VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EVCİL’DEN DEPREM UYARISI

12 Nisan 2018

............................................

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Adem Evcil, geçtiğimiz günlerde meydana gelen 4,9 şiddetindeki deprem sonrası yazılı basın açıklamasında bulunarak, Bolu’daki eski yapıların incelenmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz Cumartesi gecesi Bolu’da meydana gelen 4,9 şiddetindeki deprem sonrası vatandaş büyük korku yaşamıştı. Yaşanan depremle ilgili olarak açıkama yapan MHP Bolu İl Başkanı Adem Evcil, 12 Kasım öncesi bütün yapıların incelenmesi gerektiğini söyleyerek, “ MHP olarak buradan yetkilileri uyarıyoruz; Olası bir depremde yaşanacak can kaybının muhatapları vicdan mahkemesinde sizlersiniz. Depremi bizzat bolu’da yaşamış biri olarak allanıp,pullanıp fahiş fiyatlarla öğrencilere kiralanan hasar görmüş binalar büyük risk taşımaktadır. Özellikle karamanlı mahallesi,bahçelievler mahallesi,izzet baysal caddesi,gölyüzü mahallesi,tabaklar mahallesinde bulunan eski yapılar tehlike içermektedir. 4.9 şiddetiyle yaşadığımız depremin ardından kontroller sıklaştırılmalı 12 kasım öncesi binalar denetlenmelidir. Hafızamız zamana yenik düşmemelidir. Unutulmamalıdır ki; Belki Deprem öIdürmez ama ihmaI mutlaka öIdürür” ifadelerini kullandı.

“EN ERKEN UYARI SİSTEMİ BELLEĞİNİZDİR”

Evcil, deprem için yetkililerin en erken uyarı sisteminin bellek olduğunu söyleyerek, “Ey Yetkililer ,En erken uyarı sistemi, beIIeğinizdir! Tarih :12.11.1999 Yer: Bolu /Düzce. Yerkabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yer yüzeyini sarsma olayına “DEPREM” denir. Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapıların hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır” dedi.

“GERÇEĞİNİ YÜZÜMÜZE VURMUŞTUR”

Evcil, açıklamasının devamında Bolu’nun deprem kuşağında olduğunun gerçeğinin yüzlerine vurulduğunu belirterek, “12 Kasım 1999. Bu kez depremin merkez üssü Düzce'ydi.Saatler 18.57'yi gösterdiğinde, Düzce kuvvetli bir darbe ile sarsıldı ve yıkıldı. Bu kez 17 Ağustos depreminden daha büyük şiddetle sarsılan Düzce 30 saniye içinde adeta yerle bir oldu. Merkez üssü Düzce olan deprem, Kaynaşlı'yı da yerle bir ederken, Bolu'nun da bir bölümünde can ve mal kayıplarına neden oldu. 12 Kasım depreminde Bolu/Düzce, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca'da toplam 710 kişi hayatını kaybederken 2.678 kişi de yaralandı. Bir kaç gün önce meydana gelen merkez üssü Bolu olan deprem acılarımızı hatırlatmış bir kez daha deprem kuşağında olduğumuz gerçeğini yüzümüze vurmuştur” şeklinde konuştu.

 

1 yorum yapılmış
  • Esra
    12 Nisan 2018 • 05:53
    Bence çok doğru bir konu diğer siyasilerde biran önce bu konuya el atmali ve biran önce gerekenler yapılmalı yüzlerce deprem görmüş eski bina var Bolu da nerede kaldı kentsel dönüşüm Bolu kentsel dönüşüm sifir
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.