VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O İDDİAYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

25 Aralık 2017

....................

Bolu’da Pazar gecesi D-100 karayolu Tugay Kavşağı’nda otomobilin minibüse arkadan çarpması sonrasında 22 yaşındaki yaralı Emrah Kartal’ın ambulans yetersizliği nedeniyle yaklaşık 20 dakika boyunca karlar üzerinde bekletildiği iddialarının olduğu haber ile ilgili olarak Bolu İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama geldi.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Acil, Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet BALCI, haberde geçen “……. ambulans yetersizliği nedeniyle yaralılardan Emrah Kartal, kar üstüne yatırılarak bekletildi. Eksi 5 derece soğukta yaklaşık 20 dakika bekletilen Emrah Kartal da ambulansın gelmesiyle hastaneye kaldırıldı.” iddialarına detaylı yanıt verdi.

“8 DAKİKA SONRA OLAY YERİNE VARILDI”

“Kaza ile ilgili olarak vatandaşlar 19:35’de kazayı ihbar etmişlerdir. Vaka için görevlendirilen ilk ekip kazanın bildirilmesinden 8 dakika sonra yani 19:43’de kaza yerine varıp ilk müdahalede bulunmuştur. Aynı dakikalarda yani 19:36’da UMKE Ekibi, 19:55’de ve 19:38’de de Nakil Ekibi olmak üzere 3 takviye ekip görevlendirilmiştir. Yaralıların sayıca fazla olmasından dolayı birden fazla ekip görevlendirilerek yaralılar bekletilmeden, mağdur edilmeden hastanelerimize sevki sağlanmıştır”

“GEÇ KALMAK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Ayrıca Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Acil, Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Balcı, “Ekiplerimizin haberde bahsedildiği gibi geç kalması yada bir ihmali söz konusu olmayıp 8 dakika içinde hem olay yerine ulaşmış, hem de müdahalede bulunmuşlardır. Acil sağlık hizmetlerinde önemli olan hız ve erken müdahale ekiplerimizce en doğru şekilde uygulanmıştır. Kamuoyuna duyurulur” dedi. 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.