VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“HEDEF GÜÇLÜ BİR BOLU”

16 Ocak 2018

.........................................................

Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü nedeni ile düzenlediği basın toplantısında, sağlık sektöründe yapılan ve yapılması planlanan projeleri anlattı. Demirkol hedeflerinin güçlü bir Bolu olduğunu söyedi.

Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesinde sabah kahvaltısı düzenleyerek basın mensupları ile bir araya geldi. Demirkol, aynı zamanda gazetecilerinde sorunlarını dinleyerek sohbet etti.

Demirkol, sohbetin ardından Bolu’da yaptıkları ve yapacakları projelerden bahsederek açıklamalarda bulundu.  Hedeflerinin Bolu’nun güçlü bir il olması olduğunu söyleyen Demirkol, “Yapmak istediklerimiz noktasında hedefimizi koyarken aslında yaptıklarımızdan da kısaca bahsetmek isterim. Bizim buradaki hedefimiz Bolu’nun güçlü bir il olması, ilçelerinin de güçlü birer ilçe olması. Yani ilçelerimizden Bolu’ya sevki ne kadar azaltabiliriz, ilçelerimizde hizmeti ne kadar götürebiliriz ve ilimizde de il dışında sevkleri ve gitmeleri ne kadar azaltabiliriz bunu bir poliklinik ve acil ayağı var bir de yoğun bakım ayağı var. Poliklinik tarafında hematoloji, onkoloji, çocuk endokrin, çocuk hematoloji gibi yan dal branşları üniversite ve devlet hastanemizde ne kadar açabiliriz? Bir de diğer ayakta da acil vakalarda ve yoğun bakımlarda bu sevkleri nasıl azaltabiliriz? Şimdi buradaki derdimiz bu. Ve uzun vadede üniversitemizde rektörümüzle üniversiteyi nasıl öteye götürebiliriz ve sayılı üniversiteler halini sağlık il müdürlüğü olarak nasıl katkı sağlayabiliriz derdimiz bu” dedi.

PALYATİF YATAK SAYISINDA ARTIŞ

33 tane palyatif yatakla ve 6 çocuk Palyatif yatağı ile  şu anda il dışı sevklerime ciddi rahatlama sağladıklarını ifade eden Demirkol, “Bu noktada başhekimliğim döneminde Genel Sekreter Şevki Erkal abimizin desteği ile burada sıfır olan palyatif yatak sayısını kullanılabilir şu anda 33 palyatif yatağa çıkardık. Bunlarda yatak doluluk oranları %98’lerde. Palyatif servis Türkiye’de aktif çok kullanılmayan ama özel odalarda yoğun bakım sağlayan bir servis aslında. Yani her odada bir yoğun bakım imkanını sağladığımız servis. Bu Palyatif serviste biz yoğun bakımlarında rahatlamasını sağladık. Yani şu, artık ailesinin yanına çıkabilecek olan ama servise çıkamayacak hastalarımız var tam servislik değil ama yoğun bakımlık günüde bitmiş. Bunlar hem ailesinin yanında, hem ailesinin bakımında eve hazırlıyoruz, eğitimini veriyoruz, hem de özel odada yoğun bakım şartlarını sağlıyoruz. Makineden ayrılış bütün hastalarımızı Palyatif servislere alabildik ve 33 tane yatakla ve 6 çocuk Palyatif yatağımızla şu anda il dışı sevklerime ciddi rahatlama sağladık. %70’lerde bizim il dışı sevklerimiz azaldı. Yoğun bakımlarda sayıca arttık, il dışı sevklerimiz olabildiğince azaldı. Ambulans sayılarımız 112 ile birlikte gayet iyi, şu noktada yeterli. Taleplerimiz yine oldu” ifadelerini kullandı.“BOLU’DAKİ

DİJİTAL HASTANELİKTE BOLU ÖNCÜ OLUYOR

Himss 6’ yı bütün hastanelerde sahip bir Dijital il olduğunu söyleyen Demirkol, “Köroğlu Devlet Hastanesi, İzzet Baysal Devlet Hastanesindeki engelli butonlarımız, hastaya düz ofislerimiz ve buradaki Google Play Store’daki uygulamalarımız ve en önemlisi Bolu’daki bütün hastanelerimiz Dijital Himss hastane oldu. Bununla ilgili de Türkiye’yi önde götüren Dijital Himss 6 noktasında ismi anılan ilimiz Bolu oldu. Bununla ilgilide bütün hastanelerimiz Himss 6’yı aldı. Biz Himss 6’ yı bütün hastanelerimize sahip bir Dijital il olduk. Bu noktada öncelikli olarak şunu söylemek isteriz ki; hedefimiz sadece İzmir’de olan (Tire Devlet Hastanesi) ve 3 yıl önce alınmış bir Himss 7 var Avrupa’da sadece 3 hastanede var. Bunu da Tire Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığının ciddi desteği ile ve maliyetli bir şekilde aldı. O günün şartlarında çok büyük bir başarı. Ama artık günümüzde o başarı şu anda sürdürülebilir değil devletimiz bu anlamda ekonomik tasarruf noktasında çalışıyor. Biz Fizik Tedavi Hastanemiz Erdal Dilekçi İle Ruh Hastanemiz Hülya Ensari önderliğinde ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi yeni Başhekimimiz Muhammet Mustafa Gürdal Bey önderliğinde bu noktada Himss 7’yi alan 3 hastanesi de olan tek il olacağız. Türkiye’de 4 hastane olacak. Himss 7’nin şöyle bir avantajı var. Artık kağıt yok. Kâğıt olmamasının sadece israf boyutundan öte şunu var, biz kesinlikle servislerde uygulanan bütün tedaviler yani hemşerimiz tedaviyi kaçta uygulamış, saat kaçta uygulamamış, doktor ne yazmış, evden verebilecek evden sonuçlara bakabilecek gece 24:00’ da bununla ilgili tamamen kontrolün sağlandığı bir dijital hastane. Acilde hangi hastaya saat kaçta tedavi verilmiş, bunların hepsini görebildiğimiz hastane olacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

HASTANEYE GELME DÖNEMİ BİTİYOR

Demirkol açıklamasının devamında, dijital hizmetler sayesinde artık tüm sonuçların bir SMS ile alınabileceğini söyleyerek, “Şu anda Google Play Store’da İzzet Baysal Devlet Hastanesi olarak uygulamayı ücretsiz bir şekilde yazdırdık. Bugün hangi doktor nerede poliklinik yapıyor, orada randevunuzu alıp laboratuvar sonuçları görüp, radyoloji sonuçlarınızı görüp bütün takiplerinizi yapabildiğiniz bu güne kadar ki geçmiş reçetelerinizi gördüğünüz bir sistemimiz var. Bunu Dijital Hastane Bolu diyerek bütün Bolu’daki hastanelerimizi Google Play Store’a geçireceğiz inşallah. Böylelikle siz Diş Hastanesinden Randevu Almak istediğiniz zaman cep telefonunuzdan randevunuzu alacaksınız, hastaneye gidip check in yapacaksınız. Onun dışında her şey dijital hallolacak. Biz vatandaşlarımızın gelip de Tomografi sonucum çıktı mı? Kan sonuçlarım çıktı mı? Patoloji sonuçlarım ne zaman çıkacak diye hastaneye gelip gitmesini yorulmalarını istemiyoruz. Bunlarında sonuçlarını SMS ile Devlet Hastanesinde göndermeye başlamıştık. Bunu bütün Bolu’ya ve ilçelere yayacağız. Böylelikle mesajla sisteme kayıtlı telefonunuza gelmiş olacak. Bu konuda basın olarak sizden destek bekliyoruz. Vatandaşlarımız telefonlarını sisteme vermekte çekiniyorlar hem bizim personelimiz numaraları eksik yazmış. Bunları güncelleyebilirsek bütün Bolu cep telefonu ile bu hizmeti alabilecek” dedi.

“BU BÖLGENİN LİDER İLİ OLALIM”

Yakın zamanda projelerinin olduğun ifade eden Demirkol;  “Üniversite hastanemizi yoğun bakımlarımızı iki katına çıkarıyoruz. Çocuk yoğun bakımımız 4 yataklı sadece 4 yataklı çocuk yoğun bakımızı var. Bunu rektör hocamızla konuştuk. İnşallah burayı 10-12 yataklı en az 3. Basamak Bolu’da hiç olmayan bir çocuk yoğun bakımı yapayı planlıyoruz. Yeni doğan yoğun bakımlarımızın sayısını artırmayı planlıyoruz. Biz istiyoruz ki burada bir yoğun bakım ihtiyacı olduğunda bizim Bolulu vatandaşlarımız il dışına gitmek zorunda kalmasın. Hatta Bartın, Zonguldak, Karabük, Düzce’ye de biz hitap edelim. Bu bölgenin lider ili olalım. Şu an zaten lideriz, daha öte olalım istiyoruz” şeklinde konuştu.

MUDURNU İÇİN MÜJDEYİ VERDİ

Demirkol konuşmasının devamında Mudurnu devlet hastanes için onay aldıklarını söyleyerek; “Mudurnu devlet hastanesinin projensin onaylandı. Dün onunda haberini aldık. İl özel idaresi de bu konuda destek verdi sağ olsun. Oranın ihalesi Mart gibi yapımı da inşallah Haziran gibi başlayacak yer de hazır. Yeniçağa devlet hastanemizde röntgen cihazımız varmış ama kullanılmıyormuş.  Bir parçası eksik olduğu için onu da ekibimiz halletti sağ olsun. Bu önümüzdeki Şubat 1 itibar ile Yeniçağ da var olan röntgen cihazı ile çekimlere başlıyoruz. Böylelikle Yeniçağ da röntgen gerektiğinde hadi git Bolu’ya gel denmeyecek” ifadelerini kullandı.

“MİSAFİR OTELİ PLANLIYORUZ”

Hasta yakınlarının kalabileceği misafir oteli yapmayı planladıklarını söyleyen Demirkol konuşmasının devamında; “Biz Allah nasip ederse konseylerimize başlıyoruz. O da şu orta peti konseyi yapalım istiyoruz. Bolu da orta peti doktorları bir araya gelsin. İhtiyaçlarını kendileri belirlesin ve çevredeki pratisyenlerimize eğitim versin.  İlçelerdeki pratisyenlere eğitim vererek İlçelerdeki vatandaşımızın Bolu’ya git gellerini engellemeliyiz diye düşünüyoruz. İlçeleri hareketlendirmemiz lazım. Bolu’nun yükünü azaltmamız lazım. Ve ilde de il dışına gitmeleri azaltmamız lazım. Ve hasta bölümlerimizi güçlendirip il dışı alan bir il haline gelmemiz lazım. Bunun içinde Allah nasip ederse misafir oteli planlıyoruz.  Hasta yakınlarının kalabileceği yoğun bakım ve başhekimin onayıyla kötüye kullanmandan kalabileceği misafir oteli planlıyoruz. Bunun için de bağışçılarımızla görüşüyoruz. Onun da yapabilirsek bu nokta da büyük katkı sağlamız oluruz. Ben bir aile olduğumuzu düşünüyorum. Eksiklerimiz konusunda bizleri lütfen uyarın. Biz eleştirilmez değiliz. Olmamalıyız da saten. Daha ileriye girmek eleştirmekle olur” dedi.

 

1 yorum yapılmış
  • statNAB
    17 Ocak 2018 • 03:22
    Bolu yeniçağa ilçesi merkez mevkisine ormanlık alan mezra bölgelerine kanser tedavisi için 5000 yataklı iyi bir tip merkezi ve hastanesi yapılmasını bolulu bürokrat ve iş adamların dan rica , arz, talep ''gerekli çalışmaların ve işlemlerin ivedilikle yapılmasını arz ederim. 1.NAİB!!!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.