VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN, İŞÇİLER İÇİN ÖMER KOÇ'A MEKTUP YAZDI

16 Aralık 2017

......................

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’a gönderdiği mektupta, “Bolu’daki fabrikanızda 1800′ü aşkın sendikalı çalışanınız bulunmaktadır. Bir süredir sendika ile fabrika yetkilileri arasındaki görüşmeleri dikkatle takip etmekteyim. Ancak önceki yıllardan farklı olarak, fabrika çalışanı işçilerinize %3,2 gibi bir zam teklif edilmesi, ilin milletvekili olarak beni son derece üzmüştür. Mevcut ekonomik koşullar dikkate alındığında bu oranda yapılacak zammın, çalışanları ve ailelerini mağdur edeceği ortadadır” dedi.

Bolu’da beyaz eşya üretimi yapan Arçelik Fabrikası’nda sendikalı olarak çalışan işçilerden 600’ü Metal Sanayicileri Sendikası’nın teklif ettiği zam oranını yeterli bulmayarak günlerdir yürüyüş yapıyor. Günlerdir Türk Metal Sendikası ile Metal Sanayi Sendikası arasındaki yapılan görüşmelerden bir sonuç alınamadı.  

KOÇ’A MEKTUP GÖNDERDİ

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’a mektup göndererek  işçilere yapılan zammın yeterli olmadığını savundu. Özcan, bu oranda yapılacak zammın, çalışanları ve ailelerini mağdur edeceği ifade etti.

İŞTE O MEKTUP

“Koç Holding ailesi olarak, Türkiye Cumhuriyetinin sanayi ve ekonomisinin gelişimine çok büyük katkılar verdiğiniz hususu kamuoyunun malumlarıdır. Yine Koç Grubu olarak Türkiye’de istihdamın artması noktasındaki katkılarını takdire şayandır. Malumlarınız olduğu üzere, Koç Grubu bünyesinde Bolu ilimizdeki Arçelik Fabrikası uzun yıllardır faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu fabrikanızda 1800′ ü aşkın sendikalı çalışanınız bulunmaktadır. Bir süredir sendika ile fabrika yetkilileri arasındaki görüşmeleri dikkatle takip etmekteyim.

Ancak, önceki yıllardan farklı olarak, fabrika çalışanı işçilerinize %3,2 gibi bir zam teklif edilmesi, ilin milletvekili olarak beni son derece üzmüştür. Mevcut ekonomik koşullar dikkate alındığında, bu oranda yapılacak zammın, çalışanları ve ailelerini mağdur edeceği ortadadır. Bolu ilimizin milletvekili olarak, yöneticisi bulunduğunuz Koç Grubundan, işçilerinize yapılacak zam oranlarının, daha gerçekçi ve ekonomik koşullar dikkate alınarak güncellemesini istirham eder, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

 

6 yorum yapılmış
  • Melih
    16 Aralık 2017 • 11:23
    Helal olsun size vekilim tüm sorunlarla ugraşıyorsunuz allah emeginizi boş çıkarmaz inşallah.başarılarınızın devamını dilerim.
  • Arelikcalisani
    16 Aralık 2017 • 13:41
    Yanlış bilgi almışsın sayın vekilim. Zam teklifini koç yapmıyor. Mess yapıyor.
  • Emekci-Sen
    16 Aralık 2017 • 17:22
    Sayin vekilim Boludaki tek fabrika sanki arcelik gibi davranmaniz üzdü bizi sanki diğer fabrika calisanlari emekci degil gibi arcelik calisanlarinin istediği zammi verecek olsa diger boludaki iscilerle fark fazla olmazmi mevcut ekonomik kosullarda bir aile 1400 lira maasla zarzor gecinebiliyorsa arceliktekiler aldiklari yuksek maasa sukretmeliler. Bence daha cok asgari ucret icin mektup yazmalisiniz. Saygilar
  • Nurettin
    17 Aralık 2017 • 00:00
    Sizi de ancak Koç ailesi dinler.Mektubunuda Koç mizesine koyar.
  • Vatandas
    17 Aralık 2017 • 04:18
    Emekci-sen kardes arcelik iscisi herseyi goze alip sokaklara dokulup hakkini istiyor sayin vekilim de destek olmus saolsun oyle biz askeri ucretliye ayip olmuyormu demen garip geldi nerde eylem yaptinizda sayin vekil desteklemedi sizi
  • emekcisenkardeim
    18 Aralık 2017 • 03:20
    senin sendika nedir, hak nasıl alınır bir fikrin olduğunu sanmıyorum, birisi sana verirse alırsın, sen istersen hiç bu işlere girme.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.