VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AİLENİN PARASINI PTT MÜDÜRÜ KURTARDI

31 Ocak 2018

...............................................

Bolu’da, banka emeklisi 58 yaşındaki Naim Albayrak, hukuk fakültesi okuyan kızını arayarak kendisinden FETÖ / PDY olaylarına karıştığını söyleyen şahıslara 30 bin TL yatırmak istedi. PTT Müdürü Hasan Binar, olayın dolandırıcılık olduğunu anlayınca duruma müdahale ederek ailenin parasını kurtardı.

Olay, sabah saatlerinde Bolu Merkez PTT Şubesi’nde meydana geldi. Erzurum’da 3’üncü sınıf Hukuk Fakültesi öğrencisi Büşra Albayrak’ı arayan dolandrıcılar, “Ben polisim baban FETÖ/PDY olaylarına karışmış. Bir an önce bu suçu kapatmak için önce bizle irtibatınızı kesmeyin ve PTT Şubesine giderek en 30 bin TL para yatırın” dedi. Bu sözlerin üzerine Albayrak telefonu, banka emeklisi olan 58 yaşındaki babası Naim Albayrak’a verdi. Aynı sözleri duyan Albayrak, hesabındaki 30 bin TL’yi çekerek Bolu PTT Merkez Şubesi’ne gitti.

Gişeye giden Naim Albayrak, 30 bin TL’yi Gökhan Efe adına yatırmak istediğini söyledi. Durumdan şüphelenen gişe memuru Albayrak’a, “Yatırdığınız kişiyi tanıyor musunuz?” diye sordu. Albayrak tereddütlü bir şekilde “Tanıyorum” sonra “Tanımıyorum” demesi üzerine, gişe memuru durumdan şüphelendi. Olayın üstünden saniyeler sonra durumun dolandırıcılık olduğunu anlayan PTT Merkez Müdürü Hasan Binar, yatırılan parayı bolke ettirerek baba kızın 30 bin TL’sini kurtardı.

“BEN BÖYLE BİR ŞEYE NASIL İNANDIM”

Olayın ardından sinirlerine hakim olamayan Büşra Albayrak, böyle bir şeye nasıl inandığını anlamadığını söyleyerek, “Dolandırıcılar önce beni aradı, kendilerini polis olarak tanıttı. Bende onları dinledim. Hatta yanınıza polisler gelebilir onlara inanmayın, onlar gerçek polis değil dediler. Babamın terör örgütüne yardım ettiğini, kurtulmak için savcıya para vermemiz gerekir dediler. Korkumdan hemen telefonu babama verdim. Sonradan öğrendim ki bizi arayanlar dolandırıcıymış. Benim gibi Hukuk Fakültesi 3’ncü sınıfına giden bir kızın böyle bir şeye inanmasına çok şaşıyorum. Hemen hemen her gün bu tür dolandırıcılık olayını basından görüyorum, okuyorum. Hala kendime kızıyorum, ben böyle bir şeye nasıl inandım” dedi.

“PTT MÜDÜRÜ OLMASAYDI BİTMİŞTİM”

Dolandırılmak istenen Naim Albayrak, PTT Müdürü Binar olmasaydı biteceğini söyleyerek, “Dolandırılmak istenen ve son anda PTT müdürünün 30 bin TL’ye bloke koymasıyla parasına yeniden kavuşan banka emeklisi Naim Albayrak’ta, “Geçen yıl bankadan emekli oldum. 60 bin TL ikramiye aldım. 30 bin TL’siyle oğluma düğün yaptım, kalan 30 bin TL’yi de ihtiyaçlarımız için ayırmıştım. PTT müdürü olmasaydı, bitmiştim” dedi. Naim Albayrak’ın eşi Zeynep Albayrak ise verilmiş sadakalarının olduğunu söyleyerek, “Verilmiş sadakamız varmış. Korkudan ne yapacağımızı şaşırmıştık. Kızım hukuk okuyor, eşim ise emekli bankacı. Nasıl kandırıldık bende anlamadım” diyerek, kendilerini dolandırmak isteyenlere lanet yağdırdı. Aile daha sonra PTT Müdürü Hasan Binar’a da teşekkür etti.

Polis olayla ilgili soruşturma ve yakalama çalışması başlattı.

8 yorum yapılmış
  • ozer
    31 Ocak 2018 • 04:33
    O KADAR HABERLER CIKIYOR BILGILENDIRME YAPILIYOR ASKER POLIS PARA ISTEMEZ DIYOR VE BU INANAN 3.SINIFA GIDEN BIR HUKUK ÖĞRENCISI İLGİNÇ!!! BU ARADA GİŞE MEMURUNU TEBRIK ETMEK LAZIM UYANIKLIGI ICIN.
  • MehmetBl
    31 Ocak 2018 • 05:41
    PTT müdürü bu davranışı ile kendisini affettiydi. Tebrik ederim.Aileye geçmiş olsun
  • DilaverKIVRAK
    31 Ocak 2018 • 11:43
    Sayın PTT Müdürümüz Hasan BINAR Gercekten muhteşem bir insan. Dürüstlük abidesidir kendisi. Çocuklarını da aynı şekilde yetiştirmiştir. İşine aşık bir müdür ve şevkatli bir baba ayrica muhteşem bir dededir. Böyle insanlar zor yetişiyor. Kendisini kutluyorum. Sağlıklı bir yaşam diliyorum.
  • Garibce
    31 Ocak 2018 • 15:01
    Acaba ailenin kendinden şüphesi mi var da parayı gönderip, kurtulmak istiyor?
  • Tezene
    31 Ocak 2018 • 21:58
    Müdür mü kurtarmış yoksa dikkatli olan gişe memuru arkadaş.Haber yaparken gerçek kahramanı unutmayın .Memur arkadaşı tebrik ederim
  • Birisi
    31 Ocak 2018 • 22:50
    Abi kız Hukuk fakultesinde okuyor baba bankacı televizyonlar bas bas bağırıyor. Bunlar hala saf
  • fatmaarslan
    31 Ocak 2018 • 23:16
    boluya gittiğimde her zaman yardımcı olan md olduğu halde memur gibi çalışan saygılı efendi dürüst herkese yardımcıolan HASAN BİNAR kardeşimi candan kutlarım aileyede geçmiş olsun
  • uuruur
    1 Şubat 2018 • 10:32
    Dolandırıcılık meslek haline geldi... Müdür beyi tebrik ederiz...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.