VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ESKİ REKTÖR VE YARDIMCISI HAKKINDA KARAR VERİLDİ

22 Aralık 2017

.......................

Abant İzzet Baysal Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve rektör yardımcısı Mehmet Bahar’ın da aralarında bulunduğu FETÖ/PDY üniversite yapılanması davasında karar verildi. Eski AİBÜ Rektörü ve yardımcısı beraat etti. Davada 48 kişiye ise ceza verildi.

Bolu’da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları kapsamında haklarında dava açılan, aralarında eski AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve eski rektör yardımcısı Mehmet Bahar’ın da bulunduğu 10'u firari, 20'si tutuklu 77 akademisyenin yargılandığı davada karar duruşması gerçekleştirildi.

Bolu Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları ve aileleri katıldı. Saat 15.30’da başlayan duruşmada mahkeme heyeti sanıklardan son sözlerini sorduktan sonra kararını açıkladı.

Rektör ve yardımcısına beraat

Davada tutuksuz olarak yargılanan eski Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve rektör yardımcısı Mehmet Bahar’la birlikte 17 kişinin beraatlerine karar verildi.

48 kişiye ceza verildi

Duruşmada bulunan tutuklu ve tutuksuz sanıklardan toplam 44’üne ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan 5 yıl ile 7 yıl 6 ay arasında, 4 kişiye ise, ‘terör örgütüne yardım etmek’ suçundan 1 yıl ile 3 yıl arasında ceza verildi. Sanıklardan 2 kişi için de ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

Davada tutuklu yargılanan 20 sanıktan 8’i hakkında ceza verilmesine rağmen, tutuklu bulundukları süre göz önüne alınarak tahliyelerine karar verildi.

Kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonunun dışına çıkan sanık ailelerinden yakınları ceza alanlar gözyaşlarına boğuldular. Haklarında beraat kararı verilen eski AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun ve rektör yardımcısı ise sevinçlerini yakınlarına sarılarak gösterdiler.

 

6 yorum yapılmış
  • SELCUK
    23 Aralık 2017 • 00:56
    Bu arkadaşlar sütten çıkmış ak kaşiklarmişda bilememişiz.
  • Abdullah
    23 Aralık 2017 • 06:40
    Hak yerini bulmuş
  • BizBolulu
    23 Aralık 2017 • 19:48
    Bu karar Bazı şantajcı gazeteci bozuntularına kapak olsun.
  • Recep
    25 Aralık 2017 • 02:04
    Herkes suçlu rektör mahsum zaten ona khk uygulanmadığında sonuç az çok belli olmuştu.Kaçı bylock kullanıcısı,hangileri bank asya için kredi çekip yatırmış ne kadar ceza almışlar bir görelim.Bu Fetö davalarında hassas olunmalı çünkü kumpas davaları gibi telafisi yok ve yeniden fetö oluşumlarının olmaması için gayret harcanılmalı.
  • Adaletliyakat
    25 Aralık 2017 • 02:54
    Adaletin liyakatın olmadığı yerde kim inanır karara kim bilir hangi işbrlikçiler kurtardı bizede dokunmasın diye Rektör we yadd hesap weremeyecekler filmin sonuna bakacaksın Ahirette Torpil yokya Mazlumlar çeksin
  • Bedir
    25 Aralık 2017 • 06:12
    Rektörün geldiği üni YYÜ Gıda oranın bölüm başkanı Fetö den aynı şekilde Van YYÜ den Iğdır a Yozgat a Boluya her tarafa akademik kadro saçılmış çoğu na Fetö vü işlem koyulmuş mahkeme de bu detayla ilgili sual olmaması çok ilginç.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.