VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN SÖZ VERDİ, YAPTI…

9 Şubat 2018

....................

Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar, ilçede 2017 yılında başlayan doğalgaz çalışmalarının yüzde 90’ının tamamlandığını, geri kalan kısmının ise bu yıl içerisinde biteceğini söyledi.

2014 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimler sonrasında Yeniçağa Belediye Başkanı olan ve göreve geldiği günden itibaren ilçenin çehresini değiştiren Recai Çağlar, ilçeye kazandırdığı doğalgaz ve turizm çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

300 KONUT DOĞALGAZA GEÇTİ

İlçe için 3 yıl boyunca doğalgaz mücadelesi verildiğini ve bugün itibariyle 300 konutun doğalgaz kullandığını ifade eden Başkan Çağlar, “2017 yılının Temmuz ayında başlayan doğalgaz şebeke inşaatı 5 ay gibi kısa bir zamanda Yeniçağa ilçemizin yüzde 90’ı ve sanayi sitemiz tamamlandı. Geriye kalan  yüzde 10’luk kısmı da Dörtdivan ilçesine giden ana hattan alacağı için bu yıla kaldı. Doğalgaz şebekesi geçen her cadde ve sokaktaki evlerin, iş yerlerinin kapılarına kadar doğalgaz kutuları konulmuş durumda. Konutları hazır olanlar hemen kullanabilecek halde. İlçede bulunan 300 civarında konut doğalgaz kullanımına başladı. Bu ay itibariyle 400 konut ise kullanıma başlayacak” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, doğalgaz ile birlikte apartmanlarad mantolama işlemlerinin de hız kazandığını belirterek, 3 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde doğalgaz kullanımının yüzde 80-90’lara ulaşacağını söyledi.

İLÇE, GÖL İLE TURİZME AÇILIYOR

Belediye tarafından Yeniçağa Gölü’nde faaliyet gösterecek olan gezinti teknesi ile ilçenin turizmine katkı sağlayacaklarını kaydeden Başkan Recai Çağlar, “Yeniçağa Gölü Türkiye’nin önemli sulak alanlarından birisi ve konum itibariyle de turizme katkı sağlayacak coğrafi bir bölgede yer alıyor. Gölün çevresinde bulunan ve 200’den fazla kuş türünü barındıran mesirelik alanlar ile gün batımı ve yeşilliklerin göz kamaştırıcı güzelliklerinden misafirlerimizi mahrum bırakmamak adına gezinti teknesi aldık. İnşallah yaz aylarında misafirlerimizi Yeniçağa Gölü’nün güzellikleriyle buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Yeniçağa ilçesine 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilecek yatırımlar ile ilgili de bilgiler veren Çağlar, “doğalgaz kazısı dolayısıyla yollarımız ve kaldırımlarımız bozuldu. Bu yüzden yaz aylarında asfalt ve kaldırım çalışmaları yapılacak. Bunun yanında turizmle ilgili de özellikle Yeniçağa Gölü’nü turizme kazandırmak için kır lokantasını yapağız” dedi.

  • BAŞKAN SÖZ VERDİ, YAPTI…
  • BAŞKAN SÖZ VERDİ, YAPTI…
3 yorum yapılmış
  • bolulu
    9 Şubat 2018 • 13:04
    Yenicağa kuş cennetini mahvediyorlar
  • halitalp
    9 Şubat 2018 • 22:34
    istanbul'dan takip etmekteyim.çalışmalarınızı takdir ve tebrik ediyorum.ben de bolu merkeze bağlı ulumescit muratlar köyünde yazları ikamet etmekteyim. fotoğraftaki ifadeniz hizmet aşkınızı yansıtmış.ne mutlu sizlere:halit alp:
  • AliCankurtaran
    10 Şubat 2018 • 03:39
    Asli vazifesi vatandaşa hizmet olan bir belediye başkanının keramet göstermiş gibi lanse edilmesi hoş değil. 15 Temmuz’dan sonra elinde kendi hazırladığı listeyle devletin memurlarını karalamaya çalışan, kendine vazife atfeden, ahlakı zayıf bir zavallıdır gözümde. İsterse su işe çalışan araba icat etsin. Önce ahlak ve maneviyat
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.