VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÜNİVERSİTENİN ADI DEĞİŞTİ

26 Nisan 2018

......................................

Dün YÖK tarafından bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerin değişmesi için yapılan başvurunun kabul edilmesi ile beraber üniversitemizin adına Bolu kelimesi eklendi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edildi. Kabul edilen tasarıda içinde üniversitemizin bulunduğu 13 eğitim kurumu artık içinde bulunduğu şehirlerin isimleri ile anılacak. Komisyonda onaylanan değişiklikler ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin yeni adı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi oldu.

SAKARYA’YA YENİ ÜNİVERSİTE

Aynı zaman komisyondan geçen yeni kararlar  ile 20 adet yeni üniversite kurulması kararlaştırıldı. Tasarıyla, Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Konya, Kütahya Sağlık, Malatya Turgut Özal, İstanbul İbni Sina, Ankara Hacı Bayram Veli, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Samsun, Sivas Bilim ve Teknoloji, Tarsus, Trabzon, Kayseri ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversiteleri, İzmir Tınaztepe ve İstanbul Atlas Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi (Cerrahpaşa), Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi, Ankara Medipol Üniversitesi adlarıyla üniversiteler kurulacak.

Yeni kurulacak üniversitelere kadro ihdası yapılacak. Bazı üniversiteler bölünerek, ayrı üniversiteler olarak eğitim hayatına devam edecek.

1 yorum yapılmış
  • brahimztrk
    27 Nisan 2018 • 01:27
    Eğitim vermedikten sonra binanın kapısına tabelâ asmak ne işe yarayacak ki? Sonuç diplomalı işsizler ordusu.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.