VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

UĞUR MUMCU KARANFİLLERLE ANILDI

24 Ocak 2018

...........................................

Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu 24 Ocak 1993’te evinin önünde alçak bir suikasta kurban gitti. Mumcu için ölümünün 25. yıldönümünde de tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da anma töreni düzenlendi.

Bolu’da Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen anma programına CHP İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, partililer, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bolu Şube Başkanı Emine Nural Çıngı kürsüye çıkarak, 24-31 Ocak, Adalet ve Demokrasi haftasında çeşitli etkinliklerle yitirilen aydınların anılacağını söyledi.

“YİTİRDİĞİMİZ AYDINLARIMIZI ANIYORUZ”

Çıngı yaptığı açıklamada; “Sevgili Uğur Mumcu dostları, Yine bir 24 Ocak ve bizler yine adının verildiği bu parkta alçakça katledilen araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’yu anmak üzere toplandık. Katilleri bulundu tutuklandı denmesine rağmen gerçek azmettirenler hala meçhul olan Uğur Mumcu, bıkmadan usanmadan uzun yıllarca süren titiz araştırmalarıyla, bulduğu belgelerle birçok yolsuzluğun, soygunun ortaya çıkmasını sağlamıştır. Nerdeyse 30 yıl öncesinden bugünleri görerek ” Tarikat-Ticaret-Siyaset ” üçgenini yazmıştır. Sevgili dostlar bildiğiniz gibi her yıl 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi haftasında çeşitli etkinliklerle yitirdiğimiz aydınlarımızı anıyoruz. Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti onlarca aydın, gazeteci, sendikacı, bilim insanını şehit verdi. Kemal Türkler, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Cavit Orhan Tütengil, Ümit Kaftancıoğlu, Gaffar Okkan, Bedrettin Cömert, Hırant Dink, Çetin Emeç, Abdi İpekçi, Tahir Elçi, Onat Kutlar, onlardan bazıları” ifadelerini kullandı.

“HEDEF GÖSTERİLDİLER SONRASINDA KATLEDİLDİLER”

Çıngı, açıklamasının devamında aydınların hedef gösterilip katledildiğini belirterek, “Birçoğu devletin gözleri önünde bazıları tarafından hedef gösterildiler sonrasında katledildiler. Bunu yapanların devletin içindeki gizli yapılandırmadan destek aldıkları artık aşikardır. Yukarıdaki insanlarımızın hiçbiri eline silah almamıştı. Sadece ve sadece inandıkları fikirlerini cesaretle savunuyor ve yazıyorlardı” şeklinde konuştu.

Anma programı, Mumcu’nun posterinin altına kırmızı karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.

  • UĞUR MUMCU KARANFİLLERLE ANILDI
  • UĞUR MUMCU KARANFİLLERLE ANILDI
  • UĞUR MUMCU KARANFİLLERLE ANILDI
Etiketler: BoluUğur Mumcu
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.