VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞÇİLER KAZAN KALDIRDI...

4 Aralık 2017

...............................

Bolu’da bulunan Arçelik Fabrikası’nda çalışan yüzlerce işçi Metal Sanayii İşverenleri Sendikası’nın sözleşme sürecini tıkaması nedeniyle fabrika önünde eylem yaptı.

Türk Metal Sendikası’na bağlı Arçelik Fabrikası’nda çalışan yüzlerce işçi hak ve taleplerine karşılık Metal Sanayii İşverenleri Sendikası’nın sunduğu tekliflerle sözleşme sürecini tıkadığı iddiasıyla fabrika önünde bir araya geldi.

Fabrika önünde protesto gösterisinde bulunan işçiler ve sendika temsilcileri haklarının sonuna kadar peşinde olduklarını belirterek, “Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. MESS patronlarına köle olunmayacak. Mess patronları; %3 lük zam öneriyor. Bu tüm çalışan emekçiler ile dalga geçmektir. Yılın ilk aylarından itibaren üretim rekorları kıranlar, konu işçinin hakkını vermeye gelince birdenbire her sözleşme zamanı olduğu gibi emekçiyi ekmeği ile tehdit ediyorlar. Sözleşme zamanı yaratılan suni krizlere işçinin karnı tok. Bu sefer yemez beyler! İşçinin hakkını öyle yada böyle vereceksiniz! Direne direne kazanacağız” dediler.

2 yorum yapılmış
  • Umut
    4 Aralık 2017 • 17:17
    Allahin izni insallah Arcelikte zor sartlar altunda calisip, ailesine helal para goruren iscilere, umarim en yuksek bir zam yapilir. Sendikada gorevli olan arkadaslarimiza guveniyoruz.
  • istencikarilanszlemeliemekci
    6 Aralık 2017 • 20:48
    insanları sezonlukluk kullanip isten cikaran bir fabrika sayemizde rekorlar kırdılar piyasada sadece bi fabrikanın maasi yuksek olmamali diger fabrikarda emekci arcelikte 2500 alirken digerlerinin 1400le gecinmesi adaletsizlik maden isci savunuosunuz tum iscileri destekleyin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.