VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HASTALARINA UMUT OLUYORLAR

19 Şubat 2018

.....................................

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Do. Dr. Muhammed Nur Ögün ve ekibi, ‘İnme’ geçiren Fatma Özcan’ın hayatını kurtarmayı başardı.

Geçtiğimiz günlerde inme sonrası zaman kaybetmeden hastaneye yetiştirilen 83 yaşındaki Fatma Özcan, Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammed Nur ÖGÜN ve ekibinin başarılı müdahelesi sayesinde hayata tutundu. Ögün ve ekibi yaptıkları başarılı işlerle ise diğer hastalara hem güven veriyor hem de umut oluyor.

“HEMEN TEDAVİSİNE BAŞLANDI”

Ögün, hastaneye getirilen Özcan’ın tedavisine hemen başlandığını eğer başlanmasaydı durumunun daha kötü olabileceğini belirterek, “Bu hastamızda şansımız çok yüksekti. Çünkü Fatma teyze zaman penceresi dediğimiz 4,5 saatlik zaman içerisinde bizlere ulaştı. Böylece hızlıca tedavisine başlanarak gelişecek olası durumlar önlenmiş oldu. Fatma Özcan hastanemize geldiğinde inme ekibimizce değerlendirilip tedaviye uygun olduğunu düşünerek hemen tedavisine başlandı. Hastamız tedaviye çok güzel cevap verdi ve tama yakın düzeldi. Bu tedaviden sonra Fatma teyze bacağını ve kollarını kullanabiliyor, konuşabiliyor. Eğer hastamız hastaneye başvuruda geç kalsaydı şimdi kolunu ve bacağını kullanamaz halde, hatta yatağa bağımlı bir durumda veya yoğun bakımda olabilirdi. İnme geçiren hastaların veya yakınlarının hastaneye başvurmada gecikmelerinin yanı sıra Acil Yardım sağlık personellerinin inme ekiplerinin olduğu hastanelere hastayı hızla nakil etmelerinin sağlanması amacıyla öncelikle ilimiz ve çevre illerde görev yapan 112 personeline 4 gün süren eğitimler vererek bu konuda hem bilgi sahibi olmalarını hem de bilinçlenmelerini sağladık ve kısa süre içinde bu eğitimlerin çok faydasını gördük”  dedi.

ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol konu ile ilgili olarak “Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Ekibi tarafından inme konusunda çok başarılı tedaviler gerçekleşiyor. Son 6 ay içinde 20 hastaya müdahale eden ekibimizle başladığımız bu yolda çok daha donanımlı bir şekilde devam etmeyi yani İNME MERKEZİ kurmayı planlıyoruz. İnme Merkezi kurulduğunda daha fazla hastaya, çevre illere ve daha uzun sürelerde kurumumuza ulaşan hastaları da tedavi şansımız olacak.” diyerek merkezin açılması ve gerekli izinlerin alınması için çalışmalara başlandığını belirtti.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.