VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BÜLENT VELİOĞLU YAZDI...

14 Aralık 2017

..................

BİR BABANIN CANI BÖYLE YAKILMAZ

Bu konuyu sosyal medya hesabımdan da paylaşmıştım. Bolu’nun değeri kıymetli doktoru İzzet Baysal Devlet Hastanesi eski Başhekimi Muhammed Demirkol’un il müdürü oldu. Rabbim yardımcısı olsun. Değerli bir insandır...

Ancak benim midemi bulandıran bir olay var. Bende biz kız babasıyım. Evlat kız olsun erkek olsun hassas bir durumdur, insanın canının en fazla yanacağı konudur. Sağlık eski İl Müdürü Seracettin Çom’un sosyal medyada kızıyla olan resimlerini Sağlık Bakanlığına götürerek, “Bu adam genç kızlarla gezip tozuyor” diye algı yapan şerefsiz bir grup var Bolu’da… Bu konuyu ilk duyduğumda inanmak istemedim. Daha sonra araştırdım, olay gerçekten doğruymuş. AK Partili siyasetçilerin bu konuyu acil olarak aydınlatması ve bunu yapanların kamuoyuna deşifre edilmesi gerekiyor. Yoksa bu konuda kimse ahirette hesap veremez.   

BU REKTÖRÜ NEREDEN BULDUNUZ?

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı fena bir adam. Samsunlu, gençliğinde Samsun Terme Spor Kulübü’nde amatör futbol oynamış, hem de lisanslı. Beyazlayan bıyıkları, sevimli yüzü ile bir anda Bolu halkı ve bürokrasinin dikkatini çekiverdi. Sessiz sedasız ısınma turları atarken, bir baktık ki, ‘Gelin şehir stadyumunu kampüse yapalım’ çıkışıyla bütün dikkatleri üzerine çekti. Yetkili kurumlar gitti baktı ve şimdilik tamam dendi gibi. Sanırsın yılların Bolulusu, sanane be adam stadyumdan. Ama Devlet adamı nasıl olur gösterdi hepimize. Helal olsun, Rektör bey gibi düşünen insanların çoğalması dileklerimle, hoş geldiniz.   

CAMİLER NEDEN ERKEN KAPATILIYOR?

Malum kış ayları olduğu için Yatsı Namazı Bolu’da 19:00 civarlarında okunuyor. Namazın 30 dakika sürdüğünü düşünürsek, saat 19:30’dan itibaren camilerde görevli imamlarımız verilen talimata uyarak camilerin kapısına kilidi vuruyorlar. Bu uygulamaya camilere dadanan hırsızlar mazeret olarak gösterilebilir. Ancak şöyle bir durum ortaya çıkıyor. İl dışından herhangi bir işi veya ziyaret için Bolu’ya gelen bir vatandaş kent merkezinde namaz kılacak açık bir cami bulamıyor. Dönüyor dolaşıyor otellerde mescit arıyor veya kim bilir namazını kılamadan Bolu kent merkezinden ayrılıyor. Şehrin önemli bölgelerinde bulunan en az 3 ya da 4 cami gece saat 23:00’a kadar açık kalınması sağlanmalı.

Çözümü çok basit aslında, imamlarımız camilerde para ve değerli eşyaları bırakmamaları konusunda biraz daha hassas olurlarsa bu konuda çözülür diye düşünüyorum. Camilerin kapıları erkenden kapanmamalı. Yoldan geçen bir vatandaşın namaz kılmasa bile içeri girip Kuran-ı Kerim okumak veya dua etmek istemeyeceğini nerden biliyoruz. Bolu Müftümüz Sayın Orhan Genç’in bu konuyu Valimiz Sayın Aydın Baruş’la görüşeceğini düşünüyorum.

TEŞEKKÜRLER VEYSEL BAŞKAN...

Ankara’nın Altındağ ilçesinin Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin adını pek çoğunuz duymuştur. Kendisi Bolu’nun Dörtdivan ilçesine bağlı Yukarıdüğer Köyü’nde doğdu.  İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından kısa bir süre Maliye Bakanlığı’nda denetim elemanı olarak görev yaptıktan sonra kaymakamlık sınavını kazanarak yeni görevine başladı. Birçok ilçede kaymakamlık ve Osmaniye ile Artvin’de Vali Yardımcılığı yaptı. 2004 yılında memuriyetten istifa ederek AK Parti’den Altındağ Belediye Başkanı seçildi. 3 dönemdir Belediye Başkanı, hem de rekor oylarla.

CV güzel, başarılı, sürekli çıkış var. Şimdi bunları bir kenara bırakalım. Ancak asıl bahsetmek istediğim konu sayın Başkan’ın memleketine olan vefası ve yaptığı hizmetleri. Bolu’nun Paşaköy Mahallesi’ne yaptırılan Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Gerede, Dörtdivan, Yeniçağa’ya yaptığı hizmetleri görünce gözlerime inanamadım. Geçtiğimiz hafta bu 3 ilçeyi gezerek belediye başkanlarımızı ziyaret ettim.  Altındağ Belediyesi’nin şirin ilçelerimize yaptığı sosyal tesisler, parklar ve yaşam alanları vatandaşlarımızın hizmetinde. Ne diyelim, şehrim adına gurur duydum, her memlekete böyle vefalı evlatlar lazım. Teşekkürler Veysel Başkan. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.