VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SEBEN’DE HEDEF TARIM VE TURİZM

28 Şubat 2018

...........................................

Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER), Seben Kaymakamlığı ve Seben Belediye Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen Seben Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu başladı.Başkan Özbağ, turizm ve tarım hedeflerinden bahsetti

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının başlayan sempozyum, protokol konuşmaları ile devam etti. Kürsüye ilk çıkan Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, göreve geldiği ilk andan itibaren Seben için ‘turizm’ ve ‘tarım’ kenti olma hedefi koyduklarını belirtti.  Özbağ, hedefler için meşakkatli bir yol olduğunu belirtirken, turizm potansiyeline ilişkin de şunları söyledi, “Kaya evleri, kiliseleri, Cuma Camileri, Nevruz Tepesi, tarihi Romalılardan kalma hamamları, tarihi 15-20 milyon öncelerine dayanan fosil ormanları, şifalı kaplıcaları, Kartalkaya, Seben gölü ile doğal olarak turizmin önündeki en büyük değerlerden bir tanesi.”

“TÜM ÜRÜNLERİN YETİŞEBİLDİĞİ BİR İLÇE”

Özbağ, tarımsal çalışmalarla ilgili de “Tarım olarak ele aldığımızda da kurulduğundan bu yana Bolu merkezi doyuran bir ilçe. Bundan sonraki süreçte sulama ile beraber Türkiye’ye katma değer üretecek, mevsiminde tüm ürünlerin yetişebildiği bir ilçe” diye konuştu.  Özbağ ayrıca, Seben’in Türk dünyası açısından çok önemli bir bölge olduğunu da belirterek, “İnşallah Seben’imiz gelecekte daha da güzel noktalara gelecek” ifadelerini kullandı.

“KÜLTÜREL ZENGİNLİK DEYİNCE AKLA SEBEN GELMEKTEDİR”   

Özbağ’dan sonra kürsüye çıkan Seben Kaymakamı İdil Özdemir kültürel zenginlik deyince akla Seben geldiğini söyleyerek, “Seben sırtını geçmişte aldığı köklü değerlere dayamış, geleneklere bağlı olmakla birlikte çağdaş hayatın gereklerine de tam anlamıyla yetirebilmiş insanını ve doğanın muhteşem göstergesi haline gelmiş, fiziken İç Anadolu ile Karadeniz arasında, manen de geçmiş ile gelecek arasında köprü mahiyetinde yerleşim yeridir. Geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesini sağlayan en önemli etmenlerin başında ise içinde barındırdığı kültürel değerler gelmektedir. Genel anlamda Seben deyince kültür, kültürel zenginlik deyince akla Seben gelmektedir. Bu bağlamda Köroğlu’nun sazından dökülen nağmelerin aksettiği dağlarda yankılanır kültür, baharı müjdeleyen insanların kalbine sevgi kıvılcımları düşüren nevruz ateşi ile aydınlanır kültür, kayaları oyulduğu sanılan evlerin aslında geleceğe bırakılan bir iz olduğunu görmektir kültür, Kızık kilimlerine ilmek ilmek işlenen göz nurudur. Yani kültür başlı başına Seben’dir” şeklinde konuştu.

  • SEBEN’DE HEDEF TARIM VE TURİZM
  • SEBEN’DE HEDEF TARIM VE TURİZM
  • SEBEN’DE HEDEF TARIM VE TURİZM
  • SEBEN’DE HEDEF TARIM VE TURİZM
  • SEBEN’DE HEDEF TARIM VE TURİZM
  • SEBEN’DE HEDEF TARIM VE TURİZM
  • SEBEN’DE HEDEF TARIM VE TURİZM
  • SEBEN’DE HEDEF TARIM VE TURİZM
  • SEBEN’DE HEDEF TARIM VE TURİZM
1 yorum yapılmış
  • EmelSever
    2 Mart 2018 • 05:27
    Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı konuşmasında "Seben Derneğinin bir yazısını gördüm “Ne sen ne ben önce Seben” diye. Güzel bir söz gibi duruyor ama lütfen önceliğimizi Bolu’ya verelim." demiş. Sayın rektörüm bu Seben'e gönül verenleri oluşturduğu derneğin geliştirdiği bir slogan, bundan neden rahatsızlık duyduğunuzu anlamadık. Seben ve Bolu %98'e yakını Türkmenler den oluşan bir ildir. Toprağına, bayrağına
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.