VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EROĞLU, ALADDİN BAŞKAN VE BOLU'YU ÇOK SEVİYOR

2 Mart 2018

.....................................................

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bolu Belediyesi ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Bolu’nun sadece Türkiye’nin değil; dünyanın incisi olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “Biz Bolu’yu sağlık turizmi, kongre turizmi ve tabiat turizminin merkezi yapmak istiyoruz.” dedi.  Bolu’nun içme suyu ihtiyacını karşılayacak Karadere içme suyu projesiyle ilgili de konuşan Eroğlu, “14 kilometrelik isale su hattıyla Karadere’den Bolu’ya ilave su temini gerçekleştiriyoruz. Artık musluklardan memba suyu akacak.” diye konuştu. Eroğlu ziyarette ayrıca, diğer yatırımlarla ilgili de bilgiler verdi. Bu arada, Bakan Eroğlu’nun yıllardır Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a olan sevgisi bu ziyaretinde de görüldü. İkilinin samimi sohbeti ve diyaloğu gözlerden kaçmadı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 32 gün sonra yeniden Bolu’ya geldi. Son 14 yılda gerçekleşen yerel kalkınma ve turizm alanında atılan dev adımlar sayesinde “Tabiatın Kalbi” sloganı ile dünyanın yaşanılabilir ilk 10 kenti arasına girme hedefine emin adımlarla ilerleyen Bolu’da, Orman Ceza Hukuku sempozyumuna katılarak, DSİ tesisleri toplu temel atma törenini gerçekleştirecek olan Bakan Eroğlu, Bolu Valiliği ile Bolu Belediyesi’ni de ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardından Bolu Belediyesi’ne geçen Bakan Eroğlu’na ayrıca Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Milletvekili Fehmi Küpçü, İl Başkanı Nurettin Doğanay ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı üst düzey bürokratlarının da eşlik etti. Bakan Eroğlu, burada Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve partililer tarafından karşılandı. Çiçek takdim edilen Bakan Eroğlu, daha sonra ziyaretçi defterini imzalayarak, başkanlık makamına geçti ve ardından Bolu’ya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“7 MÜJDEYLE GELDİK”

Bolu’ya sıkça geldiğini dile getiren Eroğlu, “En sık gelen bakanlardan biriyim, kısa süre önce de buradaydık. Ve geldiğimizde sayın belediye başkanımızın büyük bir projesi vardı, onunla ilgili mutabakata vardık. İnşallah bu seferde temel atma törenimiz var. Cuma namazı sonrası burada önemli bir temel atma merasimi yapacağız. 236 milyon TL’lik 5 tane tesisin temellerini atacağız. Hayırlı olsun. Ayrıca 7 tane müjdeyle geldik. Bu müjdelerle birlikte toplam müjde sayımız 57’ye ulaştı. Bunları da valilikte basınımızla paylaşmıştık.” dedi.

“BOLU DÜNYANIN İNCİSİ OLAN BİR İLİMİZ”

Bolu’yu çok sevdiğini belirten Eroğlu, Tabiatın Kalbi Bolu için hedeflenen gelecek planlamalarından da bahsederek,  “Bolu sadece Türkiye’nin değil, dünyanın incisi olan bir ilimiz. Tabiat güzellikleri açısından gerçekten muhteşem bir yer. Dün gece geldim ve geceyi Abant’ta geçirdim. Sabahta güne dinç bir şekilde kalktım. Biz Bolu’yu sağlık turizmi, kongre turizmi ve tabiat turizminin merkezi yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

“BUGÜN GERÇEKTEN BEREKETİYLE GELDİK”

Eroğlu, sözlerinin devamında, Bolu’nun Türkiye’nin en çok ormana sahip olan iller arasında yer aldığını belirterek “Bazı eksiklikler vardı. Bugün inşallah baraj ve sulama tesislerinin temellerini atacağız.  DSİ’nin 3 tane önemli projesi var. Orman’ın da 1 adet paket projesi var. Doğa koruma ve Mili Parklar Müdürlüğümüzün Yedigöller ile ilgili bir çalışması var. Bugün gerçekten bereketiyle geldik” ifadelerini kullandı.

“ARTIK MUSLUKLARDAN MEMBA SUYU AKACAK”

Kendisine eşlik eden bakanlık bürokratlarından uzatılan bilgi notu üzerine Eroğlu, Bolululara yeni bir müjde daha vererek “14 kilometrelik isale su hattıyla Karadere’den Bolu’ya ilave su temini gerçekleştiriyoruz. Artık musluklardan memba suyu akacak. Bu projenin de yatırım bedeli 15 milyon TL ve yılda 8 milyon metreküp su temin edecek” dedi.

BOLULULARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Bakan Eroğlu ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da AK Parti Bolu 6. Olağan İl Kongresi için 11 Mart 2017 Pazar günü Bolu’ya geleceğini hatırlatarak “Dolayısıyla bütün Boluluların dünya lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımızı coşkuyla karşılamalarını bekliyoruz. Çünkü cumhurbaşkanımız Bolu’yu çok seviyor. Ne zaman bir konu geçse, ‘Veysel hoca Bolu için ne gerekiyorsa yap’ der.” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ: “SAYIN BAKANIMIZI BOLULU OLARAK GÖRÜYORUZ”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile irtibatlarının çok eskiye dayandığını söyledi. Eroğlu’nu Bolu’nun bir bakanı olarak gördüklerini kaydeden Başkan Yılmaz, “Kendisi Bolu’nun bir bakanı yok denildiğinde ben varım diye Bolu’ya sahip çıkan birisidir. Sadece kendisi de değil bütün icracı genel müdürleri ile her seferinde Bolu’ya geliyor ve Bolu için ne yapılması gerekiyorsa yapıyor. Biz Bolu’da Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğümüz ile iç içe çalışıyoruz. Ayrıca Bolu’da yaptığımız hemen hemen bütün çalışmaları da DSİ Genel Müdürlüğümüz ile yapıyoruz. Biz Sayın Bakanımız Bolu’ya geldiği zaman onur, şeref duyuyoruz ve acaba bu sefer Bolu’ya ne yapacak diye merak etmiyoruz. Çünkü kendisi zaten Bolu’nun kalkınmasında, Bolu’nun turizm, spor, sağlık ve üniversite kenti olması yolunda elinden geleni yapıyor.” ifadelerini kullandı. Yılmaz ayrıca,  Bakan Eroğlu’na Bolu’ya müjdeli haberlerle gelmesi nedeniyle şahsı, ekibi ve Bolular adına teşekkürlerini sundu.

“BEN SAĞLIĞIMI BOLU’NUN DOĞAL ÜRÜNLERİNE BORÇLUYUM”

Gerçekleşen ziyarette ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na BOLMEK ahşap atölyesinde yapılan ve üzerinde Bismillâhirrahmanirrahim yazılı oyma hat tablosu, yöresel ürünler sepeti, 4 mevsim Bolu belgeselleri ve Bolu türküleri CD’si de hediye edilerek,  Bolu’ya özgü dağ fındığı da ikram edildi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın uzattığı tabağı alan ve fındığın tadına bakan Eroğlu, “Ben sağlığımı Bolu’nun doğal ürünlerine borçluyum” cevabı vererek, basın mensuplarına fındık ikramında bulundu.

Öte yandan Bakan Eroğlu, 29 Ocak’ta da Bolu’ya gelerek, bir takım incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmuştu.

2 yorum yapılmış
  • ihsan
    2 Mart 2018 • 15:06
    tabiatın kalbi bolu betonlar la buluştu tarım bitiyor bir dizi eserden bahsediliyor valla ben gözle görülür bir eser boluda göremedim bolu mülteci kenti oldu
  • veli
    4 Mart 2018 • 09:15
    bakanım şu geçen yaz yapılan beton parke yol ve kaldırımlarda gezeydinde böbrek taşın varsa düşeydi...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.