VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN BEBEK SEKTÖRÜNE

18 Nisan 2018

.............................

Bolu'nun yetiştirdiği önemli iş adamlarından Abdullah Alemdar, inşaat sektöründe yakaladığı başarıyı bebek market sektöründe de yakalamak için kolları sıvadı. Alemdar, Highway Outlet AVM'de açtığı Dastini Bebek Market ile yeni girdiği sektörde Bolu'ya yeni istihdam kaynağı sağlamayı amaçlıyor.

Abdullah Alemdar, “Bizim açıkçası bu işten çok bir beklentimiz yok. Bu işe girerken, ‘Hadi girelim şu kadar paralar kazanalım’ mantığıyla girmedik. Yavaş yavaş öğrenmek adına sektöre adım attık. İlk etapta hedefimiz 0-14 yaş grubu. Bu mağazada hepsi olacak. Büyük yaşlara ağırlık vermedik. Şu anda mağazamıza 0-3 yaş arası tüm ürünleri getirttik. Mevcut ürünlerimizi zaman içinde 2 ya da 3 ile çarpacağız” dedi.

Abdullah Alemdar, inşaat işçisi bir babanın oğlu olarak, yokluk içinde geçen çocukluk yıllarında yeri geldi tuğla taşıdı, harç kardı, yeri geldi kum eledi. Haliyle inşaat işlerine eli yatkınlaşınca şimdi Bolu’nun aranan müteahhitlerinden biri oldu. Onlarca bina yaptı, birçok insan ev sahibi oldu. Spora, hastalara, engellilere ve öğrencilere her zaman destek olan, şimdilerde siyasi arenada da yer alan, en büyük hayali dünyayı gezmek ve kitap yazmak olan başarılı işadamı Abdullah Alemdar, 14 Ocak 1968 yılında Bolu’nun Ketenler Köyü’nde, Huriye ve Hüseyin çiftinin iki çocuğundan biri olarak dünyaya geldi.

Zor geçen çocukluk yıllarında hayvan otlatan, inşaatlarda çalışan Abdullah Alemdar, Alemdar İnşaat firmasıyla, ‘Kalite, Güven, Para’ sıralamasıyla Bolululara hizmet veriyor. 2006 yılında Bolu’da iş hayatına başlayan Alemdar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar şimdi de Highway Outlet AVM'de açtığı Dastini Bebek Market ile farklı bir sektöre girdi. Bolu'nun yetiştirdiği önemli iş adamlarından Abdullah Alemdar ile yeni girmiş olduğu sektöre ilişkin konuştuk.

ALEMDAR İNŞAAT OLARAK SEKTÖRDE MARKA  DEĞERİ OLDUK

Söze Alemdar İnşaat’ın marka değerinin oluştuğunu anlatarak başlayan Abdullah Alemdar, "Alemdar İnşaat olarak bu sektörde marka değerini ürettik. Bolu’da özellikle bunu başardık. Bu markayı da daha yüksek yerlere taşımak için her geçen gün daha fazla çalışıyoruz. Bir marka değeri oluşturmayı başardık. Sadece Bolu’da da çalışmıyoruz. Alemdar İnşaat olarak İzmit’te 2’nci projemize başladık ve Göynük’te de ofisimizi açtık. Dolayısı ile inşaat sektöründe her geçen gün belli noktalara ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

HEDEF FARKLI PAZAR PAYLARINI BOLU'YA GETİRMEK

Abdullah Alemdar, hedeflerinin farklı alanlardan, farklı pazar paylarına girip bu paraları Bolu’ya getirerek yatırım yapmak olduğunu ifade ederek, bebek market sektörüne girdiklerini söyledi. Alışveriş merkezinde bebek market sektöründe bir boşluk fark ederek Dastini Bebek Marketi açtığını anlatan Alemdar şöyle devam etti:

"Biz ne kazanırsak kazanalım, bunu Bolu’da yatırıma dönüştürmeye çalıştık. Alemdar İnşaat olarak kurumsal bir marka olma yolunda, farklı sektörlerde de başarılı olabilir miyiz, ekonomiye katkıda bulunabilir miyiz diyerek arayış içindeydik. Rekabet ve genel şartlar yüzünden bir sektörde karar kılamadık. Sonuç olarak bu mağazada karar kıldık. Alışveriş merkezinde de bu boşluğun olduğunu görünce, geleceği olan, başarılı olabileceğini düşündüğümüz mağazayı açtık. İstatistiklere baktığımız zaman ise Türkiye’de 2017 yılında 1 milyon 250 bin doğum olmuş. Bu rakama sahip bir ülkede çocuğa yatırım yapmanın doğru olacağını düşündük. Aynı zamanda kontrollü bir sektör. Bizim için bu önemli. Hem çalıştığımız firmalar, alışveriş merkezi olması anlamında kontrol edip, kolay geliştirebileceğimizden dolayı bu sektörü tercih ettik. Bu benim kişisel durumumdan da kaynaklı bir durum. Ben kendini geliştirmeyi seven biriyim. Neler öğrenebilirim diye açmış olduk."

SEKTÖRÜ ÖĞRENMEK ADINA GİRDİK

Alemdar, güçlü bir mağaza açtıklarını belirterek, "Bizim açıkçası bu işten çok bir beklentimiz yok. Bu işe girerken, ‘Hadi girelim şu kadar paralar kazanalım’ mantığıyla girmedik. Sektörü yavaş yavaş öğrenmek adına girdik. Belki ilerleyen zamanlarda başka mağazalar ile ya da kendi markamızla yürüyebiliriz. Önemli olan bu sektörü öğrenebilmek. Öğrenmek için de içeri girmek giriyordu. Güçlü bir mağaza açtık. Marka olarak yurt dışında da aktif olan bir mağaza açmış olduk. Bize göre reklam eksiği olan, köklü bir marka. Bu markanın 68’inci mağazasını açtık. Yaklaşık 15 senedir sektörde olan köklü bir marka. Bünyesinde 200 tane markalar ile çalışan bir firma. Biz de bunu burada döndürmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

MAĞAZADA BEBEK VE ÇOCUKLARA DAİR YOK, YOK

Mağazada bebek ve çocuklara dair her şeyin olduğunu kaydeden başarılı işadamı, "İlk etapta hedefimiz 0-14 yaş grubu. Bu mağazada hepsi olacak. Büyük yaşlara ağırlık vermedik. Şu anda mağazamıza 0-3 yaş arası tüm ürünleri getirttik. Mevcut ürünlerimizi zaman içinde 2 ya da 3 ile çarpacağız. Şu anda müşteri profilimizi oluşturuyoruz. Bütün ürünlere ulaşma şansımız var. Bize özel istek yapsanız, 3 gün içinde dönüş yapmamız gerekiyor. Çalıştığımız firma, 200 marka ile çalışıyor. Ulaşamayacağımız hiçbir ürün yok. Biz mağazayı zaman içinde geliştirmek istedik. Şu anda bile gelseniz 0-3 yaş arası her şeyi bulabilirsiniz. Mamasından, biberonuna kadar her şey mevcut. Ne ararsanız bulmak mümkün" ifadelerini kullandı.

ANA KOLUMUZ İNŞAAT

Abdullah Alemdar, ana kollarının inşaat olduğunu ve inşaat sektöründe ilerleyişlerine devam edeceklerini anlatarak, "Bizim ana kolumuz inşaat. İnşaattan hiçbir şekilde taviz vermeden ilerleyeceğiz. İnşaattan sonra ikinci olarak bu çocuk mağazasında ilerlemeye çalışacağız. Bunu da yavaş yavaş sektörü öğrenerek yapacağız. İşi öğrenmeden bu olmaz. Toplam 3 - 5 yıl arası bir geçmişimiz olmalı" diye konuştu.

İSTİHDAM YARATIYORUZ

Farklı sektörlerde işler yaparak Bolu'da istihdam sağladıklarını anlatan Abdullah Alemdar konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Mağazamızda ticaret yapan kişiler olarak istihdam çerçevesinde yeni girdiğimiz bu sektörde, bunlara ne kadar katkı sağlayabiliriz bunun derdindeyiz. Yoksa fotoğraf olarak baktığımızda bu işe girme gibi bir ihtiyacımız yoktu. Bazıları eleştirdi de. Şu an başlangıç olarak 6 personel ile başladık. Bu mağazaya yenileri eklemesi durumunda tabi ki istihdam artacaktır. Yazın Alemdar İnşaat’ta çalışan sayısı 160’ı buluyor. Bunu bir aile bazın hesapladığımızda 3 kişiye denk geliyor. Bolu için ekonomi sağlamış oluruz. İstihdam ayağını hep bir adım ön planda tutuyoruz."

  • İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN BEBEK SEKTÖRÜNE
  • İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN BEBEK SEKTÖRÜNE
  • İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN BEBEK SEKTÖRÜNE
  • İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN BEBEK SEKTÖRÜNE
  • İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN BEBEK SEKTÖRÜNE
  • İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN BEBEK SEKTÖRÜNE
  • İNŞAAT SEKTÖRÜNDEN BEBEK SEKTÖRÜNE
1 yorum yapılmış
  • amazlm
    19 Nisan 2018 • 02:00
    BOLUMUZ A HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN ALLAH BOL KAZANC VERSİN ALEMDAR AİLESNE TESEKKURLER
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.