VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İSTİHDAMDA HEDEFİN 2 KATINA ÇIKTIK...

20 Aralık 2017

.................................

Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu’nun ekonomik durumu ve potansiyelini, devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ile istihdam konularının değerlendirildiği İl Ekonomi ve İstihdam Koordinasyon Toplantısı’nda iş adamlarıyla bir araya geldi.

Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında İl Ekonomi ve İstihdam Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, daire müdürleri, oda başkanları ile Bolu’nun önde gelen sanayi kuruluşları yetkilileri katıldı.

Toplantıda, insanları iş sahibi yapmanın, evlerine ekmek götürmelerini sağlamanın önemine vurgu değinen Vali Baruş, “Çalıştırdığınız insanların yüzünün gülmesi, bununla birlikte ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunulması hepimizi mutlu ediyor. Bu anlamda da toplumumuzun, ülkemizin, milletimizin huzuruna çok değerli katkılar veriyorsunuz. İstihdam konusunda kamu sektörü insanlarımıza iş imkanı verirken diğer taraftan da özel sektörümüz esas olarak insanımızı iş sahibi yapıyor” dedi. 

İstihdamda yüzde 7 artış sağlandı

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Bolu’daki istihdam artışı sayının 2 bin olarak belirlendiğini hatırlatan Vali Baruş, bugün itibari ile bu rakamın 3 bin 971 olduğunu belirterek, “biz 2 bin gibi bir hedef koymamıza rağmen bunun iki katına taşıdık. Bu konuda sizin emekleriniz çok büyük. Ulaştığımız rakam yüzde 7 artışa denk geliyor. Bu rakamın içerisinde çıraklar, iş başı eğitimi, isteğe bağlı sigortalar, tarım sigortalılar yok. Bunları hariç tutarak bu rakamları söylüyoruz. Özel sektör istihdamımız, zorunlu sigortalılık kapsamında 56 bin 341’den 60 bin 312’ye yükseldi. Dolayısıyla toplam istihdam sayımızın 90 bin 500 civarında olduğu düşünülürse bunda özel sektörün katkısı çok önemli” şeklinde konuştu.

2 yorum yapılmış
  • YalnCeylan
    20 Aralık 2017 • 21:30
    Tamamı asgari ücret ve taşeron çalışandır!Oysa devletin en asli görevi vatandaşına isdihdam yaratmaktır!
  • Yavhe
    21 Aralık 2017 • 00:06
    Iskur 'dan gelenleri 3 ay sonra işten çıkarıp yenilerini alınca istihdam artmış gorunuyor
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.