VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TAŞERONLARA MÜJDELİ HABER

24 Aralık 2017

......................

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, taşeron işçilerinin sürekli işçi olarak geçişlerinin tamamlandığını ifade ederek, mevsimlik geçici işçilerin en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma sürelerinin, ihtiyaç halinde kurum ve kuruluşların talebi üzerine 4 ay kadar daha uzatılabilmesinin de sağlandığını belirtti.

Nurettin Doğanay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Aralık 2017 tarihinde müjdesini verdiği ve bugün itibariyle Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle taşeron işçilerinin sürekli işçi olarak geçişlerinin tamamlandığını söyledi.  

“4 AY DAHA UZATILABİLECEK”

Doğanay, Resmi Gazete’de yayınlanan kararla,  mevsimlik geçici işçilerin en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma sürelerinin, ihtiyaç halinde kurum ve kuruluşların talebi üzerine 4 ay kadar daha uzatılabilmesinin de sağlandığını belirtti.

“HİZMET ALIMI İHALELERİ KALKIYOR”

“İl Özel İdareleri, belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu mahalli İdare birliklerinde çöp toplama, temizlik, park ve bahçe işlerinde çalışan alt işveren işçilerimiz ve personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri ile alt işveren işçisi olarak çalışan işçilerimiz artık bu idarelerinin kendi iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecektir. Bu kapsamda, İl Özel İdareleri, Belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu mahalli idare birliklerinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri ortadan kaldırılacaktır. İl Özel İdareleri, Belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu mahalli idare birliklerinin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edileceklerin geçiş işlemleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilecektir. Geçiş sürecinin 90 gün içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. 4 Aralık 2017 tarihinde askerde olanlar ile doğum ve hastalık nedeniyle iş sözleşmesi askıda olanlar da İktisadi Teşekküllerde işçi olarak istihdam edilecektir.”

1 yorum yapılmış
  • necla
    26 Aralık 2017 • 22:28
    hastane mutfakarındakilere niye yok kadro niye ayrım yapılıyor
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.