinden erkek arkadaşına göndermesiyle başlayan olay, fotoğrafların okulda elden ele dolaşması ve tehditlerle devam etti. Genç kızın annesi ise “Kızım el içine çıkamaz oldu. Düzce’den biri ile nişanladık. Bu olayın daha fazla kimse tarafından duyulmasını istemiyoruz” dedi.

SOSYAL MEDYADA TANIŞTIĞI KİŞİYE ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINI GÖNDERDİ

Bolu’da bir okulda meydana gelen cinsel taciz ve tehditler zinciri, gençleri bekleyen sosyal medya sitelerinin zararını da gözler önüne serdi. 16 yaşındaki lise öğrencisi genç kız bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden Mersin’de yaşayan 20 yaşındaki O.G. ile arkadaşlık etmeye başladı. İnternet üzerinden konuşmaya başlayan gençlerin arasındaki ilişki iddiaya göre daha da gelişti ve O.G.,  16 yaşındaki G.N.Ç. ile sevgili olmak istedi. Ancak buna karşı çıkan G.N.Ç., arkadaşlık ilişkisini sürdürmeye devam etti.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLARI AKILLI TAHTADAN YAYINLAMIŞLAR

İddiaya göre O.G. babası cezaevinde olan genç kızı tehdit ederek çıplak fotoğraf göndermesini istedi. Bu isteğe bir süre sonra boyun eğen genç kız, Mersin’de yaşayan O.G.’ye birkaç kare fotoğraf gönderdi. Birkaç gün sonra da O.G. genç kızdan video çekmesini istedi. Genç kız bunu kabul etmeyince de çıplak fotoğraflarını G.N.Ç.’nin A. İsimli bir okul arkadaşına gönderdi. A. İsimli kız arkadaşı çıplak fotoğrafları okuldaki diğer arkadaşlarına gösterdi. Mağdurun erkek arkadaşı S., fotoğrafları 1000 TL karşılığında A. İsimli kız arkadaşına sildirebileceğini söyledi. Ancak G.N.Ç.  o kadar parası olmadığını söyleyince cebindeki  20 TL’yi aldı. Bu sırada iddiaya göre okulda akıllı tahta uygulamasında da öğretmenlerinden gizli olarak kızın çıplak fotoğraflarını yayınladılar.

“KURTULMAK İSTEDİKÇE BATMIŞ”

Büyük bir çıkmazın içine düşen genç kız yine sosyal medyadan tanıştığı Özkan G.’ye başından geçeni anlatarak yardım istedi. Özkan G., genç kızı tehdit eden A. İsimli okul arkadaşının ve Mersin’deki O.G.’nin telefon numaralarını isteyerek, arayıp bu olayı kapatmalarını isteyeceklerini söyledi. Bunun üzerine genç kız telefon numaralarını verdi. Özkan G. Önce A isimli kızı arayarak, bu olaya son vermelerini istedi. Yoksa telefon numarasını her yere dağıtacağını söyledi. Aralarında tartışma çıktı. G.N.Ç. de hemen ardından Özkan G.’yi arayarak “A. Beni arayıp telefon numarasından yabancı birileri aradığı takdirde fotoğrafları aileme göstereceğini söyledi. A.’nın numarasını sil ve konuya artık karışma” dedi. Özkan G. ile konuşmak için parkta buluşan G.N.Ç., Özkan G.’nin kendisini kaldığı günlük bir daireye götürdükten sonra burada cinsel tacizde bulunduğunu, kendisine karşılık vermezse A.’nın telefon numarasını her yere dağıtacağını ve bu olaydan sıyrılamayacağı şeklinde tehdit ettiğini iddia etti.

“KİMSEDEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM”

Akıl almaz taciz ve tehdit iddialarının artmasıyla olaydan haberdar olan öğretmenler, G.N.Ç.’nin annesine haber vererek olayı polise intikal ettirdiler. Sosyal Hizmet Uzmanı eşliğinde ifadesi alınan 16 yaşındaki genç kız, çıplak fotoğraflarını gönderdikten sonra başlayan taciz ve tehditler nedeniyle zor günler geçirdiğini söyleyerek, şu an nişanlı olduğunu ve olayın artık kapanması için kimseden şikayetçi olmadığını söyledi. Genç kızın annesi G. K. de olayları kızının anlatması sonucu öğrendiğini belirterek “Kızım el içine çıkamaz oldu. Şu an kızımı Düzce’den biri ile nişanladık. Bu olayın daha fazla kimse tarafından duyulmasını istemiyoruz. Şikayetçi değiliz” dedi.

“ZORLA KİMSEYE BİR ŞEY YAPMADIM”

Mersin’den SEGBİS’le ifade veren O.G. tehditle fotoğraf istediğini iddiasını reddederek, “G.N.Ç. fotoğrafları kendi isteğiyle gönderdi. Başından kötü olaylar geçtiğini söyledi. A. İsimli arkadaşı da bana aramızdaki ilişkiyi G.N.Ç.’nin ailesine anlatacağını söyledi. Fotoğrafları bu şekilde istedi. Ben de gönderdim. Zorla kimseye bir şey yapmadım” dedi.

Özkan G. İse sosyal medyadan tanıştığı G.N.Ç.’ye yardım etmek için buluştuklarını, genç kızın dışarıda kendisi ile görünmek istemediği için evine geldiğini ve bir iki saat konuştuktan sonra da gittiğini, aralarında cinsel bir temas gerçekleşmediğini söyleyerek iddiaları reddetti. Duruşma tanıkların ifadeleri için 21 Haziran 2018 tarihine ertelendi

3 yorum yapılmış
  • Mustafa
    3 Mayıs 2018 • 06:40
    Bu ne terbiyesizlik o öğrenci cezalandırılmalı kendini ne sanıyor en ağır cezayı almalı genç bir kızın hayatını maffedemez en ağır cezayı bekliyoruz inşallah Adalete güveniyorum saygılar
  • geveze
    4 Mayıs 2018 • 07:04
    az bilmi çok akıllısın galiba saçma sapan konuşuyon.kardeşimize geçmişolsun.Allah iyi temiz kişilerle karşılaştırsın. Böylesi şerefsizlere lanet olsun.
  • Azbilmi
    3 Mayıs 2018 • 18:24
    Olacakları hemen anlatayım. Genç kız gördüğü baskı ve strese dayanamayarak hemen yakın ilçelerden bir işletme sahibi ile hemhal edilecek. Gencimiz ise çok revaçta bir partinin gençlik kollarına üye olarak parti içinde önemli konumlara getirilecek. Buna göz yuman aileye ise 5 maaş ikramiye ve 3 gün tatil hediye edilecek.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.