VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BİLİM OKULLARI BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

9 Mart 2018

.....................................

Bolu’nun önde gelen eğitim öğretim kurumlarından Bilim Koleji’nin kurucusu Orhan Can, her yıl hedeflerini büyüterek ilerlemeye devam ettikleri yönünde açıklamalarda bulundu.

Bolu’nun Kasaplar Mahallesi Ahmet Baysal Bulvarı’nda 2014 yılında, eğitim sektörüne hızlı bir giriş yapan ve hedeflerini büyüterek ilerlemeye devam eden Bolu Bilim Koleji, bu yıl 383 öğrencisi ile başarıdan başarıya koşuyor. Sürekli büyüyen, özgüvenli ve başarılı eğitimci kadrosu ile öğrencilerine kademe kademe başarıya giden yolu gösteren Bilim Koleji’nin, ilerleyen yıllardaki hedefleri hakkında okulun kurucusu Orhan Can açıklamalarda bulundu.

“EĞİTİM ÖĞRETİM İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN BOLU’DAYIZ”

Orhan Can, yaptığı açıklamada hedeflerinin öğrencileri daha yukarı çıkarmak ve Bolu’nun eğitim öğretim ihtiyacını karşılamak olduğunu söyleyerek, “Bolu Bilim Okulları Anaokul, İlkokul, Ortaokul ve ayrıcalıklı olan Fen Lisesi olarak bir bütün şeklindedir. Özelliğimiz Bolu’da tek Fen Lisesi olmamız. Bizim birinci hedefimiz kaliteli, sağlıklı bir şekilde eğitim ve öğretimde en üst seviyeyi yakalamak. Bu doğrultuda ilk hedefimiz özgüveni yüksek, kaliteli öğretmenleri seçmek. Bu yıl bunu daha sağlıklı yaptık. Tecrübeli öğretmen sayımızı arttırdık. Seneye ise yine tecrübeli öğretmen kadromuzu arttırarak eğitim öğretim ve tüm branşlarda çocuklarımız geliştireceğiz. Bu öğretmen kadrosuna sahibiz. Dışarıdan yeni eğitim öğretim yılı için anlaştığımız öğretmenlerimiz gelecek. Hepsi Bolu’da yaptıkları işlerle takdir edilen öğretmenler. Bizde öğrencilerimizi daha yukarı çıkarmak ve eğitim öğretim ihtiyacını karşılamak için tüm Bolu’da adayız. Velilerimiz bize bu konu da güvenmeye devam edebilirler” ifadelerini kullandı.

HER YIL ARTAN RAKAMLAR

Can, açıklamalarının devamında her yıl rakamlarının arttığını ve en sağlıklı eğitimin Bilim Okulları tarafından verildiğini belirterek, “Biz ilk bakıldığında 134 öğrenci ile açıldık. O dönem hedefimiz 2015 – 2016 yılı için hedefimiz 180’di ama 234 olarak bitirdik. Ertesi yıl ise yüzde 15 sayımızı arttırarak 316 öğrenciye yükseldik. 15 Temmuz sürecinden de geçtik. Zor bir süreç sonrası bunu iyi başardık. Bu yıl ise 383’e çıkardık. Her yıl ortalama yüzde 10 ile 15 arasında artış yaşadık. Önümüzdeki yıl hedefimiz ise 500 öğrenci. Eğitim öğretim olarak, sistem olarak kademeli oturduk. Bolu’da İl Milli Eğitim bazında birinci sıradayız. Genelde birinci çıkan şubelerimizde var. Yüze yıkan çocuğumuz Türkiye birinciliğimiz var. Her sınavda bu başarıyı tekrarlıyoruz. En sağlıklı eğitim Bilim Okulları’nda gözüküyor” şeklinde konuştu.

“KADEME KADEME İLERLEMEYİ MİSYON EDİNDİK”

Can, son olarak okul olarak kademe kademe ilerlemeyi misyon edindiklerini söyleyerek, “Santrançta bahsettiğimiz öğrencimiz 3 yıldır bizimle. Santrançta okul olarak önem veriyoruz. Şubelerimizde seçmeli olarak bu konu da ders alıyoruz. Burada biz tesadüfen tanıştık. Velileri ile sürekli görüşüyoruz. Beslenmesinden tutun, uyku saatine kadar öğretmenlerimizle ilgileniyoruz. Bunu her öğrencimi için yapıyoruz. Bunun üzerine hocalarımız yoğunlaştı. Bolu genelinde bu branşta 22 öğrencimiz var. Şampiyon öğrencimiz, öğretmenlerinin yönlendirmesi ve ailesinin desteği ile ilerliyor. Bu öğrencimiz sadece santrançta değil, derslerinde de gayet başarılı sonuçlar alıyor. Türkiye birinciliğine gelince, 2014 yılında ilk açtığımızda kademe kademe ilerlemeyi misyon edindik. Çocuklarımız öncelikle yenilmeyi öğrenecekler. Kademe kademe gelerek sonunda birinci oldu. Öncelikle yenilmeyi öğrenerek hazmetmeyi öğreneceğiz. Eğitim ve öğretim tabi bunların hepsinin başında geliyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.