VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MÜSİAD REKTÖR ALİŞARLI'YI ZİYARET ETTİ

7 Aralık 2017

.........................

MÜSİAD Bolu Şube Başkanı Abdullah Abat ve yönetim kurulu Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret etti. Ziyarette Üniversite ile Şehrin bir bütün haline gelmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı. Abdullah Abat, “Bu konuda MÜSİAD olarak taşın altına elimizi koymaya hazırız” dedi.

BOLU TÜRKİYE’NİN SPOR KENTİ OLACAK

Ziyaret Bolu MÜSİAD Başkanı Abdullah Abat, Yönetim Kurulu Üyeleri Davut Uzun, Ali Abbas Açıkol, Genç MÜSİAD Başkanı Mehmet Aydın, Şube Müdürü Oğuz Solak, Basın Sorumlusu Melih Mermer’in katılımı ile gerçekleşti. Rektör Alişarlı, MÜSİAD Heyetine yapılacak olan yeni futbol kompleksi hakkında detaylı bilgi verdi. Alişarlı, projeleri bizzat anlatarak “Bolu Türkiye’nin spor kenti, markası olacak. Projeye futbol olarak başlanacak, daha sonra salon sporları, doğal kamp alanları ve su sporları da komplekse dahil olacak. Türkiye’deki tüm kulüplere hitap edeceğiz. Hedef Avrupa da marka olmak” dedi.

“ŞEHİR İLE ÜNİVERSİTE BÜTÜNLEŞMİŞ OLACAK”

Bolu esnafı ve ticaretle uğraşan iş adamlarının desteğini alarak ilimizde yaşayan 30 bin civarında öğrencinin şehirle bütünleşmesi gerektiğini savunan MÜSİAD Başkanı Abdullah Abat, “İlimizdeki öğrenci potansiyeli şehrin ekonomisi açısından çok önemli. Bu potansiyeli kullanmak için öncelikle merkeze öğrencilerin faydalanabileceği bir kompleks yapmalıyız. Büyük bir tesis inşa edip öğrencilere burada bilim, teknoloji, sanat ve proje geliştirme noktasında destek olmalıyız. Bu şekilde halktan kopuk gibi algılanan üniversitenin şehir ve kent halkıyla bütünleşmesi için somut adım atılmış olacak” dedi.

“BOLU’YA TEKNİK ÜNİVERSİTE KAZANDIRMALIYIZ”

Başkan Abat ayrıca, “Teknik üniversite Bolu’ya yakışır. Bu bölgede teknik bir üniversite yok. Biz iş adamları olarak Bolu halkı ve üniversite öğrencileri için bize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi. MÜSİAD Başkan Yardımcısı Davut Uzun da, Bolu da özel bir üniversite açılması konusundaki görüşlerini belirtti ve “Bolu eğitim anlamında önde gelen illerimizden biridir. Türkiye’nin dört köşesinden yoğun talep görmektedir, özel bir üniversite Bolu’ya değer katar ve üniversite kenti olan şehrimize ekonomik anlamda destek sağlar.”dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.