VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÜMÜŞ’ÜN ZANLISI DELİ OLDUĞUNU İSPATLAMAYA ÇALIŞIYOR

6 Mart 2018

........................................

Bolu’da 2 Şubat 2016 tarihinde zihinsel engeli bulunan Erhan Gümüş’ü (30), vahşice öldüren ve müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıklardan Ömer Şancı, cinayet günü ve öncesinde akli dengesinin yerinde olmadığını kanıtlamaya çalışıyor.

Bolu’da, 34 yaşındaki Gökhan Çakır, 48 yaşındaki Ömür Baltacıoğlu ve 32 yaşındaki Ömer Şancı, zihinsel engelli 30 yaşındaki Erhan Gümüş’ü, 2 Şubat 2016 tarihinde vahşice öldürmüşlerdi. Bir süre sonra polis ekiplerinin çalışması sonucu katillerin Baltacıoğlu, Şancı ve Çakır olduğu anlaşılmıştı. 3 Katil “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, iftira” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklardan Ömer Şancı’nın, cinayet günü ve öncesinde akli dengesinin yerinde olmadığını avukatları yoluyla istinaf mahkemesine iletti. İstinaf mahkemesi zanlının akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Şancı’nın yeniden yargılanmasını istedi.

Üst mahkemenin dosyayı yeniden Bolu Ağır Ceza Mahkemesine göndermesiyle birlikte Şancı’nın; “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, iftira” suçundan yargılanmasına yeniden başlanıldı. Şancı, müebbet hapis cezasından kurtulmak için akli dengesinin yerinde olmadığını ve bunda alınacak raporla belgeleyeceğini belirtmesi üzerine mahkeme heyeti, Şancı’nın üst düzey bir hastanede muayene edilerek akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair bir raporun mahkemeye sunulmasına ayrıca, vahşice öldürülen Gümüş’ün, özürlü olup olmadığına dair raporunda mahkemeye sunulmasını belirterek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

2 yorum yapılmış
  • mertce
    6 Mart 2018 • 13:55
    yarın birgün bunun yalanlarına inanıp sebest bırakanların karısını çoluğunu çocuğu öldürürse ne yaparlar acaba? kanmayın sakın akli dengesi bozuksa rahatca sokakta kim gezicek.
  • Mehmet
    7 Mart 2018 • 07:06
    Sanayide calisan bir gencti zamanında. zararsız biriydi. Allah rahmet eylesin. Yapanlarin Allah belasını versin. Ooooo çocukları
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.