VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ATATÜRK GENÇLİĞİ AİBÜ'DE ÇALIŞIYOR

18 Nisan 2018

.......................

Haber - Bülent VELİOĞLU

AİBÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Melis Çalı, “Şu ana kadar 250'nin üzerinde üniversiteli arkadaşımız aramıza katıldı. İlahiyat Fakültesinde kurduğumuz standa gelen bazı arkadaşlarımız, 'Burayı ayırmadığınız ve geldiğiniz için size çok teşekkür ederiz. Bu bizim için çok anlamlı ve önemli' diyen de oldu ki bu sözler karşısında çok mutlu olduk. Çünkü hepimiz aynı vatanın çocuklarıyız, aynı emanetler için çabalıyoruz” dedi.   

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı ve İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Melis Çalı ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

“Cumhuriyeti korumaya gönül vermiş gençler..”

1) Derneğin üniversitedeki faaliyetleri nelerdir? Kaç üyeniz var?

Atatürkçü Düşünce Topluluğu çeşitli nedenlerden dolayı faaliyetleri durdurulmuş bir topluluktu. Böyle bir öğrenci topluluğunun bu güzel üniversiteye çok yakıştığına ve olması gerektiğine olan inancımızla yeniden aktif hale getirmek için çabaladık ve nitekim başardık. Tek amacımız Atatürk ilkelerini benimsemiş, Cumhuriyet'i ilelebet korumaya gönül vermiş gençleri bir araya toplamak, memleket meselelerine, gündeme uzak kalmayan, kendi sorunu gibi benimseyip vatanı için bir şeyler yapmak isteyen bir üniversite kitlesi oluşturabilmek. Şu ana kadar 250'nin üzerinde üniversiteli arkadaşımız aramıza katıldı.

Faaliyetlerimiz, üye toplamak ve varlığımızı duyurmak amacıyla kurduğumuz stantlarla başladı. 10 Kasım'da Anıt Park'ta Atanın heykeli önünde sabaha kadar saygı nöbetiyle ve sonrasında yeterince bir sayıya ulaştığımızda tanışma kahvaltısıyla devam etti. Daha sonra stantlara aktif olarak devam ettik. 5 Mart İzzet Baysal yürüyüşüne katılım sağladık, 8 Mart'ta Atatürk'ün kadınlara özgü söylediği sözlerle hazırladığımız bir stant kurduk. Son olarak, geçtiğimiz günlerde Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu Şubesi yönetimiyle ortak olarak TBMM'ye ve Anıtkabir'e bir gezi düzenleyerek ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Elimizden geldiğince daha güzel işlerde yapacağız.

“İlahiyat Fakültesi'nde çok olumlu tepkiler aldık” 

2) Geçtiğimiz günlerde farklı bir etkinliğe imza atarak İlahiyat Fakültesi’nde stant açtınız. İlahiyat Fakültesi’nde okuyan öğrencilerin ilgisi nasıldı?

İlahiyat Fakültesi'ni sanıldığı gibi diğer fakültelerden ayrı tutmuyoruz. Bizim için her fakülte aynı değerde, her arkadaşımız ülkenin geleceği. Bu yüzden de orada stant açmakta diğer yerlerde olduğu gibi bizlerin göreviydi, sadece görevimizi yerine getirdik ve oldukça mutluyuz bu konuda. Topluluğumuza ve bizlere ön yargı beslenmiş tabii ki aldığımız tepkilerden bunu anladık. Hiç yüzümüze bakmadan geçip giden de vardı, gelip seve seve tebrik ederek üye olan da vardı. Bir kaç arkadaşımız bizlere sorular sordular ve cevapladığımız da ortak paydalarda buluştuk. Ön yargılarının biraz da olsa kırıldığını gördük. Tek amacımızın bu topraklara, emanetimize sahip çıkmak olduğunu anlattığımız da aldığımız tepkiler çok güzeldi. Ortak paydada buluşmuş olmanın verdiği inanç vardı orada. Gelip bize, 'burayı ayırmadığınız için, geldiğiniz için size çok teşekkür ederiz, bu bizim için çok anlamlı ve önemli' diyen de oldu ki bu sözler karşısında çok mutlu olduk. Çünkü hepimiz aynı vatanın çocuklarıyız, aynı emanetler için çabalıyoruz yani bizlerin ayrı tutulması mümkün değil zaten.

 

“Türk siyaseti benim hayatım”

3) Gelecekte siyasetle uğraşmayı düşünüyor musunuz ? Geleceğe dair planlarınız ve hedefleriniz nelerdir?

Kendimi bildim bileli ayrı bir ilgim var siyasete, bütün gelecek planlarımı bu çerçevede kurmuş biriyim. Bütün hayatım boyunca siyasetle uğraşmak isterim. Bu ülkede çoğu şey hatta her şey politik hale gelmiş durumda. Yani vatan için büyük işler yapabilmek çoğu durumda siyasete bakıyor. Bende çok şey yapmak istiyorum ülkem için, ülkem insanı için. Bu yüzden de Atamın emaneti bu güzel memleket için son nefesime kadar elimden geleni yapmaya hazırım. Çevremdeki genç arkadaşlar da bunun farkında olsun diye şimdiden böyle geniş öğrenci kitlelerine hitap eden işlerle uğraşıyorum. Mesleğimi bile bu şekilde seçip, çok sevdim. Siyasetin içinde yapılabilecek en aktif meslektir. Gelecekte ki hedeflerim şöyle ki, bölümümü çok severek okuyorum. Mezun olduğumda gazetecilik yapabilirim elbette ama diğer bir yanda yüksek lisans yolu var kısmette varsa Allah'ın izniyle bu yolu da değerlendirmek isterim. Türk siyaseti benim hayatım, vatanım.

“Türk siyasetine yakışır şekilde işler başarılmalı”

4) Bir genç olarak Türkiye siyasetini nasıl görüyorsun ?

Türk siyaseti benim için çok önemli ama maalesef çok temiz ve hakkaniyetli olduğunu düşünmüyorum. Elimden geldiğince her partiyi, yürüttükleri politikaları takip etmeye çalışıyorum ve çoğunun bu ülke için tam anlamıyla elinden geleni yaptığını düşünmüyorum. Yani daha çok çaba gösterilebilir gibi geliyor. Koltuklara oturanların sadece kendilerine dönük politikalarla ilgilenmeleri, kişisel çıkarlar uğruna çaba göstermeleri vatandaşa ve bu ülkeye yapılan büyük bir haksızlık olur. İşte bu siyasetin en korkunç yanı olur. Her daim milli çıkarların daha çok göz önüne getirilmesi, vatandaşın yaşam koşullarının daha da iyileştirilmesi için uğraşılması, Cumhuriyet ilkelerinden ayrılmadan, yüksek medeniyet seviyesine ulaşabilmek için çaba gösterilmesi gerekiyor ve üretim konusu üzerinde daha fazla durulmalı. Üretmeyen sadece tüketen bir ülke olma lüksümüz yok bizim, yeri geldiğinde kendi kendimize yetmesini becerebilmeyiz. İşte bu yüzden siyasetten uzak durmak yerine daha da içine girmeli ve Türk siyasetine yakışır şekilde işler başarmalıyız.

Atatürk her şeydir…

5) Mustafa Kemal Atatürk size ne ifade ediyor?

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'dir. Vatan toprağı, memleket sevdası, Dünya'yı titreten lider, Başkomutandır. Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Cumhuriyetçilik, Laiklik ve İnkılâpçılıktır. Kırmızı beyazdır. Türkçedir. Andımız, Gençliğe hitabemizdir. Damarlarımızda ki asil kanın en büyük koruyucusudur. Misak-ı Milli sınırları, Kuva-yi Milliye ruhudur. Kadınların seçme seçilme hakkı, medeni kanun, muasır medeniyetler seviyesidir. Büyük Millet Meclisi'dir. Egemenliği kayıtsız şartsız milletine teslim edendir. Gençliktir, gelecektir. Türk milletinin milli ruhuna, zekiliğine, dik duruşuna en çok inanandır. Gazi Mustafa Kemal Paşa Türk Milleti'dir.

  • ATATÜRK GENÇLİĞİ AİBÜ'DE ÇALIŞIYOR
  • ATATÜRK GENÇLİĞİ AİBÜ'DE ÇALIŞIYOR
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.