VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BELEDİYESİ'NDEN IZA BUĞDAYI ATAĞI

14 Şubat 2018

............................................

Bolu Belediyesi ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) arasında buğdayın atası olarak bilinen ‘Iza Buğdayı’na coğrafi işaret alınması için protokol imzalandı.

Bolu bölgesinde yetişen ve genleri değiştirilmemiş 10 bin yıllık bir serüveni olan ‘ıza buğdayı’na coğrafi işaret alınması için Bolu Belediyesi’nde Başkan Alaaddin Yılmaz ve AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı arasında protokol imzalandı. İmzaları atılarak resmileştirilen protokolle sağlıklı ve doğal bir besin kaynağı olan ıza buğdayının üretiminin yaygınlaştırılması, tanıtılması hedefleniyor.

“BU YÜKÜN ALTINA GİRECEĞİZ”

Protokol töreninde konuşan Başkan Yılmaz, “Coğrafi işaret aldıktan sonra belki gelecek sene Bolu’nun tamamında, binlerce dönüm araziye ıza buğdayı ekilmesi sağlanacak. Alım garantisi konusunda, Bolu Belediyesi olarak bu yükün altına gireceğiz. Bunu da Bolulu çiftçilerin gelirlerini arttırmak için yapacağız” dedi.

“BÖLGEMİZDEKİ HER ŞEYE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Daha önce Bolu yöresine ait müziklerin birçoğunu tescillediklerini belirten Başkan Yılmaz, “Şu an yine üniversitemizle yaptığımız çalışmalarla, bölgemizdeki bitkilerin tamamıyla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki süreçte her şeyimizi tespit etmek, tescillemek ve coğrafi işaretini almak istiyoruz. Bu konuda bizlere en büyük desteği, bilimsel çalışma olduğu için üniversitemiz veriyor. Başta rektörümüz olmak üzere, tüm hocalarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah yapacağımız bu çalışma Bolu’muza hayırlı olacaktır” diye konuştu.

“BİNLERCE DÖNÜM ARAZİYE IZA BUĞDAYI EKİLMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Yılmaz, Bolu’da bu yıl 200 dönüm arazide ıza buğdayı ekimi yapıldığını ifade ederek, “Karacasu yolu üzerindeki park ve bahçeler müdürlüğümüzde bir tane su değirmeni inşa edeceğiz. Bu buğdayları da kendi su değirmenimizde öğüterek, hiç katkısız unlu mamuller olarak vatandaşlarımıza sunacağız. Coğrafi işaret aldıktan sonra belki gelecek sene Bolu’nun tamamında, binlerce dönüm araziye ıza buğdayı ekilmesi sağlanacak. Alım garantisi konusunda, Bolu Belediyesi olarak bu yükün altına gireceğiz. Bunu da Bolulu çiftçilerin gelirlerini arttırmak için yapacağız” şeklinde konuştu.

“COĞRAFİ İŞARET ALINMASI BOLU İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın verdiği destekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek; Iza buğdayı için coğrafi işaret alınmasının Bolu için önemli bir adım olduğunu belirtti. Alişarlı; “Çalışma bununla başlayacak, ardından tanıtılması yapılacak. Ayrıca Avrupa Birliği de coğrafi işaretlemeye önem veriyor. Eğer bir ürün coğrafi işaret almışsa, değeri bir iken 10’a çıkabiliyor. Böyle bir katkısı da olacak. O nedenle sayın başkanımıza böyle bir çalışmaya destek vermesinden dolayı teşekkür ediyorum.”  ifadelerini kullandı.

  • BOLU BELEDİYESİ'NDEN IZA BUĞDAYI ATAĞI
  • BOLU BELEDİYESİ'NDEN IZA BUĞDAYI ATAĞI
  • BOLU BELEDİYESİ'NDEN IZA BUĞDAYI ATAĞI
  • BOLU BELEDİYESİ'NDEN IZA BUĞDAYI ATAĞI
  • BOLU BELEDİYESİ'NDEN IZA BUĞDAYI ATAĞI
2 yorum yapılmış
  • Esnaci
    14 Şubat 2018 • 09:23
    Çok sevindirici ve umut vadeden bir proje. Emeği geçen ve destek olanlara teşekkürler.
  • Belediyeci117
    14 Şubat 2018 • 21:36
    Bu konular bildiğim kadarıyla tarım il müdürlüğünü ilgilendirir. Belediyenin görevleri arasında buğday dikmek yada diktirmek yoktur. Ne alakaaa. yapacağınız onca iş varken. yapılması gerekenleri yapmayıp yapılmaması gerekenleri yapan bir belediye ve yöneticileri var
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.