VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA YAPILDI

14 Aralık 2017

......................

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “Daha önce ifade ettiğimiz gibi; FETÖ/PDY silahlı terör örgütü başta olmak üzere tüm silahlı terör örgütleri ve suç örgütleri mensuplarının ya da yasalarımızda tarif edilen suçları işledikleri tespit edilen şüphelilerin yetki sınırlanınız dahilinde gerçekleştirdikleri eylemlerin Cumhuriyet Başsavcılığımızca masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkı çerçevesinde etkin ve süratli bir şekilde soruşturulacağından ve sonuna kadar takibinin yapılacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır” dedi.

Bolu’da bir işadamına, “Sana FETÖ’cü damgası vururum” dediği iddia edilen ve seri numaralı paraları alırken polis ekipleri tarafından suçüstü yakalan ve ikinci kez gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Abant TV’nin sahibi Mehmet Altun’la ilgili Cumhuriyet  Başsavcılığında yazılı basına açıklaması yapıldı.

AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE

“ÇOK SAYIDA KİŞİ ALEYHİNDE İFADE VERDİ”

Geçtiğimiz hafta bir işadamı FETÖ’cü damgası vurmakla tehdit ettiği iddiasıyla seri numarası alınmış paraları alırken polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Abant TV’nin sahibi Mehmet Altun, ve iki kişi 3 gün süren göz altılarının ardından adliyeye sevk edilmişti. Savcı bir kişinin serbest kalmasını ve Mehmet Altun ile olayın yaşandığı işyerinin sahibini adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Olaydan sonra çok sayıda işadamı Mehmet Altun aleyhinde ifade vermişti.

“DÜZCE MAHKEMESİNE İTİRAZDA BULUNULDU”

Savcı mahkemenin adli kontrolle serbest bırakılma kararına Düzce mahkemesine itirazda bulundu. Mahkeme itirazı haklı bularak Mehmet Altun’un tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklanma kararının sonrası Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı konu hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada konunun sonuna kadar soruşturulacağını söylenerek; “Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen bir soruşturmaya dair bazı ulusal ve yerel basın ve yayın organları ile internet gazetelerinde yer alan haber, yorum ve yazılar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekmiştir.

“SOMUT DELİLLER GÖZETİLEREK…”

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile ilişkilendireceği ya da elindeki bir kısım belgeleri açıklayacağı şeklindeki sözlerle şantaj yaparak reklam vermeye zorladığı ve bu yolla menfaat sağladığı iddia edilen, Bolu'dan yayın yapan ulusal bir televizyon kanalının sahibi olan şüpheli M.A. ile aynı televizyonda birlikte program yaptığı şüpheli Î.A. ve atılı suça iştirak eden şüpheli L.Y. Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile kuvvetli suç şüphesinin varlığım gösteren somut deliller gözetilerek 07.12.2017 tarihinde gözaltına alınmışlar, benzer yöntemlerle şantaja maruz kaldıklarını iddia eden şikayetçilerin ifadeleri üzerine soruşturma genişletilmiş, birden fazla mağdura yönelik şantaj suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca 11.12.2017 tarihinde ifadeleri alınan şüphelilerden M.A. tutuklanması, şüpheliler İ.A. ile L.Y. ise adli kontrol altına alınmaları talebiyle Bolu Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir.

“SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ DEVAM ETTİRİLİYOR”

Bolu Sulh Ceza Hakimliğince şüphelilerden M.A. ve L.Y. adli kontrol altına alınarak, şüpheli İ.A. ise herhangi bir koruma tedbiri uygulanmaksızın serbest bırakılmaları üzerine söz konusu karara Cumhuriyet Başsavcılığımızca itiraz edilmiş, itirazı değerlendiren Düzce Sulh Ceza Hakimliğince itirazımız kabul edilerek, şüphelilerden M.A. 14.12.2017 tarihinde tutuklanmıştır. Soruşturma çok yönlü olarak sürdürülmektedir.

Daha önce ifade ettiğimiz gibi; FETÖ/PDY silahlı terör örgütü başta olmak üzere tüm silahlı terör örgütleri ve suç örgütleri mensuplarının ya da yasalarımızda tarif edilen suçları işledikleri tespit edilen şüphelilerin yetki sınırlanınız dahilinde gerçekleştirdikleri eylemlerin Cumhuriyet Başsavcılığımızca masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkı çerçevesinde etkin ve süratli bir şekilde soruşturulacağından ve sonuna kadar takibinin yapılacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 

4 yorum yapılmış
  • Bolulu
    14 Aralık 2017 • 08:35
    Sayın savcım ve değerli mahkemeler. bizler sade vatandaş ve esnaflarız bizlerde fetodan yıllardır haberdardık kırban bayramında deri topladıklarında biz bu kişileri tersliyor kovuyorduk. bende kısa yoldan zengin olup son model arabalara binip çoçuğumu bunların okulunda okutabilirdim. biz kovduk terörü seçmedik. ama seçen kısa yoldan zengin olan devletin her ihalesini haksız kazanan kişiler hala dışarda geziyor bunların içinde akpli siyasitçilerde var.gerçek adalet
  • Metinmert
    14 Aralık 2017 • 20:08
    Bu kişilerin elinde bilgi var. Bunlar değerlendirin, hiç kimse kimseye kuyruk acısı yoksa para vermez
  • Mbr
    15 Aralık 2017 • 09:29
    Savcı Serbes bıraktı diyorsunuz sonrada itiraz etti diyorsunuz. Bu nasıl haber.
  • MustafaGl
    15 Aralık 2017 • 11:20
    Para veren yok zaten metin bey.. polis operasyonu kapsamında para verilmiş.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.