VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“BİR EKSİKLİK DEĞİL, BİR FARKLILIKTIR”

4 Nisan 2018

.....................................................

Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi.Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit, otizmin bir eksiklik değil, farklılık olduğunu söyledi.

“Otizmi Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü” sloganıyla Demokrasi Meydanından başlayan yürüyüşe, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinliğe katılan çocuklar , ‘Otizmde Bende Varım’, ‘Adımlarımızı Otizmli Çocuklar İçin Atıyoruz’, ‘Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok’ ve ‘Farklılıklarımız Bizi Eşsiz ve Özel Yapar’ yazılı pankartları ellerinde taşıdılar.

Otizm konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlayan yürüyüş Anıt Park’ta sona erdi. Anıt Park’taki tören Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit’in çelenk sunumu ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bekir Koçyiğit günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUĞU DA BİR EKSİKLİK DEĞİL; BİR FARKLILIKTIR”

Otizm spektrum bozukluğunun bir eksiklik değil; bir farklılıktır olduğuna dikkat çeken Koçyiğit; “Bireysel farklılıklar, yaş, cinsiyet, fiziksel görünüm, kişilik özellikleri ve pek çok özellikler açısından diğerlerinden farklılaşma durumudur. Otizm spektrum bozukluğu da bir eksiklik değil; bir farklılıktır. Otizm Spektrum Bozukluğu tüm dünyada artan tanı olma oranlarıyla dikkat çekmektedir. Günümüzde Otizm Spektrum Bozukluğu olan çocukların, erken dönemde tanılanması mümkün olabilmekte, dolayısıyla nitelikli özel eğitim ve destek hizmetlerin sunulmasıyla yaşam işlevlerinde önemli ilerlemeler gerçekleşebilmektedir. Tüm dünyada kabul gören yaklaşım ve uygulamalar doğrultusunda Otizm Spektrum Bozukluğu olan bireylerin bebeklik döneminden, yetişkinlik dönemine kadar; okul öncesinden mesleki eğitim ve istihdama kadar desteklenmesi gerekliliği tartışmasız kabul edilmektedir” diye konuştu.

  • “BİR EKSİKLİK DEĞİL, BİR FARKLILIKTIR”
  • “BİR EKSİKLİK DEĞİL, BİR FARKLILIKTIR”
  • “BİR EKSİKLİK DEĞİL, BİR FARKLILIKTIR”
  • “BİR EKSİKLİK DEĞİL, BİR FARKLILIKTIR”
  • “BİR EKSİKLİK DEĞİL, BİR FARKLILIKTIR”
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.