VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’NUN KÜÇÜK İSTİKLAL’İ

8 Şubat 2018

.......................

Haber - Erol DEĞİRMENCİ

Bolu’da İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan Börekçiler Sokak son bir yılda yapılan çalışmalar sonrasında küçük İstiklal Caddesi haline geldi. Geçtiğimiz yıllarda caddenin normal bir sokağı olan Börekçiler Sokak şimdilerde gençlerin uğrak mekanlarına sahip. Sokakta 1’i tadilatta olmak üzere 6 kafe, 2 restoran hizmet veriyor. İşletme sahiplerinin hepsi genç ve kendi imkanlarıyla sokağı güzelleştirmeye çalışıyorlar. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu en büyük destekçileri. Sokağın daha fazla güzelleştirilmesi için var güçleriyle çalışıyorlar. 

Bolu kent merkezinde peş peşe açılan kafeler Boluluların ve özellikle de üniversite öğrencilerinin uğrak mekanı haline gelirken, İzzet Baysal Caddesi Börekçiler Sokak son bir yılda bambaşka bir hal aldı. 2017 yılının yazından itibaren sokakta ardı ardına açılan kafeler vatandaşlar ve öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor. Sokakta 1’i tadilatta olmak üzere 6 kafe, 2 restoran hizmet veriyor.

HERŞEY YAZIN BAŞLADI

Sokaktaki yapılaşmadan önce sadece Araf Kafe hizmet veriyorken, geçtiğimiz yaz ismi ‘Ramiz Dayı’ karakterinden esinlenerek koyulan, ‘Karaeski Kafe’ sokaktaki yapılaşmanın başlangıcı oldu. Daha sonra ise hemen karşı tarafına açılan, ismini sinema tarihinin efsane filmi ‘Baba’dan alan ‘The Baba’ ile sokak ilgi merkezi haline geldi. 3 kafe yaz boyu İzzet Baysal Caddesi’nde en çok tercih edilen kafeler haline gelirken, sonbahar aylarında aralarına iki kafe daha katıldı. İlk olarak hizmete başlayan ve Bolu’nun ilk konsept kafesi olan ‘Black’ müşterilerine kapılarını açtı. Kahve üzerine kurulu olan dükkanın karşısında ise 2 katlı ‘Sheesha Lounge’ kısa bir süre sonra faaliyete geçti. Sokakta son olarak ‘Suffle’ isimli mekan yakın zamanda tadilatını bitirerek müşterilerine kapılarını açacak.

İSTİHDAM KAYNAĞI OLDULAR

Kafeler bir yandan öğrenciler için büyük bir istihdam kaynağı olurken, diğer yandan da Börekçiler Sokak’ı Bolu’nun cazibe merkezi haline getirdi. Sokak üzerinde yer alan kafelerde yaklaşık 50’ye yakın öğrenci çalışırken, yüzlerce vatandaşın uğrak yeri oldu.

ESNAFLAR SOKAĞI GÜZELLEŞTİRMEK İSTİYOR

Börekçiler Sokak esnafı, sokağı cazibe merkezi haline getirmek için aynı düşünceye sahip. İşletme sahipleri sokaktaki kaldırım taşlarının renklendirilmesi, uzun sokak lambaları yerine daha kısa estetik aydınlatma sistemi kullanmak istiyorlar. Bolu’da bir İstiklal Caddesi havası yaşatmak isteyen esnaflar, bu konuda da en yakın zaman içinde girişimlere başlayacaklar.

BLACK COFFE

Sokak içerisinde faaliyet gösteren ‘Black Coffe’nin sahibi Tarkan Özdemir, işletmesinde kahve severleri bir araya getirdiklerini ifade ederek, “Yaklaşık 2 buçuk senedir kafe işindeyim. Bundan önce değişik sektörlerde çalışma yaptım. İlk konsept kafe denilebilecek yeri açtım. Bundan önce bir pazar araştırması yaptım. Normalde kafelerde kahve ve diğer içecekler üzerine çalışılır. Bolu’da daha çok çay üstüne kurulu. İşletmecilerin tercih sebebi olarak maliyetler yüzünden kahveden uzak duruyorlar. Dünya’da petrolden sonra en çok ticareti yapılan madde. İlk olarak lokasyon olarak çok merkez yerde açmadım. Kısa bir sürede tercihedilen bir yer olduk” dedi.

KARAESKİ KAFE

Sokak içindeki yapılaşmayı ilk başlatan Karaeski Kafe’nin sahibi Baran Günay ise, sıcak ve samimi bir hizmet mottosu ile yola çıktıklarını söyleyerek, “Biz şu mottodan yola çıkarak burayı açtık. Bir mekana yada işletmeye gittiğimiz zaman, bize nasıl davranılmasını istiyorsak burada da ona göre davranalım. Eşimize, dostumuza nasıl karşılık veriyorsak, burada da o şekilde karşılık vermek. Bizim açılış mottomuz buydu. Burada ki arkadaşlarımda da sürekli tanıdık yüzler olsun istiyoruz. Yani bu şu demek oluyor, mesela biri içeri girdiği zaman çalışanımız direk ne isteyeceğini bilsin. O derecedeki sıcaklık ve samimi hizmet mottosu ile yola çıktık. Belki başardık belki başaramadık, bunun dışında kahve her yerde olduğu gibi burada da ön planda. Fakat bizim için ön planda nargile var. Kendim de bunu seviyorum. Daha çok nargileyi insanlara dört dörtlük sunmak hedefimiz. Bu keyif işini en iyi şekilde yaşatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

THE BABA KAFE

Sokağın ilk işletmelerinden olan The Baba Kafe’nin sahibi Volkan Albayrak, Bolu’da sanat faaliyetlerini buraya taşıdıklarını söyleyerek, “İşletmemiz içinde bir çok sanatsal faaliyet aktif olarak yapılıyor. İçeride şu an hala genişletmekte olduğumuz bir kütüphaneye sahibiz. İçerik açısından zengin kitaplarımız raflarda yer alıyor. Aynı zamanda kara kalem ve karikatür çizimleri yapıyoruz, yaptırıyoruz. Çalışan arkadaşlarımız tiyatro alanında faaliyet gösteriyor. Burayı bir yandan sanat merkezi haline getiyoruz. Sanata önem veren ve seven bir işletme olarak faaliyet gösteriyoruz ve bunu arttıramaya çalışıyoruz. Öte yandan, kafemizde servis edilen herşey bizzat kendi annemin elinden çıkarak yapılıyor. Dışarıdan alım yapmak yerine, burada kullandığımız ürünleri kendimiz üretiyoruz. Bazlamasından tutun, meyve suyuna kadar. Buna çok özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

  • BOLU’NUN KÜÇÜK İSTİKLAL’İ
  • BOLU’NUN KÜÇÜK İSTİKLAL’İ
  • BOLU’NUN KÜÇÜK İSTİKLAL’İ
  • BOLU’NUN KÜÇÜK İSTİKLAL’İ
  • BOLU’NUN KÜÇÜK İSTİKLAL’İ
  • BOLU’NUN KÜÇÜK İSTİKLAL’İ
  • BOLU’NUN KÜÇÜK İSTİKLAL’İ
  • BOLU’NUN KÜÇÜK İSTİKLAL’İ
  • BOLU’NUN KÜÇÜK İSTİKLAL’İ
  • BOLU’NUN KÜÇÜK İSTİKLAL’İ
  • BOLU’NUN KÜÇÜK İSTİKLAL’İ
  • BOLU’NUN KÜÇÜK İSTİKLAL’İ
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.