VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAKAN EROĞLU’NDAN GÖLCÜK AÇIKLAMASI

29 Ocak 2018

............................................

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gölcük Tabiat Parkı'nda yapılması planlanan yapıların ihalesinin iptal edilmesiyle ilgili, "Belediye ile konuşup, ihalenin yapılıp yapılmayacağını değerlendireceğiz" dedi.

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden birisi olan Gölcük Tabiat Parkı'na yapılması planlanan 25 adet kır evi, dağ köşkü, göl gazinosu ve 18 odalı otelin 22 yıllığına kiralanması için 19 Aralık'ta Bolu Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan ve 2 Ocak'ta Bolu Belediyesi tarafından iptal edildiği açıklanan ihale ile ilgili konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuyu tekrar görüşüp karar vereceklerini söyledi.

“AĞAÇ KESMEDEN YAPILACAK YAPILARDI”

Bakan Eroğlu, bugün gerçekleştirdiği Bolu ziyaretinde Gölcük ihalesi ile ilgili yaptığı açıklamada, tabiat parkına yapılacak olan yapıların gölün su toplama alanı içinde yapılacağının sanıldığını ve bu konunun istismar edildiğini belirterek, "Yapılacak şey özellikle orman evi dediğimiz, ağaç kesmeden yapılacak yapılardı. Biz bunu Uludağ'da yaptık. Hiç ağaç kesmedik. Ağaçlar arasında vatandaşların gelip oturacağı mekanların yapılması isteniyordu. Bütün kurumların görüşünün alındığı bir plan vardı. Ama bunu ağaç kesilecek, orası mahvedilecek, Gölcük elden çıkacak gibi bu şekilde kasıtlı olarak bazı gruplar ele aldı" dedi.

"AĞAÇ KESİLMESİNE MÜSAADE ETMİYORUZ"

Gölcük'te ağaç kesilmesine müsaade etmeyeceklerini ve başka yerlerde de bunun örnekleri olduğunu kaydeden Eroğlu, "Orman köşkü deyince bunlar büyük köşkler sandılar. Buna bungalov diyorlar yani kır evi. Ben bungalov kelimesini sevmediğim için orman köşkü diye söylemiştim. Köşk dediğimiz öyle köşk değil. 2 odalı, içinde tuvaleti, yatacak yeri olan, ağaçlar arasında küçük evlerdir. Dünyada bunun örnekleri zaten var. Yapacağımız buydu. Belediyemiz bunu iptal etti. Birlikte konuşup karar vereceğiz. Bir tek ağacın bile kesilmesi söz konusu değil" şeklinde konuştu.

"YOĞUNLUĞU BİRAZ DIŞARI ATMAK İÇİN YAPIYORUZ"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son olarak projenin bir ihtiyaca yönelik olduğunu belirterek şunları söyledi, "Gölcük'teki o gölü de tahrip edecek bir alan değil. Oradaki yoğunluk baskısını biraz dışarı atmak için yapıyoruz. Ben geçenlerde geldim. Baktım oturacak yer yok. İğne atsan yere düşmüyor. Sosyal bir takım imkanlar yeterli olmuyor. Oraya insanlar geliyor. Kuyruk oluyor. Gerçekten gelen insanları ağırlamak için böyle bir ihtiyaç olduğunu düşündüm. Orman içinde sosyal donatılara, tuvaleti, oturacak mekanları, çay içeceği bir yer veya kalacaksa orman içinde küçük bir kır evi ihtiyacı var. Bunu ihtiyaca binaen yapıyoruz. İhale iptal edildi. Belediye ile konuşup tekrar yapılıp yapılmayacağını değerlendireceğiz."

3 yorum yapılmış
  • Sinirli
    29 Ocak 2018 • 05:35
    Boluya asıl geliş amacın yine gölcük senin. Yalanını yerim ağaç kesilmeyeçekmiş. Trabzon uzun göl için de aynı cümleleri sarf etmiştin. Şimdi git bir bak. Az once yine gölcüğe gittin. Bolululara asıl amacını soyle
  • enolkaracasulu
    29 Ocak 2018 • 05:50
    bakan bey gölcükde yapılacak olan o evler ağaç kesmeden nere yapılalacak orası yoğun ağaçlık olan bir yer zaten birde ufaktan ufaktan ağaç kesimi yapılıyor yinede ağaç kesilmeden oraya bu dediklerinizin hiçbiri yapulamaz. çoçukmu kandırıyosunuz ben oraları çok iyi biliyorum çok yoğun ağaç kesimi olmadan yapamazsınızxzz
  • Nilfer
    29 Ocak 2018 • 12:38
    Lütfen Bakanım rica minnet ediyorum bozmayalım Doğa Cennetini. Yine söylüyorum projelerinizi çok istiyorsanız Aladağ bölgesi için değerlendire bilirsiniz. Gölcük potansiyel inin üstünde misafir ağırlıyor çok şükür. Lütfen
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.