VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU SU YAPILARI İLE İHYA OLUYOR....

29 Aralık 2017

.....................................

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, son 15 yılda Bolu’da 3 baraj inşaatı, 37 dere ıslahı ve 2 adet sulama tesisinin tamamlandığını belirterek, 4 adet barajın ise çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bolu’da hayata geçirilen ve yapımı devam eden su yapıları ile ilgili bilgiler veren Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Bolu için taşkın koruma tesislerinin önemini bildiklerini ifade ederek, son 15 yılda 37 adet dere ıslahı tesisi yaptıklarını ve bir adet taşkın koruma yapımının da devam ettiğini belirtti.

Bolu’nun Seben İlçesi’ndeki Taşlıyayla Göleti Sulaması işinin yapımının sürdüğünü ve bittiğinde 32 bin 800 dekar zirai alanın sulanacağını kaydeden Acu, “yapımı tamamlanan Mengen ilçesindeki Köprübaşı Barajı ve HES ile 246 milyon metreküp su biriktirme hacmine ulaştık. Ayrıca HES’in yıllık toplam enerji üretimi 203 milyon kilowatt.saat’tir” dedi.

Gelişim projeleri devam ediyor

Bolu ilinin Batı Karadeniz Gelişim Projesi (BAKGEP) kapsamında olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “Batı Karadeniz Bölgesi için Batı Karadeniz Gelişim Projesi’ni hayata geçiriyoruz. BAKGEP ile Batı Karadeniz Bölgesi’ne 2019 yılı sonuna kadar 12 milyar 521 milyon TL’lik yatırım ile su alanında 501 adet tesis yapılacak. Bu proje kapsamında Bolu da hak ettiği hizmetleri alacaktır” şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.