VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

REKTÖR ALİŞARLI STADYUMLA İLGİLİ KONUŞTU

29 Kasım 2017

........................

AİBÜ Rektörü Pof. Dr. Mustafa Alişarlı, üniversite kampüsüne yapılması planlanan stadyumla ilgili olarak, “Stadyumu 15 bin kişilik düşünüyoruz. 15 bin kişilik stadyum için kişi başı 1000 dolar telaffuz ediliyor. En ideal rakam bu. Türk Lirasına çevirdiğinizde de 40 milyona yakın bir rakam ortaya çıkar” dedi.

Köroğlu Gazetesi’nden Burhan Yeşiltaş’ın haberine göre, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yerleşkesi üzerinde yaklaşık 50 dönümlük alana 15 bin kapasiteli yapılması düşünülen stadyumun yeşil alanla iç içe olacağı öğrenildi. Göztepe, Akhisar, Başakşehir ve Çorum Belediyespor stadyumlarının incelendiği Bolu’ya yakışan bir stadyumun yapılması için çalışmaların hızlandırıldığı öğrenildi.

 50 DÖNÜMLÜK ALAN ÜZERİNE YAPILIYOR

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, 50 dönümlük alana stadyumun yapılması için çalışmaların olduğunu ifade ederek, “Bu konuyla ilgili basında haberler yer aldı. Konu aslında Belediye Başkanımızın Bolu şehrini bir spor kentine dönüştürmeye yönelik bazı projeleri var. Oldukça geniş bir alanı kapsıyor. İçersinde bir çok branş var. Bizde üniversite olarak bu projenin bir kısmını tutalım istedik. Biz futbol kısmını tercih ettik. Çünkü buna imkan verecek bazı yerlere sahibiz. Bu noktada özellikle Gölköy’ün yanında bulunan 1 milyon metrekarelik alana sahip bir yerde ormanlık alan var ama onun içersinde hiç ağaç kesilmeyecek, bir tepsi kadar düz, 50 dönümlük bir yer var ve 2 parça halinde 8’er dönümlük bir yer var. Biz bunu avantaja dönüştürmek istedik” dedi.

40 MİLYONLUK BÜTÇE

Yapılması düşünülen stadyumun 15 bin kişilik olarak projelerde yer aldığını aktaran Alişarlı; “Stadyumu 15 bin kişilik düşünüyoruz. 15 bin kişilik stadyum için kişi başı 1000 dolar telaffuz ediliyor. En ideal rakam bu. Türk Lirasına çevirdiğinizde de 40 milyona yakın bir rakam ortaya çıkar. Bu rakam sadece üniversiteden çıkacak bir bütçe değil. Buna Belediyemiz destek veriyor. Hafriyatıydı, beton kısmıydı. Onu üstlenebileceklerini ifade ettiler. Keza Boluspor Kulübü Başkanımızda ciddi destek veriyor. Onun haricinde destek alabileceğimiz bazı kurumlarda var. Hep birlikte temaslarımız olacak” ifadelerini kullandı.

  • REKTÖR ALİŞARLI STADYUMLA İLGİLİ KONUŞTU
  • REKTÖR ALİŞARLI STADYUMLA İLGİLİ KONUŞTU
  • REKTÖR ALİŞARLI STADYUMLA İLGİLİ KONUŞTU
  • REKTÖR ALİŞARLI STADYUMLA İLGİLİ KONUŞTU
5 yorum yapılmış
  • Bahardraktas
    29 Kasım 2017 • 12:58
    Çok hatalı bir proje gölköy barak golünü bitirecek bir yapı ağaç kesilmicekmis yalan en 3 bin bitki turi kesilecek şu kirliligide yanında joker ..statyumu yapacaklarına eskisini tadilat yaptırsınlar yeter...sanki birinci lik
  • numan
    29 Kasım 2017 • 15:38
    şu an bin kişi gidiyor maçlara on beş bin kişiyi civar illerden mi taşıyacaksınız yazık paralara çar çur ve tabiatın kalbine hançer saplayacaksınız yatırm yapın yatırım top sahası, park parke at eşek balık yaprak heykeli yazıkkkk
  • Bolusporlu
    30 Kasım 2017 • 11:59
    Tabi ki bolunun ve bolusporun stadyuma ihtiyacı vardır. Yapilacak alan ise gerçekten ağaç olmayan bir alansa neden olmasın. Lakin ağaç kesilecekse karşı durmamız görevimizdir.
  • Timur
    2 Aralık 2017 • 05:09
    Bolu ya su temin eden bu havzaya stat yapmak Bolu ya ihanet Bolu halkına en büyük kötülüktür.
  • victory
    2 Aralık 2017 • 05:48
    Ormanın göbeğine,gölün kenarına, bulamadınız mı başka yer..bide taştan, balıktan, attan-eşekten bıkmadınız mı? Yatırım adına, işsizlik adına ne yaptınız?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.