VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖĞRENCİLERİN MUTLU YUVASI, BİLİM KOLEJİ

9 Şubat 2018

...........................

Bolu’nun önde gelen eğitim kurumlarından Bilim Koleji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Can, “Ailelerimiz bizlere hayattaki en kıymetlilerini emanet ettikleri için, bizi bu şerefe nail gördükleri için teşekkürlerimi sunmak isterim. Bizlere kayıt yaptırmayı düşünen velilerimiz de lütfen bize güvensinler. Çünkü eğitim kadrosu ve fiziki imkanlar olarak Bolu’nun en iyilerinden biriyiz” dedi.

Üniversite yolunda Kasaplar Mahallesi Ahmet Baysal Bulvarı’nda hizmet veren Bilim Koleji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Can, okulda verilen eğitimden, velilerin neden Bilim Kolejini tercih edebileceklerine kadar birçok konuda samimi açıklamalar yaptı.

DEV KAMPÜS

Bolu’nun kaliteli eğitimcilerini bünyesinde toplayan Bilim Koleji 16 bin metre kare alan üzerinde 8 bin 500 metrekare kapalı alanda 383 öğrencisiyle eğitimine devam ediyor. İşadamı Orhan Can tarafından 2011 yılında yatırım planı yapılan özel okul, çeşitli sebepler ve engellemeler neticesinde 2014 yılında ruhsat alınarak eğitim öğretim faaliyetlerine başladı.

OKULDA HERŞEY MEVCUT

Bilim Kolejinde kaç öğrenci eğitim görüyor? Okulunuz hakkında bilgi verir misiniz?

Bilim Koleji yaklaşık 16 bin metrekare üzerinde, 8 bin 500 metrekare kapalı alanda eğitim veren bir kampüse sahiptir. Kampüsümüzde okul öncesi, ilkokul, ortaokul, fen lisesi ve Anadolu lisesi öğrencileri eğitim öğretim almaktadır. Okul alanımız içinde bale salonu, görsel sanatlar atölyesi, müzik atölyesi, zeka oyunları sınıfı, kodlama ve bilişim sınıfı, etkileşimli dil laboratuvarı, fen laboratuvarları, çok amaçlı salonlar, yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kortu, açık basketbol, voleybol sahası ve oyun parkı bulunmaktadır. Okulumuzda 6 idareci, 46 öğretmen, 3 halkla ilişkiler, 4 hizmetli ve 1 güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 60 personel bulunmaktadır. Öğrencilerimizi küreselleşen dünyada kendi ayakları üzerinde durabilen, en az iki yabancı dil bilen, bilgi seviyesi yüksek, sosyal ve kültürel olarak iyi yetişmiş ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk Milleti’ne sadık bireyler yetiştirmek amacındayız.

Okulumuzda 383 öğrencimiz eğitim görüyor. Bu sayının kıymetli Bolu halkının teveccühü ile her yıl biraz daha katlanarak devem edeceğine inanıyoruz.

İNGİLİZCE VE ALMANCA YABANCI DİL

Öğrenciler için okulda nasıl imkânlar sağlıyorsunuz?

Öğrencilerimize fiziki ortam olarak üst düzey imkânlar sunmak için çaba harcıyoruz. Bilim Koleji ailesi olarak sunmuş olduğumuz imkânları şöyle sıralayabiliriz. Spor faaliyetlerimiz adı altında basketbol, yüzme, hentbol, tenis, voleybol, satranç, zeka oyunları, oryantring yapılmaktadır. Eğitim faaliyetlerimiz adı altında STEM, kodlama, alan eğitimi uygulamaları, yabancı dil uygulamaları, tüm dersler için öğrencilerin eksik konularının belirlenerek giderilmesi, sanat eğitimi adı altında, piyano, melodika, keman, gitar öğretimi sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz 12 saat yabancı dil eğitimi almaktadır. İngilizcenin yanında ikinci yabancı dil Almancadır. Haftada 32 saat akademik, 12 saat sportif faaliyet toplamda 44 saat ders yapılmaktadır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 24 Şubat 2018 tarihinde Bilim Koleji okula kabul ve bursluluk sınavımız yapılacaktır. Bolu’muzun tüm çocuklarına sınavımız açıktır.

ÖZGÜVENİ YÜKSEL BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ

Öğrenci ailelerinin Bilim Koleji’ni tercih etmelerinin sebebi nedir?

Güvenli bir kampüste akademik başarıyı önemseyen, sosyal ve kültürel olarak yetişmiş, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmeyi amaçladığımız için tercih etmeliler diye düşünüyoruz. Ayrıca yaptığımız sportif faaliyetler olsun, eğitim faaliyetlerimiz olsun dışarıdan ek olarak eğitmen tutmalarına ihtiyaç duyulmamaktadır. Yani tüm faaliyetlerimiz okul bünyesinde tüm öğrencilere sağlanmaktadır. Velilerimiz dışarıdan ücret karşılığı hizmet almasına gerek kalmamaktadır. Akademik başarı olarak da başta Bolu olmak üzere yerelde ve ulusalda ilk sıraları paylaşmaktayız. Fiziki imkanlar olarak üst düzeyi, akademik başarı olarak üst düzeyi hedefleyen güvenli bir eğitim kurumuyuz. Deneyimli kadromuza her yıl ihtiyaç duyulan alanlara kadro sağlayarak eğitim-öğretim kalitemizi daha da üst sıralara çıkartmaya çalışıyoruz. Ülke çapında yapılan deneme sınavlarında bizim okulumuz hep ilk sıraları almaya hak kazanmıştır. Bu da tesadüf değildir. Ayrıca eski adıyla TEOG ve ÖSS’de başarı oranımız daha yeni bir okul olmamamıza rağmen gayet tatmin edicidir.     

DEVLETİNE VE MİLLETİNE SADIK BİREYLER YETİŞTİRMEK

Birinci önceliğiniz nedir?

Öğrencilerimizi küreselleşen dünyada kendi ayakları üzerinde durabilen, en az iki dil bilen, bilgi seviyesi yüksek, sosyal ve kültürel olarak iyi yetişmiş ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk Milleti’ne sadık bireyler yetiştirmek amacındayız. Bu amaç doğrultusunda Bolumuzun çocuklarına kaliteli eğitim vererek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilmektir.

SANTRAÇTA TÜRKİYE ŞAMPİYONU ÇIKARDIK

Sportif anlamda neler yapıyorsunuz?

Her şeyden önce ahlaklı sporcular yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Maça çıkan çocuklarımıza yenmenin ve yenilmenin sporun doğasında bulunduğunu ve önemli olanın yenildiğinizde de rakibinizi tebrik etmeyi bilmeleri gerektiğini anlatıyoruz. Zaten bu bilinçle yetişen çocuklarımız kısa sürede başarıları yani şampiyonlukları alıyorlar.

Bu yıl bireysel sporda öğrencimiz Efe Metehan Yavuz Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'nda küçükler Türkiye Şampiyonu oldu. Hentbol takımımız önce Bolu şampiyonu, sonra bölge şampiyonu ve son olarak da Karabük’te düzenlenen Türkiye şampiyonasında 4. oldular. Lise basketbol takımımız ise kar tatili nedeniyle son maçları ertelendi şayet o maçı da alırlarsa ki alacaklarına inanıyorum, Lise Basketbol takımımız, Bolu şampiyonudur diyebileceğiz. Ben buradan gerek şampiyonluklar alan gerekse de derece alamayıp maçlarda ahlaklı tavırlarıyla okulumuzu temsil eden tüm öğrencilerimizi bir defa daha kutluyorum. Ayrıca teniste öğrencimiz Tuna Taşkoparan Bolu şampiyonu oldu.

Öğrencilerimiz profesyonel hocalarımız eşliğinde haftada iki saat yüzme eğitimi almaktadırlar. Bu eğitimi anasınıfı öğrencilerimiz de almaktadır. Sportif faaliyetlerini öğrencilerimiz yine deneyimli hocalar eşliğinde ısıtmalı kapalı spor salonumuzda görmektedirler. Bu yıl almış olduğumuz başarılar da ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu bize göstermektedir.

BOLU’NUN TEK ÖZEL FEN LİSESİ

Bolu’da tek özel Fen Lisesi olarak siz eğitim veriyorsunuz. Bu konuda yükünüz ağır. Neler söylemek istersiniz?

Tabi ki bu zor bir sorumluluk. Bu sorumluluğu üstlendiyseniz gereğini de yerine getirmeniz gerekiyor. Her şeyden önce öğretmen kadronuz bu puan açısından seçkin öğrencilere cevap verebilecek bir kadro olmalı. Çünkü aldığımız öğrenciler belli bir puanın üstündedir. Dolayısıyla öğretmen kadronuzun da güçlü olması gerekir. Fen liselerinin kuruluş amacına bakıldığında ülkemiz için üretecek, patent alabilecek, farklı uygulamalar yapabilecek bireyleri yetiştirmektir. Bu amaçla laboratuar donanımı olsun, öğretmen kadrosu olsun yeter seviyenin üstünde olmalıdır. Apartman veya başka amaçla yapılan binadan bozma okullar değil, okul için yapılmış kampüsler olmalıdır. Seçkin ve tecrübeli eğitim kadrosu Anadolu lisemizde de eğitim öğretim vermektedir. Fen Lisemizde uyguladığımız çalışmalarımız, deneme sınavlarımız, rehberlik hizmetlerimiz velilerimiz tarafından da beğeniyle karşılanmaktadır. Ancak bu konu yani Bolu’nun tek özel Fen Lisesi oluşumuz Bolu halkı tarafından fazla bilinmemektedir. Biz de elde ettiğimiz ve edeceğimiz başarılarla da bu konuda Bolu halkının kısa sürede bilgileneceğini düşünüyoruz. Çünkü eğitimde başarı uzun soluklu bir çalışmayı gerektirir ve meyvelerini almak da bir anda olamamaktadır.

TOPLAM 46 ÖĞRETMEN GÖREV  YAPIYOR

Okulunuzda branşlarıyla birlikte kaç öğretmen görev yapıyor?

46 öğretmen görev yapmaktadır. Okul öncesinde 3, sınıf öğretmeni olarak 7, matematik 6, STEM 1, kodlama ve bilişim 1, fen bilgisi 1, sosyal bilgiler 1, Türkçe 4, PDR 2, görsel sanatlar 1, müzik 1, enstruman 1, İngilizce 6, Almanca 1, satranç 1, yüzme 1, bale ve dans 1, basket 1, tenis 1, fizik 1, kimya 2, biyoloji 1, coğrafya 1 öğretmenlerimiz eğitim vermektedir.

EĞİTİM SEKTÖRÜ DAHA RİSKLİ VE ZOR

Dört yıl önce inşaat sektöründen eğitim sektörüne giriş yaptınız. Hangisi daha riskli ve zor sizce?

Bu sorunuzun cevabından önce bir yanlışı düzeltmek isterim. 4 yıl önce değil yedi yıl önce eğitim sektörüne giriş yaptım. Yani 2011 yılı itibariyle yatırım planı yapıldı. Çeşitli sebepler, engellemeler neticesinde 2014 yılında ruhsat alınarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlanmıştır. İnşaat sektörünün de eğitim sektörünün de oldukça büyük riskleri vardır. Fakat eğitim sektörü daha riskli ve daha zor. Çünkü öğrencilerimizi eğitmek demiri bükmeye benzemez. Demiri makineyle bükersin fakat öğrencilerimizi kaliteli, kültürlü, donanımlı öğretmenlerle eğitimi yapılır. 

Okulda öğrencilerin güvenliği için nasıl çalışmalar yapıyorsunuz?

Okul içinde güven ortamı başta olmak üzere hijyene de dikkat etmekteyiz. 88 kamera ile güvenliği sağlanan kampüsümüzde nöbetçi öğretmenler, tesis müdürümüz ve güvenlik görevlimi ile öğrencilerimizin güvenliğini sağlamaya çalışmaktayız.

İDARECİLERİMİZE VE ÖĞRETMENLERİMİZE GÜVENSİNLER

Velilere iletmek istediğiniz mesajınız nedir?

Şunu söylemek isterim. Bizlere hayattaki en kıymetlilerini emanet ettikleri için, bizi bu şerefe nail gördükleri için mevcut velilerimize teşekkürlerimi sunmak isterim. Bizlere kayıt yaptırmayı düşünen velilerimiz de lütfen bize güvensinler çünkü eğitim kadrosu olarak ve fiziki imkanlar olarak Bolu’nun en iyilerinden biriyiz. Velilerden özellikle ricamız eğitim-öğretimin uzun soluklu olduğu, bu süreçte de öğretmenlerimize ve idarecilerimize güvenmeleridir. Bizler Bilim Koleji ailesi olarak işimizi büyük bir titizlikle yaptığımızı ifade etmek isteriz. Yapılan her şey sizin en değerli varlıklarınız içindir.

  • ÖĞRENCİLERİN MUTLU YUVASI, BİLİM KOLEJİ
  • ÖĞRENCİLERİN MUTLU YUVASI, BİLİM KOLEJİ
  • ÖĞRENCİLERİN MUTLU YUVASI, BİLİM KOLEJİ
  • ÖĞRENCİLERİN MUTLU YUVASI, BİLİM KOLEJİ
  • ÖĞRENCİLERİN MUTLU YUVASI, BİLİM KOLEJİ
  • ÖĞRENCİLERİN MUTLU YUVASI, BİLİM KOLEJİ
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.