VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MAHMUT ALAN'A HAPİS ŞOKU

2 Mart 2018

................................................

Bolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan resimlerinin, Bolu Halkevi Şubesinin duvarına çizilmesini, “Duvara yiğit resimleri değil, it resimleri asmışlar” şeklinde haber yapan yerel internet sitesinin sahibine 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın duruşmadaki tutum ve davranışlarının yanı sıra sabıkalı geçmiş nedeniyle verilen cezadan herhangi bir indirim de yapmadı.

Bolu Halkevi Şubesi Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan ve Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden diğer kişilerin resimlerini çizdi. Bolu’da yayın yapan internet sitesi de bunu, “Duvara Yiğit Resimleri Değil İt Resimleri Asmışlar” başlığıyla bir haber yaparak tepki gösterdi.

VATAN HAİNİ İTLER

Aynı haberde, “Bolu Kardelen Meydanının hemen arkasında Maliye binası karşısında uzun süredir tek katlı evde ikamet eden Halkevleri başka bir adrese taşındı. Çıktıkları evde çalışma yapan boya işçileri duvarda bulunan Berkin Elvan, Ali Korkmaz ve benzeri birçok vatan haini itlerin resimlerini kazıyarak beyaza boyadılar. Çevrede bulunan vatandaşlar taşınmalarından dolayı memnun olduklarını belirterek rahat bir nefes aldılar” ifadeleri kullanıldı.

HAKARETTEN DAVA AÇILDI

Bolu Halkevi Şube Yöneticisi Başkanı Figen Çakır, söz konusu haberle ilgili olarak, internet sitesinin sahibi Mahmut Alan hakkında suç duyurusunda bulundu. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Alan hakkında hakaret suçundan Bolu 2. Asliye Ceza Mahkemesine dava açtı. Davanın karar duruşması dün yapıldı.

AFİŞLERİ GÖRÜNCE KIZDIM

Alan savunmasında “Bolu Halk evi binasının duvarlarına Berkin Elvan, İsmail Korkmaz afişleri asmışlardı. Afişleri görünce kızdım. Bu yazıyı yazdım. Ben basından öğrendim kadarı ile Berkin Elvan ve İsmail Korkmaz Abdullah Öcalan’ı desteklerdi” dedi. Müşteki Figen Çakır da “Bu hakaret derneğimize yapılmıştır. Ben derneğimiz adına şikayetçiyim” dedi. Çakır’ın avukatı Sercan Aran da “Müvekkilim dernek, kamu yararına çalışan bir dernektir. Terör faaliyetleri ile ilişkisi yoktur. Derneğimiz duvarına Gezi olaylarında ölenlerin resimleri çizilmiştir. Bunun terör faaliyeti ile bir ilişkisi yoktur. Sanıktan şikayetçiyiz” dedi. Mahkeme Sanık Alan’ı hakaret suçundan 3 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme sanığın duruşmadaki tutum ve davranışları ile sabıkalı geçmiş nedeniyle verilen cezadan herhangi bir indirim de yapmadı.

6 yorum yapılmış
  • hak
    2 Mart 2018 • 11:51
    Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste...
  • bolulunur
    4 Mart 2018 • 02:52
    Bolu halkini bu haber ne ilgilendirir
  • aruz
    4 Mart 2018 • 11:24
    Mahmut Alan, Vatan Millet Mukaddesat delisi bir vatanseverdir
  • Birisi
    5 Mart 2018 • 00:55
    İfrat ve tefritten kaçınılmalıdır. Halka rağmen devlet, devlete rağmen halk olmaz. Devlet düzeni varken de kimse devlet adına kabadayılık yapamaz.
  • Bolulu
    27 Mart 2018 • 13:07
    Lan kahpe çocuğu sen evinde oturup tv izlerken bu adam tekmenden yaralı getirdi imkanı yettiği kadar saygısızlık yapma kabadayılık ole olmaz bilmiyosan öğren
  • Acaral
    5 Nisan 2018 • 18:00
    Çakal yavrularından sebeb adam ceza yatıyo vollaha ayıp
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.