VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAKANLIKTAN GÖLCÜK'LE İLGİLİ AÇIKLAMA

14 Aralık 2017

...................

Gölcük Tabiat Parkı’nın imara açılacağı ve tatil köyü inşa edileceği yönündeki haberler üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlık açıklamasında, Tabiat Parkı’na dağ köşkü ve kır evleri yapılacağı doğrulanarak, yapıların orman içi açıklıklar ve ağaçların olmadığı alanlarda ağaç kesilmeden tesis edileceği belirtildi.

Bakanlık yetkililerince yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan Gölcük Tabiat Parkı’yla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Açıklamada, haberlerde, Gölcük Tabiat Parkı’na yapılacak dağ köşkü ve kır evlerinden bahsedilerek söz konusu alanın imara açılacağına dair asılsız değerlendirmelerde bulunulduğu aktarıldı.

Parkın Bakanlıkça, kapı girişi, lokantası, kır kahvesi, büfe ile genel saha işletmesi, temizlik ve güvenlik hizmetleri için Bolu Belediyesine 13 Haziran 2012 tarihinden itibaren 29 yıllığına kiraya verildiği anımsatılan açıklamada, söz konusu alanın gelişme planının 25 Ekim 2016’da onaylanarak yürürlüğe girdiği bildirildi.

“AĞAÇ KESİMİ KESİNLİKLE OLMAYACAK”

Açıklamada, “Bu plana göre, burada herhangi bir şekilde tatil köyü gibi bir yapılaşma olması söz konusu değildir. Yapılması planlanan kır evleri orman içi açıklıklarda, ağaçların olmadığı alanlarda ve ağaç kesimi olmadan tesis edilecektir. Kurumumuz tarafından bu konuda gerekli hassasiyet ziyadesiyle gösterilmekte ve ağaç kesimine asla müsaade edilmemektedir.” değerlendirmesine yer verildi.

“BETONLAŞMAYA İZİN VERİLMEYECEK”

Vatandaşların faydalanması amacıyla planlanan bu yapılarda ahşap malzeme kullanıldığı ve herhangi bir şekilde betonlaşmaya kesinlikle izin verilmeyeceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bakanlığımızca yapılan bu çalışmalara en güzel örneklerden biri olan Uludağ Milli Parkı Sarıalan ve Çobankaya Kamp ve Günübirlik Kullanım Alanları’nda mevcut eski kır evleri yıkılarak yerlerine 75 adet, tabiatla uyumlu ahşap kır evleri yapılmıştır. Yine aynı alanda bulunan çadırlı konaklama alanındaki köhne yapıların yerine, 200 adet kır evi yapılarak vatandaşlarımız çadır kurma zahmetinden kurtarılmıştır. Bu evler vatandaşlarımız tarafından yoğun rağbet görmekte ve yaz mevsimi boyunca hiç boş kalmamaktadır. Netice itibariyle söz konusu haberlerde yer alan otel yapılacağı iddiası, ağaç kesilmesi gibi bir durum asla söz konusu olmamıştır.

“GÖL KENARINDAKİ RESTORANT YIKILMAYACAK”

Göl kenarında bulunan restoranın yıkılacağı iddiası da gerçek dışıdır. Mevcut restoranın yanına idare binası yapılması planlanmaktadır. Gölcük Tabiat Parkı her zaman halkımızın hizmetinde olmaya devam edecektir. Ülkemizin tabii değerlerinin korunmasından sorumlu olan kurumumuz bu konuda gerekli şuura sahip olarak büyük bir hassasiyetle hareket etmektedir.”

7 yorum yapılmış
  • Esra
    14 Aralık 2017 • 07:39
    Bir zamanlar Anıtpark da bolu halkının da oraya da sahiplendiler halkın alanlarından belediye yüklü miktarda para kazanmak da ve bunu pahalı bir şekilde vatandaşlara yansıtmaktadır Gölcük'te yapılacak olan da bunun bir benzeri olacaktır halkın alanında halk kaziklanacaktir
  • Hasanen
    14 Aralık 2017 • 08:39
    Gölcük, sakinliği, dinginliği ve kristal gibi tertemiz manzarası ile dünyanın en güzel yerlerinden birisidir. Bu orijinallik bozulmamasın, bahsedilen proje Bolu'nun yüzlerce yerinde uygulanabilir ve bundan beklenen parayı da kazanabilirsiniz. Bolu nun göz bebeği ne kıymık sokmayın.
  • Mican
    14 Aralık 2017 • 09:39
    7 yıldır boluda yaşıyorum. 7 yıl önceki anitparki, şimdikine tercih eden var mı?
  • taner
    14 Aralık 2017 • 14:43
    yacziklar olsun
  • enes
    14 Aralık 2017 • 22:45
    Dar gelirli kesimin gidebileceği, bir çay içebileceği şehir içinde park bırakmadınız, şimdi de gölcükte mi 5 liraya çay içecez ya da o pahalı restoranların et kokularını duyup, zenginlerin yemek yemelerini izleyerek mi dolaşacağız. Bir işiniz de oy deponuz olan biz dar gelirli kesime yönelik olsun.
  • Emre
    16 Aralık 2017 • 04:33
    Bu kadar para hırsı ne her şey zenginlere bırakın garibanın gittiği yerleri adam kandırıyorsunuz doğayı doğal bırakın gelen örtüyü sersin yesin
  • Boran
    16 Aralık 2017 • 01:04
    Kır evleri orman içi açıklık alanlara yapılacakmış sanki o evlerde kalacak kişiler evlere eşekle gidecek her evin önüne kadar yol yapacak ve ağaçları keseceksiniz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.