VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YILBAŞI İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

25 Aralık 2017

.............................

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla tüm şehirlerin valiliğine ‘Yılbaşı Genelgesi’ yolladı. Yılbaşında emniyet güçlerinden ek güvenlik ve trafik tedbirleri alınması istendi.

Gönderilen genelgede, vatandaşların yoğun olarak gittikleri alışverişmerkezleri, havaalanı, terminaller, istasyonlar ve umuma açık olan alanlarda yoğun güvenlik önlemleri alınacak. Öte yandan yeni yıla girdiğimiz ilk dakikalarla beraber, trafik ekiplerinden de alkol denetimlerine ağırlık vermeleri istendi.

Yayımlanan genelgede ise alınacak tedbirler şu şekilde belirtildi, “Saat 21.00 sonrası trafik denetimleri arttırılacak. Hava şartları dikkate alınarak özellik yılbaşı görevlendirilecek önleciyi devriye ekipleri trafik akışını düzenleyecek. Kavşaklarda ve kritik olarak belirlenen noktalarda trafik timlerinin sayıları artırılacak. 29 Aralık tarihi ile beraber yol emniyet ve kontrol faaliyetleri arttırılacak. Trafik kontrolleri, kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimlerinde yapılacak. Trafik ekipleri, sürücülerin rahat görebileceği şekilde tepe lambaları yanar halde konuşlandırılacak. Yağış nedeni ile karayolunun kapanması durumunda ise sürücüler alternatif yollara yönlendirilecek.

Yılbaşı gecesi saat 24.00 sonrası ise alkol denetimleri arttırılacak. Denetimlerde belirlenen limitlerin üzerinde alkol aldığı tespit edilen sürücüler hakkında yasal işlemler başlatılacak.

Vatandaşların yoğun şekilde kullandığı ve umuma açık alanlarda ise fazladan devriye uygulamaları arttırılacak. Terminallerde ise araçların takograf, kış lastiği, ışık far donanımı gibi denetimleri yapılacak. Ayrıca Türk vatandaşı olmayan şahıslar, başta pasaport olmak üzere tüm izin belgeleri kontrol edilecek. Şahıslar bu belgelere sahip değilse seyahat edemeyecek.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.