VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ABAT DÜNYA KANSER GÜNÜ İÇİN KONUŞTU

4 Şubat 2018

..............................................

SAĞLIK-DER Bolu Başkanı Abdullah Abat 4 Şubat Dünya Kanser Günü olması münasebetiyle yazılı bir açıklama yayımladı.

Abat, kanserin dünyada ve Türkiye’de ikinci ölüm sebebi olduğuna dikkat çekerek; “Kanser, dünyada ve Türkiye’de kalp-damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm sebebi oldu. Dünyada, 2012’de toplam 14,1 milyon yeni kanser vakası ortaya çıktı. Bu vakalardan 8,2 milyonu kanser nedeniyle hayatını kaybetti” dedi.

“TÜRKİYE’DE KALP-DAMAR HASTALIKLARINDAN SONRA İKİNCİ ÖLÜM SEBEBİ”

Abdullah Abat, kansere karşı doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde 4 Şubat Kanser Günü olarak kutladığını kaydederek ; “Kanser, dünyada ve Türkiye’de kalp-damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm sebebi oldu. Dünyada, 2012’de toplam 14,1 milyon yeni kanser vakası ortaya çıktı. Bu vakalardan 8,2 milyonu kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkemizde her bir yıl içinde yaklaşık 164 bin kişiye kanser teşhisi konulmaktadır. Devletimiz ve kanserle mücadele alanında kurulmuş olan Sivil Toplum Kuruluşları kanserin önlenmesi, erken teşhis ve tedavilerin en doğru şekilde yapılması için çok büyük çalışmalar yürütmektedirler. Çok iyi biliyoruz ki birçok kanser beslenme hatalarından, kimyasallardan, yaşam tarzı yanlışlarından uzak kalınabildiği takdirde önlenebiliyor. Bu nedenle, kansere karşı ailelerin, çocukların ve gençlerin doğru bilgilendirilmesi hastalığın önlenmesi ve erken teşhis açısından oldukça önemlidir.

“Dünya Kanser Günü” “Her yıl 4 Şubat Günü Kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde kutlanmaktadır.” Diyerek açıklamasını tamamlayan SAĞLIK-DER Başkanı Abdullah Abat; tüm kanser hastalarına Allah’tan acil şifalar diledi.

1 yorum yapılmış
  • bayramtopcu
    4 Şubat 2018 • 04:17
    rabbim tüm hastanede yatan hastalarımıza acil şifalar versin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.