VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YAŞLI KADIN GAZETECİNİN KAHRAMANLIĞINI ANLATTI

11 Ocak 2018

.....................................................

Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılara inanarak bankadan çektiği 10 bin TL’yi kaptıracağı sırada olay yerinde bulunan eski gazeteci Hamza Canbaş tarafından kurtarılan 73 yaşındaki yaşlı kadın olay anını anlattı. Yaşlı kadın ilk olarak 15 bin TL çektiğini ve polis olarak tanıtan kişi tarafından paranın alındığını, geriye kalan 10 bin TL’nin ise dolandırıcılara vermeden kurtarıldığını söyledi.

Telefon dolandırıcıları tarafından korkutulduktan sonra bankadan çektiği 15 bin TL’yi dolandırıcılara kaptıran, geriye kalan 10 bin TL’yi kaptıracağı sırada eski Gazeteci Hamza Canbaş tarafından kurtarılan 73 yaşındaki Şükran Çankaya, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde olayı anlattı.

Kalıcı konutlardaki evinde uyuduğu sırada sabah ev telefonunun çaldığını ve telefondaki kişinin kendisini polis olarak tanıttığını söyleyen Şükran Çankaya “Sonra cep telefonumu aldı. Urfa’da adınıza işlemler yapılmış, başınız büyük belaya girer diyerek 15 bin TL para istediler. İçerden de sürekli polis telsizi sesi geliyordu. Sabah saat 9’dan öğlen saat 1 ’e kadar telefonu kapattırmadan beni bankaya kadar yönlendirdiler. Bankadan parayı çektikten sonra da bir polis arkadaş gelip parayı senden alacak dediler. Para elimdeyken genç biri gelip benden parayı alıp uzaklaştı” dedi.

Daha sonra yeniden dolandırıcılar tarafından arandığını söyleyen yaşlı kadın, “10 bin TL daha çekmem istendi. Bankaya gidip 10 bin TL çektim. O sırada banka görevlileri de uyardı. Ben polise yakalatmak istedim. Beni telefonla bir yerlere yönlendirdiler. O sırada parayı almaya bir genç geldi. Ancak olay yerinde olan kişi, gence müdahale ederek parayı kurtardık” dedi.

“POLİSİM TESLİM OL DİYE BAĞIRDIM”

Olayda tanık olarak ifadesi alınan eski gazeteci Hamza Canbaş da, evden çıktığı sırada yaşlı kadını gördüğünü ve yanından geçerken telefonla yönlendirilerek ara sokaklara girdiğini gördüğünü belirterek “Ben yanında geçerken dolandırıldığını anladım ve takip ettim. Yanına gittiğimde ise telefondaki sesin teyzeye ‘yanındaki kişiyi uzaklaştır’ dediğini duydum. Ben de uzaklaşıp bir köşeye saklandım. Birkaç dakika sonra parayı almak için biri geldi. Ben yerimden çıkıp ‘Polisim, teslim ol’ diye bağırdım ve arkasından koştum. Adam korkup kaçtı. Sonra da teyzeyi alıp en yakın karakola getirdim” dedi.

Robot resmi çizilen Bülent H. İsimli kişi için yakalama emri çıkarıldı. Sanığın yakalanması için işlemler başlatılırken, şüpheli şahıs yakalandıktan sonra duruşmaya devam edilecek.

HABER: BOLU TAKİP EBRU EYVAZOĞLU

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.