VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ASENALAR TÜRK KADINLARINI TANITTI

7 Mart 2018

.......................................

Ülkü Ocakları Bolu Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla şehir merkezinde Türk kadınlarını tanıtan bir resim sergisi açtı. Sergide şehit düşen ve cinayete kurban giden kadınların resimleri de yer aldı.

İzzet Baysal Caddesi üzerinde Ülkü Ocakları Bolu Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle bir resim sergisi açtı. Cadde üzerinde konulan resimlerde eski Türk kadınları ve hikayeleri bulunurken, şehit düşmüş kadın askerler ve cinayete kurban gitmiş kadınlara da sergide yer verildi.

“TÜM KADINLARIMIZI RESMETMEYE ÇALIŞTIK”

Ülkü Ocakları Bolu Şubesi Asena Birim Başkanı İrem Nur Akça, açtıkları resim sergisinde tüm kadınları resmetmeye çalıştıklarını söyleyerek, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir sergi açmış bulunmaktayız. Genel olarak Türk kadınlarımızın isimlerini ve bu hayatta ne şekilde mücadele verdiklerini anlattık. Kurtuluş Savaşı’nda, milli mücadele de milattan önceki dönemde dahil olmak üzere onların nasıl mücadeleler verdiklerini anlatmak istedik. 15 Temmuz şehitlerimizden tutun, Mardin Midyat’da şehit olan 2 kadın askerimiz, helikopter kazasında şehit olan Songün Yakut Yarbayımıza kadar tüm kadınlarımızı resmetmeye çalıştık. Özgecan Aslan, Aybike Yalçın, şehit olan öğretmenimiz Neşe Ayten’e kadar tüm kadınlarımıza yer vermeye çalıştık. İnsanlarımız artık popüler kültürden uzaklaşamadıkları için geçmişlerinden biraz uzaklaşmış bulunuyor. Bu yüzden bir Türk kadınlarını anlatmak, Türk kültüründe kadınlarımızın yerimizi biraz daha milli bir yöntemle göstermek istedik” şeklinde konuştu.

  • ASENALAR TÜRK KADINLARINI TANITTI
  • ASENALAR TÜRK KADINLARINI TANITTI
  • ASENALAR TÜRK KADINLARINI TANITTI
  • ASENALAR TÜRK KADINLARINI TANITTI
  • ASENALAR TÜRK KADINLARINI TANITTI
  • ASENALAR TÜRK KADINLARINI TANITTI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.